Thursday, 24 December 2009

My Laptop-ku...

Salam kengkawan sumer....

Ada sihat? Me too... Seronot kan dah cuti skul nie? Ada bwk anak-anak cuti-cuti Mesia ke? 3A bercuti ke Melaka jer... last weekend. Seronok tur mmg ler... dpt pi Taman Buaya, main air kat Tmn Tema kat situ... naik ketapi raksasa & masuk umah hantu. Mlm sblm tur kami ke Umbai pi mkn ikan bakar.... sedap uuuu.... cume gue tak brp suke dgn service depa. Maybe sbb org ramai sgt... so depa tak cukup tgn nk layan kotttt! Lagi satu yg tak best was.... HUJAN selebat-lebatnyeeee! Bkn gue tak bersyukur dgn rahmat Allah yg satu nie cuma... sukar sikit nak jalanX2 dlm bandar Melaka yg indah ittew! Neway, gue hepi coz tgk 3A pun hepi.... Piccas? haiiiyaaa.... ibu 3A lupa nk bwk memory card... nie kat ofis nih! Nanti-lah....

Ops! lupa daa... pasal laptop yea? Dah pulih and bulih melayari facebook n blog but biler nak excess certain website.... die buat hal lak! terus BLANK! Naper ekkk??? Biler aku tanye dak IT kt ofis aku, die ckp "Ada Virus ler tu kakkk...." Soklan gue utk kome :

(1) Apa nama anti-virus yg kome pakai?
(2) Ada yg FREE donlod from tenet tak?
(3) Bgtaw web die bulih...?
(4) Kalo beli pun gue tak kisah... tp kat mana gue nak carik?

kerjasama tuan-puan saya dahulukan dgn....

Timo kasih nooo

Friday, 11 December 2009

SOOOOOOOOOORRYYY!!!!

UTK PENGETAHUAN SUMER....

LAPTOP SAYA MASIH DITAHAP YANG MEMBIMBANGKAN!!!

LAGI MEMBUATKAN SAYA SEDEY IS... MR HUUBY KATA NAK REPAIR TAPI TAK BUATX2!!!! HU..HU...

JADI, SAYA AMBIK KEPUTUSAN UTK BOIKOT BLOG SAYA NIE! HUAAARRGGHHH...

BYEEE... C U LATER!

Sunday, 13 September 2009

HappY BirthDaY to AyaH 3A...

Fuhhh.... lama tol gue tak on my laptop nie! malazzz sesgt.... & segan gak kat my mum kan? ops... lupa nk bgtau frens yg since 2nd week fasting my mum & dad dtg KL utk jaga bebe adik gue cum anak sedara gue yg latest named... Zea Zulaikha. Oleh sbb umah adik gue tgh renovation, so... depa anak beranak ber-kampung kt Ukay Perdana. Gue lagi ler seronok coz hariX2 dpt makan masakan my mum! Yg ptg... tak yah rush blk keje & masak! pehhh...

Back to the topic... Happy 37th Birthday to my dearie husband... You're everything to me! I can't imagine my life without you.... Wanna say that I really-really in LOVE with u (har..har...) & always be with you no matter what happen in future... as long as we're together Forever! Insya Allah....


(***abaikan muke-ku yg poyos itus.... )

Thursday, 27 August 2009

HAppY BirTHdaY tO AimAn nAjmI

hmmm.... dah 5 tahun rupe-nyee bujang sulung-ku ini! ni pic latest die ms acara sukan tahunan Tadika Amal early Ogos hr tur! (errr... gue tak buat N3 tu disebabkan masalah technical... harap faham!) Utk Aiman yang comel.... Happy 5th Birthday Sayang!

Full name : Muhammad Aiman Najmi

Birth Place : Naluri Medical Centre, Wangsa Maju

Time Born: 8.30 am on 28 Aug 2004

Weight Born: 3.10Kg

Latest achievement : Alhamdulillah... dah boleh membaca 2, 3, 4 suku kata cuma kalo nga, nya tu susah sket! heh..heh.. Now ibu dah start beli komik & majalah utk Aiman utk lancar-kan lagi pembacaan in BM. English...belum pass lagi & hand-writing masih di tahap yang membimbang-kan! ops...

Yang tak best-nyer biler dah pandai ni, sesuka hati jer conquer Remote TV and choose channel ikut sedap ati die coz dah pandai baca info Astro tur! isshhh.... geram tol ibu!

Lagi satu... diaper malam tak pass full-mark lagi coz every week mesti ada sekali terlepas! but lately ni ibu bgn sahur... mesti kejut die utk wee-wee. So this week Succses! heh..heh..



Monday, 24 August 2009

Jom... Shopping Raya!

Kisah nie sbnrnya back-dated... seminggu blm pose! errr... shopping kat SOGO. Mmg every year, kalo nk raye gue kalu tak singgah SOGO tak sah! SALE raye depa mmg gilaX2 you... & byk choice. Cuma mslh-nyeee malazzz sgt nk ke sana. Tapi demi baju raye 3A, ibu & ayah pegi-lah jugak! Meh kite tgk hasil rembatan ibu selama 3 jam di sana...

Baju raye Aisyah. Ni aje coz permintaan special die nak baju kebaya & jubah! adooii... anak dara-ku nan sore nih!

Aiman suke sgt ngan kemeja tur... ntah naper padahal every year pun mmg ada satu kemeja utk raye! Cume thn ni special utk die coz POLO. Isshh... jgn tanye gue brp rege-nya! Yg 2 lagi tur KIKO ajer.

