Thursday, 13 December 2007

Adam Close-up

Muhd Adam Nazrin @9 pm on 17th May 2007.
One month old ms gi injection @Klinik Pakar Kanak-kanak Dr Shanaliza.
Meniarap ms 3 months old.
Zzzzzz......
Adam Nazrin @ 6 months old. Happy hour!!

Since stock market so slow.... nothing to do... so I decided to upload gambar Adam since birth. Tapi, takleh letak banyak coz tak tau cara!! (gue ms dlm proses 'pembelajaran').

Muhamad Adam Nazrin lahir at 9pm on 17th May 2007 at Naluri Medical Centre. Actually, all my 3A I gave birth at that place. Miracle thing happen was they born at the same weight... 3.10kg!! Semua lahir cara normal 'episiotomi'. Adam keluar sebelum doktor sampai. Alhamdulillah... sib baik takde apa-apa! cuma Dr. Zana pesan next time if I pregnant and time nak deliver tu dia nak kena 'stand by' awal. Tak nak berulang kes cam nih!

Adam nie tak banyak karenah cam kakak ngan abang die gak! Cuma... susah nak tidur siang aje! 2A dulu mmg kuat tido sampai umur sebulan buleh naik 2kg! Tapi Adam ms inject 1 mth tur cuma 4.75kg aje! Masuk 3 bulan pun cuma 5.7 kg jer. Apa-apahal gue bersyukur... asal baby sihat, development ok... oklah! Dia meniarap pun ms 2 1/2 months.... plg cepat antara 3A.

Now, Adam dah pandai seret dada... menyusur ke sana ke mari hingga ke dalam bilik (dr ruang tamu). Bila nak merangkak nih?? 17hb nie... dah masuk 7 bulan. Kejap jer!! Nanti gue sambung cerite lagi! Bye then...

Tuesday, 11 December 2007

Musim demam....

What to do? tawakkal aje ler supaya tak lebih teruk.....

First, Adam yg kena coz die baby lagi and senang dijangkiti. Dah baik demam, selsema ngan batuk plak! Then, Aiman pun... 2 hari berturut badan panas!! Nasib baik malam aje. Siang sihat sampai terlompat-lompat...pelik!??@@##**. Semalam, Aisyah lak! kakak nie... mmg susah nak demam tapi bila kena mmg 'heavy' panasnya and InsyaAllah cepat aje baik. Cuma masa HEAVY tur kena be careful takut jadi mende-mende yg tak diingini. So far, Alhamdulillah.... takde apa-apa!

What's new? Hmm... just wanna tell something about my husband. Last weekend he cut his hair with new style. Guess what??? Rambut cam Mawi tur... Crew cut?? yg ala-tentera tu... Tak reti gue nak nyebut!! Gambo?? heh..heh.. takde coz gue tak sempat nak snap! Lagipun, die tu kan pemalu orangnyeee...