Monday, 8 October 2012

Belenggu

Chewaahhh.... dh mcm tajuk novel dah nie! :-))

Gue dlm dilema nih! rase mcm tak cukup masa dah mana nak study, nak wat assignment, daily routine & nak diet! opsie.... hihihi.... gue rase bdn ni dh makin berisi even mkn X byk sgt! hormon changes :-(

Dr segi study tu.... mmg kene wat time table lorrr! After balik keje, masak, kemas baju anak2 ke taska terus ke meja study! amacam? ohh... NO! ms tu dh penat, study per pun x masuk dah! if tido dulu.... then bgn kol 12 tgh mlm to study? ok gak... tapi lps tu tido blk kul 3-4 then nak bgn lagi kol 5.45am.... aduhhhhh! tak bleh... tak blehhh.... tido kol 11 then bgn seawal 4-5 am.... amacam? hmmm... mcm ok tp... DAH TRY LERRR! (jam munyi... tutup balik! ) Adehhhhh

Besar belenggu gue nih! kowang tolong bg ide ekk? kalo korang... suke study time mana yea...?





3 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Waduh...udah macam tajuk novel cinta jer hehehhe.

Aku rasa kan....kalo nko tido dlm kul 11 malam ...then nko bangun dlm kul 4 pagi...insyaallah okey kut.

At least...minda dan hati nko dpt rest kejap...dlm 5 jam nko tido tu...then tenaga pun dah kembali semula...kira mcm battery handphone gak ler...kalo kul 4 pagi tu mcm full bar...hehehehe...

Lagipun..kalo kita bangun awal pagi....rasa tenang...dan senang ilmu nak masuk.....ecewahhh aku nie...pandai jer kan.

Just my 2 kupang comment....

Insyaallah...aku doakan yg terbaik untuk mu babe...all the best 'k!

Cho Zila said...

ingat apa yang belenggunyer...
kalau bab ini aku sendiri memang fail... fail... tu yang buat aku kalah... kalah...

masa belajar sepenuh masapun kantoi sekarangni lagiler... anyway good luck...

Nur a.k.a admansyah said...

Aku suke ide tu babe! tp tu-lah... kene `berperang' ngn nafsu tidur! IsyaAllah...

Tq Zila, thts Y skang nie kene tgk situasi gak! br nk pegang buku... mata pun dh ZZzzZZzz