Adam plak gue mmg carik seiras ngan abgnya. Long pant & T-shirt tu same brand cuma kemeja tu Cap Disney apa ntah.
Thn ni Baju Melayu dak bedua ni jimat coz pakai yg thn lepas! he..he... Aiman punye mmg tak pakai lagi sepasang coz mmg beso saiz-nya & Adam pakai yg abgnya! Alahh... bdk kecik pakai bj melayu kejap jer ye dak??? Kesimpulan-nya thn ni pakaian TAK SEDONDON lerrr...


Ibu & ayah tak nak beriya carik baju raye cuma.... tersangkut kat Perfume Raye laks! heh..heh... Yg tgh tu gue punye... Cik Abe belanja! Tengkiu yang... but sempena apa ekkk?


Fuhhh... yg nie Co-incident u! Ingat nk beli wallet but tersangkut plak dgn yg nie! takpe-lah yea... since skang org pakai beg besoX2... gue pun teringin satu! Lagi pong dh lama gue tak beli hand-bag baghu! OK tak frens...?


Akhir-nyeee.... jadi member jugak gue (coz byk fulus abih so rugi-lah tk collect points kan?) So nanti bln Sept ada member-card sale... amacam? Ada berani...???






Saturday, 22 August 2009

SaLaM RaMaDhaN



Utk semua kawan-kawan cyber-ku...


Selamat menjalani ibadah puasa & semoga berbuka nanti jangan-lah lebihX2 yea... Maklum-lah hr ni 1st day pose, nafsu makan `too high' kan? Ingaaaaattt... membazir itu amalan syaitan! Maaf juga saya pinta kira-nya ada tersalah tulis kat sini... ada yg terguris perasaan, so... Maaf... Maaf... Maaf!

Saturday, 8 August 2009

User Amazing Blog!

Hah.. kena tag lagi but this time from my special fren, Riko!
Why she so special to me? Jom selidik...




• so these are the rules..


# Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
# Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
# Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
# Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
# Paste the award badge in your sidebar.

(5) interesting facts about Riko a.k.a Nurul :

~Org pertama yg memperkenalkan dunia Blog pada-ku. Dr pembaca setia blog die, aku lak ter-jerumus ke `Blog World' nie! Dan... melalui blog die juga daku msk ke alam Fotopages dan mengenali gengX2 yg lain.
~Pertemuan aku dgn Nurul Unik sbb dr tunggu bas samaX2 nak gi keje (bkn satu ofis taw!) hingga-lah kami mengenali hampir semua ahli keluarga msgX2! ehh.. dah mcm bercinta laks! he..he..
~Nurul kawein awal setengah thn dr-ku but anak kami yg eldest same year (2001) and kami hantar dieorg same kindie ms 5 & 6 years old. Dieorg pun bestie gaks mcm ibu dieorg ler!
~Kalo gue ada masalah, Nurul-lah org pertama yg aku curahkan perasaan sapai nangisX2 (thru phone ler... kalu face-to-face aku Malu!) Dr kisah cinta zaman U sapai ler family prob!!! best kan... kawan ngan die?
~Yg plg kelakar pasal kami berdua is... Kami Tak Serasi or Sejiwa! Dr citer fav... hingga-lah penyanyi pujaan. (kome tau tak die minat giler ngan Faizal Tahir tapi gue... king salam sket arrr!!! Gue kan peminat setia `Mr World' tapi my fren nie... mcm nk muntah dgr nama bintang pujaan gue tur! kah..kah...)

(10) interesting facts about me:

1- Seorang perempuan yg agak kasar, tak minat accecorie and brg MAS
2- Suka xtvt lasak, dulu join Canoe Club and penah redah sungai, paya, empangan & last sekali ke laut! balik xpdc tu itam legam u...
3- Sejak kawein ni jiwa soft sket... kalo tgk citer hindustan mesti leleh punye esp kalo yg berlakon tur... SRK! heh..heh..
4- Gue suke Channel AXN esp CSI Miami (peminat No. 1), CSI NY and Amazing Race.
5- Fav No... sbb tarikh lahir gur byk No. 5. Dulu ms study kalo ada sport, pun mesti cari saper yg pakai jersi 15! suke taw...
(br half... apa lagi nk tulih nie...???)


6- Hobby sbnr mengarang citer. Bercita-cita ingin menjadi penulis novel CINTA... tapi takde ms lah, ide pun kureng!
7- Amat slow pick-up dlm babX2 IT or dunia tenet ni... org lain dh ber-photoshop and scrapping sana-sini tapi gue... masih di takuk lama!
8- Fav mknn sambal tumis (tk kire ler ikan bilis ker, udang or kerang) and kena berkuah. Nasi kering cth nasi kerabu gue tak main ler... (tp sejak kawein ngan org Kelate, yg tu pun aku sapu! camner tu??)
9- Fav drink Milo ais tapi now aku realize tk leh minum byk nanti batuk! mcm alahan-lah...
10- Now keje aku bz and aku kena sit Exam. So, kena kureng sket ber-blogging... bln depan oii... 2 paper you! Wish me Luck!!!

(10) most deserving recipents (ayat ni sajer nk sedapkan hati saperX2 yg KENA, kan?)

