Wednesday, 17 September 2008

Masakan-ku @Ramadhan

Kali nie gue nak tunjuk kat kengkawan.... resepi yang gue try sepanjang bln ramadhan nie. Yg 1st nie Ayam masak merah, acar mentah dan daging goreng (sentuhan suami-ku! die mmg `Pro' buat nie!). Gue padan-kan dgn nasi tomato... maaf takde dlm gambo!

Popia yg hangus... apehal dgn gue laa nie... masak jer hangus! `dreaming' kottt... Sos-nya aku tak `khatam' lagi so hubby beli sos botol yg dah siap!
Cekodok pisang... peberet gue! tapi 3A makan ciput jer... naper erk??? sbb agak hitam (hangus jugak u...)
Kek marble... ok tak kengkawan? cam ok jer tapi lepas baked hari tu... `terserlah' ketidak-pandaian gue... dgn hangus kat tepi & pecah mcm gunung berapi daaa!!!
Ini-lah PEMANGKIN kami di bln pose. Kalau takde yg nie.... tak bermaya kami dibuat-nya especially masa bersahur! tak yah ckp ler nama die nooo....

psst: Utk yg bagi award kat saya tu... THANKSSSSS....nanti Nur gantung kat next N3, yup!

SelaMat MenJaLaNi IbaDah PuaSa.

Monday, 15 September 2008

HappY BirthDaY to 3A's ayaH...

Ayah's Birthday!!! yesss.... but not today. Sorry dear! Not to late to post this N3.... Saturday 13th Sept was the date to celebrate! Happy 36th Birthday to Mr Nazri Yusof. Dah 36 thn daa... usia my belove husband nie.
3A oso wanna wish ayah... Hepi Besday Ayah! We love you daddy.... becoz u love us! ha..ha..ha..
Magazine bln september... cepat! dapatkan di pasaran sebelum kehabisan stok! kuang... kuang... kuang... kalau takde kat kedai mamak, tepon 3A cepatX2 , tau?

Ops... nak tambah sket... Nothing Special celebration... Just berbuka dgn Nasi minyak, ayam kuzi (kandar) & acar masakan isteri tersayang serta smlm wife ada baked cake Marble (yg hangus kat tepi aje!) tapi still marvelous rase-nya! alaa... Darling sorry yea... 1st timer, nanti sokX2 pandai ler! muaaahh....