1~ Aimi ~(Ya ampun... asyikX2 sy choose awak jer! becoz I want u to be d 1st...)
Seorang geng cyber yg amat aku kagumi, tak lokek ilmu esp babX2 tenet nie. Ms mulaX2 bertukar link and berbalas komen, rase mcm ada `tarikan' utk mengenali dgn lebih dekat hinggalah kami bersua muka di hari terbuka Aidilfitri last year! I will never forget that moment... so wonderful!

2~ Jue ~ (aku rase mak buyung ni liat sket nk jwb tag nie! heh..heh.. Jue, try yr best and buat sket pun takpe noo)
Geng sekepala ngan Aimi... depa ni sama minat iaitu deco & biz CC! Persamaan gue ngan Jue ialah 3 anak kami same year (same age ler tu!) but... yg ke-4 tak sama you! fuhh... masih selamat gue...

3~ Janna ~ (td br terperasan yg Riko dh TAG ko. So no excuses yaaa... )
Kenal thru blog Riko. Anak 1st same year... so selalu bertukar citer psl our doter-lah! Oghe Kelate mace laki ambo jugok... tapi tok tau bilo bulih jupo mung Janna!

4~ Cik Linn ~ Geng Cyber ini seorang Homemaker tapi ada ide yg canggihX2 and pandai masak esp wat cake! biler nk pos kt 3A nie Linn? Mempunyai 2 putera cute iaitu Alif & Aisy

5~ Mimi ~ Antara kenalan cyber 1st batch (sekali ngan Aimi). Teruja dgn scrapping and lay-out kt FP... cantek bangettt! Ada sepasang teruna dara yg amat-lah comel-nya... Farhan & Emily. 1st kwn cyber yg aku jumpe face-to-face and kami saling mengunjungi sbb samaX2 dok KL.

6~ Izman ~ One & only male blogger yg aku kenal kt cnie. Amat suke menulis (selalu update blog die nih!) and peminat novel. Ops.. lagi satu hobi die tgk citer Tamil, betui kan??? jgn mare...

7~ Amy ~ Kenal kt FP ms die citer psl keje kt BERNAS! ehemm... I ada seseorang kt situ so biler tanye die kenal tak? die kenal you... Mama kpd Batrisya same year ngan my youngest, Adam.

8~ Farah ~ Seorang mama yg ROCK and gue kenai kt FP gaks! Die ni rajin update blog ooo... mcmX2 stori-mori psl live die esp her 2 notti boys... Darwisy & Dani. Oghe Kelate jugok nihhh

9~ Halilah ~ Ibu muda yg br dpt anak ke-2! Byk persamaan daku dgn die nie... sejiwa ler! Oso same anak 1st... Zahirul sama ngan Adam. Tapi, naper dh lama tak update yea???

10~ Rose ~ Geng Aimi & Jue same skool depa nie dr sek menengah lagiks! Seorang mama yg alim, asyik dgn jubahnya. Penah dok kt Afganistan (ye kan? aku ingatX2 lupa-lah) & kat sana-lah die bertemu jodoh! Aku jumpe die kt umah Aimi & tak tau biler leh jumpe Rose lagi even samaX2 dok KL.

Alhamdulillah.... abisss juga....

Monday, 3 August 2009

Cempedak goreng!

Oleh krn blog gue ini seakan bersawang... jadi gue amik keputusan utk mencoret sesuatu! err... sejak 2 menjak nie, gue takde MOOD langsung nk ngadap PC lamaX2! ntah ler... pun bkn sbb 2 dak cute yg DIE-HARD fan ngan AKOMEN tur! Dlm erti kata lain... AKU MALASSSS!




Kowang nampak tak pic apa nie...? Haaah... ni-lah peberet gue dr kecik hingga la nie! Tak bulih bau sikit org goreng mende nie, mesti suruh Mr. Hubby boli. Kalu rate KL mmg 5 bijik 2 hengget, tapi skarang cam murah sket coz dah berlambak kat tepiX2 jalan. Baghu nie kat Keramat dapet ler... 6 bijik utk RM1, fuhh... mmg terangkat!

LastX2... hubby-ku (boring agaknyer dgn permintaan Mem die yg asyik dok ngidam...), dibelikan gue 2 biji `buah cempedak' di luar pagar! Murah tak geng... 3 hengget sekilo??? dapat ler gue ngan anak dara nan sore tu makan sepuas-nya! Burrrppp....

Alhamdulillah...

Sunday, 12 July 2009

Why I couldn't update lately...?

This is the reason!


Everytime gue on my laptop, dak rambut perang yg 2 orang ni-lah dulu booked `1st class' ticket! But... depa tgk aper ekk? Jom sekodeng...

Ultraman Mania! FIRE...!!! Bukan takat CD or game PS2... kat YouTube pun dieorang BELASAH! Berejam lak tur... Grr...grrr...

Pause kejap coz ibu nak amik pic! Smileee....
****************************************************
Dah alangX2 citer pasai dak nakai 2 org tadi, meh kite citer pasai kakak die lak! Yg nie Result sek Agama lak!


Kelas 2 Taqwa sesi petang. Thn ni adalah thn pertama utk Aisyah coz thn lepas gue tak hantar! sajer nk bagi die rest.


Overall memuaskan dan ada improvement from last exam. Ms bln Mac hr tur... die dapat No. 10 heh..heh... (sbb byk sgt tgk BEN-10 kot!). Kali nie Alhamdulillah.... No. 3 dr 49 org dlm kelas! ramai tur... Subjek Sirah masih lemah & kena perbaiki lagi. KHAT tur... daku maafkan coz tulisan ibu lagi teruk sayang oiii....


Kata-kata perangsang dr ustazah kelas Aisyah.
Thanks utk semua geng cyber yg memberi kata semangat dan tahniah utk my girl ni bg Exam PKSR hr tur! Terus-terang gue cakap, yg bukan Niat-ku utk menunjuk jauh sekali membangga diri... Hanya sekadar luahan rasa seorang ibu & perasaan ingin berkongsi kesedihan serta kegembiraan bersama kengkawan semua.
Kini baru ku tahu... bagaimana perasaan my mum terhadap-ku tiap kali aku hulur kertas peksa dua puluh tahun (plus...) dedolu! Utk geng sumer... gue dah tak marah sgt kat my doter... cuma geram jer! eke..keh..keh... Sesekali kena-lah tunjuk yg kita nie TEGAS & GARANG kan...?




Saturday, 4 July 2009

Kenduri CAT di Wangsa Maju

Alhamdulillah... sampai jugak hajat gue untuk menghadiri kenduri kahwin Shaharuddin & isteri, Catriona Ross di Seksyen 6, Wangsa Maju. He..he.. mcm kepingin noo gue kan? bkn aper frens... dah ler aku ada course half-day, balik terus RUSH pi beli adiah kat JJ. Siap wrap baghu call sebend suh amik! Kalo bwk 3A... mau-nyer tak sempat!!! Blk umah gosok baju dah kol 3 lebih! aisey... Apepe hal... layaaann....


Mmg ramai banget owang... keter parking hampir ke jalan beso ler! Khemah lak mai aii... aku rase dlm 10 bijik! Jln dlm Taman tur... of course ler tutup beb! Haa... ni die pelamin kat luar taw! tepi jalan.


Oleh krn kami antara tetamu yg last... boleh ler bergambar ngan pengantin. Yu huu... tapi frenssss.... SORRY!!! pic kami sekeluarga kat kamera adik Ipar gue cum jurukamera peribadi Shaha. Aisey... tapi, sib baik hubby sempat snap pic depa berdua coz mmg `tak kosong' langsung... ada jer peminat dtg bergambar kat area yg di khaskan nie. But, gue promise... nanti gue mintak ngan bro-in-law pic MAHAL kami & will publish later! ok?

Btw jugaks... yg adik ipar gue a.k.a Zaidan nie (tiada dlm gambar yea...) member kamcing Shaha kat Astro and sekaligus merangkap jurukamera mereka utk 3 acara sanding. Gue promote nie bukan aper... kalo kowang nak tempah photographer kahwin nanti, feel free to contact him. Nanti gue tanye permission die dulu... baghu leh tayang phone no. yea? and... die juga one of the photographer utk Mawi-Ekin & Adlin Aman Ramli-Emelda baruX2 ini. Wahhh... baik punye promotion nih...


Yg pakai kaler Purple tu-lah adik pantin laki a.k.a `teacher Shaz' to 3A. Mmg die lebih mesra & pandai layan budakX2.... tu yg bukak nursery dah 5 thn even die sendiri lom `ada calon'! "Shaz... kami tak sabar nak makan nasik minyak awak lak nih..." Ooo btw, kaler tema PURPLE but kami belasah... oren, merah & biru! heh..heh..

My Adam yg suke sangat minum air Ribena ker apa ntah! Manis you...

Yg nie mmg aku tak ngerti... biler suh pose jer... cam ni-lah ghopa-nya! alihX2 die wat juling bijik mata! grrr..... grrr....

Yg ni plak... makin pandai bergaye ayu! ewahhh... nampak makin berisi kan si Aisyah ni?


Last pose sblm blk... McmX2 ada!!! ultraman tak tinggai....


NEXT N3 : ULTRAMAN MANIA... FIRE!




Tuesday, 30 June 2009

Result PKSR 1 Aisyah : Satu kezutan!

Last saturday is a `Report Card Day' for most of the school area KL (coz aku dah survey thru my ofis-mate!). Nak kata aku berkobarX2... tak jugak sbb nie dah 2nd time pegi ngadap cikgu kelas my doter. Cume yg aku heran-nya, result kertas peksa cuma 2 yg Aisyah bg tgk... yg lain katanya "belum dapat!". AlihX2 cikgu dah jemput tgk result! (biasa-nya cikgu suh kita semak dulu kertas peksa tu if ada mistake or salah kire...). Heran jugak gue...

Sampai skool around 10 a.m... mak aii ramai-nyer mak bapak tgh tunggu turn! Nak tak ndak tunggu ler till kul 12 taw! (Berasap ler jugaks... sapai ayah best-fren Aisyah, Dhamirah blah tanpa amik result! sian die... sbb mak depa takde, adik kecik lak ngamuk nak tido... nak wat camner, kan?)

Sampai turn kami, ehh... byk-nyer buku thn nie. Buku Adab Belajar... Yg putih tu satu BM & satu BI. Camner penguasaan anak kita dlm subjek tu & progress die dlm kelas. Alhamdulillah... BM 97% & BI 94%. Subjek lain pun avg jer cuma lowest is Muzik 75%! heh..heh... takpe, gue pun takmo kakak minat mendalam ngan muzik nih!


Yg kaler merah tu... record result exam Aisyah. Meh kita tgk...


Nampak tak frens...? Amat mengecewakan daku! highest is 98% and the rest... 80's something. No subject score 100%! Berulang kali aku ckp kt die... "Make sure all subject 90% and above!" but... Sedih-nyer aku.... Tgk percentage die lak... 88.8% ajer!!! Last sekali... tgk no. brp tur.... NO.6 you!!!


Sajer nk letak result lepas... Ujian Formatif 1. Tgk-lah & compare... satu penurunan yg agak ketara,kan? even takde No. tapi aku puas hati but this time... aku betulX2 HOT MAMA! Kowang tau naper? sbb die sorok sumer kertas peksa! Lagi ler aku hot, kan??? Grrr....


But, aku patut bersyukur.... My doter masih score 5A. Overall attitude & concentration dlm class pun OK (cikgu Azlina cakap ler...) cuma... banyak sangat `sembang dalam kelas!' Neway, sumer tu dah kena warning kat gue... Next time, No Way! Takleh mainX2 lagi dlm class, k? ops... best fren die, Dhamirah Irdina is the Champion! Congrats... nampak-nyer Aisyah kena pulun habisX2 lepas nih!





Saturday, 27 June 2009

SeLaMat PenGanTin BaRu...

Sebenar-nya... gue nak citer byk mende nih! kenapa aku susah banget nk update blog lar nie... nanti gue wat N3 KHAS taw!... Pressure kat ofis gue (tak abihX2...) & HARI INI YG AKU MMG HOT DGN ANAK DARA-KU! But, aku nak beri laluan utk Pengantin Baru yang kala ini sudah di ijabkabul di Kelantan (mlm Jumaat smlm). Siapa yea....???



Kad jemputan Eksklusif kaler purple tertera nama...

SHAHARUDDIN & CATRIONA


Sbnr-nyee Frens... aku mmg tak penah cakap ngan Mr Shaha nie, but adik-nya si Shazlina nie mmg baik ngan kami. Owner Taska Sufi tempat 3A tumpang berteduh saban hari. Asal-nya aku cuma walk-in sajer ms Open Day TS ni... ntah tergerak hati-ku utk mengamanahkan my boy Aiman Najmi sehingga-lah kini sumer 3A-ku dijaga dgn baik! Thank Shaz... Budi baik-mu tak kan akak lupa & utk Mak Zam... Selamat terima menantu Glamer yea! ahaks...


Insya-Allah... kami akan hadiri majlis kenduri En. Shaha & Cat di Wangsa Maju. Sbnr-nya... I ada course hari sat tu! Sib baik half-day jer... Balik nanti, salin baju terus ke sana! Tunggu yea Frensss... akan ku curikX2 pic CAT yg gebus ittew!

Sunday, 21 June 2009

Selamat Hari Ayah!

Aiseyyy... dah tertinggai tren gue! Hari Bapa dah nak abis baru terhegehX2 nak wish... Neway, kami mmg tak celebrate! mcm Hari Ibu jugaks... cuma wish ajer!

Tapi... pepagi td ms bgn tido terkezut tgk kt tepi katil ada kad Father's Day! Dlm ati aku, "kakak nie... brp keping kad nk bg ayah nih?" (sbb ms Mother's Day ari tur die nk buat sekali) Belek punye belek, rupe-rupenya from NAJMI. Alaa... cikgu die yg buat nie tapi... ok-lah kan?




Yg nie plak dr My Doter... arah depan dulu!


Nie kat belah dlm... Yg kelakarnya, ada note kecik tertulis..."Terima kasih sangat-sangat kerana sudah bagi saya duit!" (errr... duit belanja skool hariX2 tu. he..he..)


Ganbar nie ms bulan Dec 08 hr tu... jalanX2 di Zoo.

To my belove husband a.k.a ayah to 3A...

We Loves you so so sooooooooo MUCH! Thanks 4 everything...

And not to forget... My Daddy, En Hashim & My FIL... En Yusof. Kasih Sayang dan ketegasan kalian membesarkan kami berjaya membuktikan bahawa Tanpa didikan-mu, kami tak mungkin berjaya ke tahap ini. Alhamdulillah...

Wednesday, 17 June 2009

Back-dated... Cuppies for Besday!

Haiii... saya Upin! dan ini adik saya Ipin.... Haiii....

Wat gimik sket noo.... Ms besday Adam hr tu, gue tempah kat geng satu ofis... Cik Puan Zaiton. Thanks yea Ton... sbb terima order aku last-minutes! peh tu... demand yg bukanX2... nak pic Upin&Ipin ler, nak bg Teacher's Day sekali... & lastX2 dapat pulak FREE utk BESDAY GUE! Tengkiu So Much....(tapi, aku tk sempat snap cc bday tu, dah di-NGAP oleh org tetamu-ku! sowii...)


Yg ni utk Aisyah bg kat cikgu sempena `Teacher's Day'.



Yg nie plak utk makanX2.... sedap!





Yg duaX2 version tu sempena Bday Adam kat Nursery. Ekcelli aku nk suh mak cik nie lukis muke U&I tu... tungguX2 punye tunggu.... tak siapX2... lastX2 my fren called kt die tak expert lukis lagi. Aisey... takpe... aku tak kisah! asal ada cc jer ok-lah! Baru aku tingat citer sifu-ku Aimi yg selalu suh hubby die deco cc... mmg tugas mencabar lukis-melukis nih eekkk?

Utk Eton, Thanks yea! jgn mareee... aku letak pic CC ko nie... sedap apa!!! Don wori... aku tak serik tempah kt hang coz hang bg diskaun kt aku! he..he... tapi, ko kena belajo deco taw! Don give-up... ntahX2 besday Aiman nanti aku suh ko lukis BEN-10 laks! amacam...? ada berani...?

Thursday, 11 June 2009

2nd Batch of Crocs Shoes...

Oleh krn kami tak menang utk `Father's Day Contest' tur... kita cepatX2 buat N3 baghu. COVER... COVER...(heh..heh.. adat bertanding kan, lagipun ibu 3A sonok dpt belajar mende baghu & kenal ngan contestant lain).

YESSS... this is our 2nd batch ordered from different supplier DIRECT from China. Kali nie kami order yang `high quality' than before! Becoz... we learn from experiences and banyak search internet. Product kali nie betulX2 QUALITY and COMEY banget especially for kids!


Here we come....

Nak Zooming? Jom klik kat banner My 3A Shoppe di sebelah nie......................

Wednesday, 10 June 2009

FATHER'S DAY CONTEST

Today is the last day for `Father's Day Contest' yang dianjurkan oleh AMY a.k.a Mama Tisya. Entahhh... rase nak try laks! Cuba je-lah... since I pun dah lama jadi follower die & blog Mama Tisya pun bertapak kat our Bloglist since blog die dirasmikan lagi. Meh kita tgk syaratX2-nya :



contest ni bermula pd 1 June-10 June 2009
contest ni akan di tutup pukul 2pm on 10 June 2009
keputusan akn diumumkn pd 11 June 2009


1. Add blog MamaTisya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER MamaTisya serta upload FATHER'S DAY CONTEST
as a banner di blog anda.

2. Buat entry khas ngan tajuk FATHER'S DAY CONTEST & upload gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2. Sertakn perkara2 berikut:

* Nama ayah & anak
* Umur anak (tiada had umur )
* citer la skit psl gmbr yg dipilih dan dh ada plan ke nk celebrates kt mn?(kalo ada, sila nyatakan)




Nama ayah : Nazri B. Yusof
Nama anak : Muhammad Adam Nazrin
Umur anak : 2 tahun (tapi dlm gambar nie 1 year!)

Gambar nie amat special sebab diambil sehari lepas hari jadi Adam yg 1. Daddy means AYAH to 3A & Diddy is a nick-name for Adam. This picca nampak so sweet Adam ngan ayahnya and memang dia yang paling manja antara 3A. Dan yg plg BEST-nyer depa 2 orang nie `satu kaler' he..he... (agak gelap compare tu kakak & abang-nya!). Lastly... why I choose this pic coz mmg I buat special N3 utk Father's Day last year. Since Mama Tisya pun tak cakap gambar contest nie original or can edit, so akak rase pic nie boleh masuk bertanding. OK? Normally, we all X celebrate just wish... "AYAH, WE LOVE YOU SO MUCH"

Monday, 1 June 2009

Aku penat...

SERIUSSS... I'm soooooooooo tired! Aku perlukan rehat... sib baik coti skool dah dtg but... lom apply leave lagils! ahhh... besok ler! Ingat-nya nak amik `Block-leave' means... straight 1 week but MARKET SITUATION tak membenarkan daku! tak sampai ati aku nak tinggalkan partner-ku terkangkang sorang diri... even DIA selalu `buli' aku! isshhh... naper-lah aku nie berhati mulia sgt???

Last Fri, aku ada tamu dr kelate...kazen hubby gue! Die dtg coz anak die Convo kat UITM Shah Alam. Depa sampai kol 5 lagi & siap minum ptg sementara tunggu aku! frens... korang tau aku blk kol brp? 8.15 pm... tu pun sbb hubby fetch kat LRT, kalo naik bas... ntah kol brp sampai umah! kesian aku kan???

Next week lak, my MIL & SIL sefamily nak dtg `Cuti-cuti Mesia'. So, aku nak rehat ngan depa... nak makan angin ngan depa! penat sket pun takpe coz together with family... bkn dihujani dgn kerjaX2 ofis yg mmg tak kan abissss!

Lastly, nak ngadu kat korang... disebabkan STRESS kerja, 2 bln nie aku punye "P" lambat melawat aku! pembetulan... bkn 2 bln dah tak mai...(kalo cenggitu, mmg dah CONFIRM kan?) cuma LEWAT jer! cam last mth... terpaksa hubby gue temankan pi klinik coz nak TEST but mmg takde & Dr ada bg ubat `dtg P'. But kali nie... isshhh... berdebar laks nak chk! Korang tau naper???

EVERY TIME ANAK AKU CECAH 2 TAHUN JER... MESTI GUE `LEKAT'!

WAAAAAARGGHH.... GUE TGH TENSION NIE!!!!

Monday, 25 May 2009

Happy BithDay To Me...

Today is my special day to me! Hari di mana aku dilahirkan ke dunia ini 34 tahun yg lalu di Hospital Besar Terengganu. Tepat jam 7.20pm (maghrib tur!)bersamaan hari WESAK.... ahaks! No komen yea...

So, tika & saat ini... aku bersyukur pada yang Maha Esa kerana memanjang usia-ku, dapat melihat anak-anakku membesar, sentiasa dilimpahi kasih sayang dari suami & keluarga, masih bertenaga mencari rezeki di bumi ini serta kesihatan yang sempurna walaupun selalu selsema batuk demam tu biasa-lah kan? sakit tu... tanda-nya Allah SAYANG kat kita! Alhamdulillah...

Di kesempatan ini, gue nak jawab TAG dr geng cyber yang paling gue sayang... (ye ke?) a.k.a My sifu... Aimi Jalina! (tak jwb kan majuk laks! ehh... ayat die nie! I'm Sorry!!!!)

TAG : Masihkah kau ingat???


Termeteri sebuah ikatan perkahwinan antara kami pd 20.01.2001. Jgn terkezut yea coz aku `togel' jer ms tu... ekcelli aku mmg bertudung since lepas SPM tapi pujuk punye pujuk Cik Abe nie... akhir-nya dpt jugak `melaram' di atas pelamin... he..he.. (kalo ikutkan hubby, die X nak sanding!)Mana boleh...kan? Insya-Allah... kahwin nie sekali seumur hidup! Doakan kebahagian kami selama-nya.

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya…
Di tempat kerja... same floor! Bkn cinta pandang pertama yea... coz die tak ngorat aku since day 1. Cume, everytime die nak gi pantry amik air... die mesti singgah tmpt I just wanna say "Hi..."

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Terus-terang aku cakap yang aku X suke die sbb from K*l*t*! Maaf... anti sikit but yang TAK NAK tu-lah ALLAH kurniakan pada-ku! Bila berkawan dgn-nya aku rase selesa compare to my BF (ms tu aku mmg ada BF fr Nilai...)Orang-nya agak pemalu, tak byk ckp, pakai smart sokmo (taste aku yg selekeh sbnr-nya!) & suke buat kelakau! isshh... lepas tu hati aku dah berbelah bagi antara die & BF and lastly... aku memilih yg terbaik utk-ku iaitu... NAZRI YUSOF!

3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda…
Mmg agak sukar die nak luahkan sbb die ni jenis X romantik! Sbnr-nya... hubungan kami hampir PUTUS disebabkan family! (Aku dok ngan mak sedara masa tur... depa yg tak suke sbnr-nya then `hasut' lak my mum utk pisahkan kami). Mmg tragis.. sapai my mum penah lafaz words yg aku Xleh tulih kat sini... kiranya aku pilih die! Maybe JODOH kami kuat... KAMI BERJAYA! (tak perlu kawein lari yea...) Ops! tak jwb soklan lagi... Disebabkan peristiwa ITU, die hampir menarik diri then aku suruh die jawab soklan aku... AWAK BOLEH PERGI DR HIDUP SAYA... TAPI BOLEH TAK CAKAP YANG AWAK TAK PERNAH SAYANG SAYA? SELAMA NI... AWAK ANGGAP SAYA NI KAWAN BIASA JE? then... kuar-lah kataX2 keramat tur.... di CENTRAL MARKET! (dah..dah... nak leleh lak bile tingat citer nie!)

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya…
Continue citer atas... SAYA SAYANG AWAK, SAYA TAK NAK BERPISAH DGN AWAK! !"(tgk sket... kiri kanan.. make sure hubby takde! nanti die blushing... and lagi satu... ms 1st date die penah mention that "I never seen such a beautiful eyes before!"(war... kah..kah... cantek ke mata aku ni frens? malu arr..)

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
One and half year jer... First dating on 18/6/1999, bertandang sblm puasa thn 2000 (tak ingat date larr), bertunang (pagi) hari sama ngan nikah iaitu pd 20.01.2001. Next Day sanding.

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Ishhh... camner nak kira nih? 8 years, 4 mths and 5 days!

7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda…
Nie yg leceh nie... Hubby I ni bkn jenis Romantik! errr... penah belikan aku handbag ms aku confinement! kejutan sbb... takde celebration apaX2... tapi bln MAY. So, sempena Mother's Day + dpt bebe baru & BDay gue kottt! Penah gak bwk aku pi kedai emas (client aku) and pilih APA SAJA.... (ada limit-lah...). So, aku pilih rantai, cincin & tas tgn sekali gus! fuhhh... BEST!!! tapi peluang tu sekali jer! Yang, biler lagi yea...?

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Setiap orang inginkan kebahagian yg abadi. Kami tak terkecuali... Kalu boleh, aku nak kehidupan yang lebih selesa (kalo ada rezeki, nak beli umah landed laks! ntah biler...) dan juga... kasih sayang yg tiada noktah-nya antara kami berdua! Tahun lepas Cinta kami diuji lagi... cukup-lah! Jgn pisah-kan kami. Frens, Doa-kan kebahagian kami selama-nya! Insya-Allah...

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Tak dinafikan... sifat penyayang die berjaya melembutkan aku & 3A. Die yg byk sabar...(mcm Aimi gaks! maybe coz hubby kami lahir bln sama & date pun dekat)Fyi frens, tiap ptg now depa tunggu aku dlm kete... HAMPIR SEJAM! coz aku blk lmbt.... hubby selalu ckp, "SABAR JER LAH DGN KARENAH 3A..."

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Yg nie Aimi... kita X sama! coz hubby I nie pemalu sket. Kalo ngam pun ngan my dad sbb samaX2 kelate! Dgn adik-badik aku no prob... cume x rapat jer!

Tag ini ingin ku hadiahkan buat sahabat-ku... yang sentiasa di sampingku... pendengar setia masalah-ku serta sentiasa menenangkan daku bila kesusahan.... MRS ILHAMUDIN a.k.a RIKO. To Nurul... pleaseee.... sempena Anniversary ko 2 hari lagi.Pleaseeeee.....

Sunday, 17 May 2009

Adam Nazrin 2nd Birthday!

HAPPY BIRTHDAY TO ADAM..... Yessss, dah 2 tahun rupa-nya anak bongsu-ku ini (err... takat nilah! heh..heh...). Gue cuma letak 2 piccca aje, satu ms baru lahir & lagi satu... terkini. Jom tgk!


Muhd Adam Nazrin dilahirkan pada 17th May 2007 di Pusat Perubatan Naluri, Wangsa Maju. Berat die 3.1kg exactly same with his sis & bro! Melahirkan Adam amat mudah... doktor tak sempat sambut sebab die kuar dulu! Alhamdulillah... Masa Adam lahir kulit die putih melepak tetapi lama-kelamaan... die paling x cerah antara 3A, pelik kan???



So far, die-lah yang paling menceriakan, paling manja & dimanjakan (kakak & abang akan marah kami kalau marahkan Adam!)& kuat mengadu! (kalau kita tanye siapa pukul die... die akan ckp but... bukan leh caye cakap dak kecik nie sbnr-nya...

Semoga Adam akan jadi seorang anak yang beriman, taat pada ibu & ayah serta sayangkan kakak & abang. Kami SAYANG SANGATX2 KAT ADAM. Besok, Insya-Allah... kita celebrate yup?

Monday, 11 May 2009

Selamat Hari Ibu...

Dear all frens out there...

Happy Mother's Day to all of you...

errr.... bukan utk yg bergelar ibu sahaja taw! Utk sumer Mama, Mummy, Ibu, Ummi, Mak & semua panggilan yg sekutu dgn-nya!

Mari-lah samaX2 kita SHARE award yg gue terima dr AMY (mum to Tisya). Ku tujukan buat sumer kengkawan yg membaca Blog-ku tika & saat ini TERUTAMA-nya... AIMI, NURUL, JUE, JANNA, MIMI, CIK LINN, INA, ZANA, YONG, HALILAH, FARAH dan lagi....dan lagi....





Dan yg ini... yg paling CUTE sekali daku terima dr NIZA (mum to Sofea). Thank you my dear sis.... really love this frame!

Saturday, 2 May 2009

Aku demam...

Kengkawan.... aku tengah demam nie! sian aku kan? sob... sooooorrrbbb.... (siap berhingus lak tur!). So, cuti 1st May kali nie aku berbungkus ajer.... tak larat sehh..

Gue sepatutnya balik Kuantan. Ye-lah... takkan cuti hari straight dok umah jer kan? Lagipun aku balik bukan sekadar bercuti, tapi kena bawak mai my mum coz adik gue dah nak meletop! Tugas penting tur... tetiba jer my mum yg tukar plan, die laks nak dtg KL dgn kereta baru! Ewaaahh.... ayah aku baghu beli PERSONA! Yg kelakar-nya, pagi td aku jumpe my mum... terkezut gue tgk seat berbungkus dgn plastik lagi! "issshhh... tak panas ker dok dlm kete 3 jam dr Kuantan daddy...?" depa SMILE jer....

Continue pasal gue lagi... Balik keje on Thu tur, dah terketarX2 seluruh badan! mmg aku jarang demam tapi kalo kena sekali... mmg cenggini ler gaye-nya! terus FLAT... sib baik ada Mr Hubby yg amat-lah SPORTING-nye! die-lah yg uruskan sumer...masak, mandikan 3A & tidurkan depa! ish..ish... bertuah punye badan gue! ops... Tengkiu yea Sayang! Luv u....

Around tgh hari on Sat, baru pi jumpe my mum kat umah my sis kat Tmn Melawati. Tu pun... masih `peningX2' lalat lagik! Ooo... adik gue tur dijangka meletop pd 16th May tapi Doc kata dah anytime... anak ke-2-lah katakan! Frens... doakan gue cepat sembuh yea? tak larat mkn panadol-lah.... BUT, jgn ingat yg bukanX2 yea...? ini amaran taw! sebab... mmg takde apa-apa pun, demam biasa jer!

***Utk Aimi, nanti sy jawab TAG tur... Don Wori. Cuma, bab scan nie yg `liat' sket... almaklum-lah... zaman kita dulu takde digital! mua..kha...kha...

Monday, 27 April 2009

ATTENTION PLEASE....

HOT NEWS FROM 3A...

ANNOUNCEMENT!!! KAMI PUN ADA KEDAI BARU BUKAK... SILA-LAH KLIK KAT ATAS YEA? HAA... KAT PIC CROCS SHOE TUR... BUAT MASA NIE, KAMI TRY PRODUCT NIE DULU... DAH ABIH MUSIM NANTI, KAMI TUKAR LAIN PLAK! SAJER CUBAX2 BISNESS.... SINGGAH YEA!

Sambil-sambil tu... meh kita jwb Tag nie :

TAG dr Halilah - mum to Zahirul & Hakimi

1. Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang. jgn tipu2 ek..
errr... akak betulX2 tak reti nak print screen. Dah cuba byk kali... sapai fed-up! LastX2.. akak ambik short-cut! Sorry yea... tapi mmg tak tipu taw! Mmg pic 3A yg nie...



2. Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..
Tak ler suke sgt pic nie... coz I selalu change Wallpaper nie. Now, turn pic nie... but akak tabik spring kat 3A nie satu mende... Depa mmg sporting bergambar... mcm MESRA walhal behind the scene... mcm `TOM & JERRY'. He..he..

Nak tag saper? ok... saper yg baca N3 nie... & yg tak buat lagi this Tag nie... sudi-sudi-lah....