Thursday, 21 August 2008

continue Tag!

My 3 favourite subject...
1- Math -sorry! Mimi... kita tak sekepala. I really love maths & always score for this subject unless add math... SPM dpt 6 (kire ok ler tu kann?)
2- Geog -dgr kata subject nie dah takde dlm syllibus (betul ker ejaan gue nih?) ApaX2 pun gue suke Goegrafi becoz gue seolahX2 berada di negara itu! (ni kes berangan nak dok obersi ler...)
3- Kimia -mmg pelik tapi gue di antara yg meminati subject ini sbb... cikgu EZAM mmg best giler! sumer formula jadi senang dgn style die ngajor tapi apsal aku score takat C4 aje in SPM???

Subjects yg tak suka plak...
1-Fizik -sbb cikgu yg ngajot tur gatal, miang & tak sedar diri tol...
2-BI - yg ni pun terbalik ngan Mimi. Gue sbnr-nya bkn ler menci noo ngan subject ni tapi disebabkan gue x penah score dgn jaya-nya... so gue declare TaK SuKa arrr...!
3-Biologi -sbb kena bedah haiwan esp Katak!!! tolong ler... gue mmg ellergic menatang satu nie

Apa yg menarik pada aku?
Mungkin sikap aku yg baik, jujur & senyum aku pun boleh tahan manis0nya tau! (ewaahh...). Aku penah tanya Mr hubby.... tang mana die berkenan kat aku, die ckp yg cara aku bersalam dgn org tua... tu yg buat die terpikat buat kali pertama! (err.. camner gaya tu aku pun X ingat dah!)

Apa yg plg aku suka?
Kabahagiaan yg abadi. Aku suka hidup yg ceria (channel ceria fav 3A pun boleh... kuang... kuang..) & JGN SESEKALI MENYUSAHKAN ORG LAIN.

Aku tak boleh hidup tanpa....
Air & udara! heh...heh... (jgn maree Mimi, kita gurauX2 jer!) Mesti-lah 3A, Mr Hubby a.k.a Encik Nazri & my beloved family @ Kuantan & Kelantan.

Siapa yg sy hubungi b4 tidur?
Takde sapeX2... sy nie bkn minah gayut pun! Blk umah terus campak beg tgn & tak sedar pun ada missed call or msg kat hp tu. Yg ptg.. hampir setiap mlm or selang 2 mlm mesti call my mum. Not to forget... sblm tido kiss my hubby! muaahhs...

Last Q's... Siapa yg Nur nak Tag? he..he.. jgn mare arr...
1) Nurul - my bestie (kalau rase pnjg noo... ambik jer mana Q's yg hang suka!)
2) Janna - aku tau hang bz, tapi buat ringkasX2 pun takpe!
3) Izman - aku rase hang boleh luang sedikit masa utk aku kenali kau dgn lebih dekat!

Tag from Mimi

Tak tau camner boleh `lepas'... now aku berjaya BOLOS `security' yg menyekat blog aku selama almost 1 week nie. Kowang tau tak? bhw gue `merindui' u all ms gue tak meng-update dgn jaya-nya! (err... n3 result Aisyah tu, I update kat member ofis punya pc... kesian kan kat gue?) Terharu gue hr nie.... soooorrb! Jom layan TAG aku kali nie....

5 Tabiat Buruk time Sekolah
1-Of course... ponteng school
Aku sbnr-nya ponteng timeX2 nak peksa aje. Ye-lah.. nak wat revision last minute katakan! ms nie aku ting 2... Biase-nya kami melepak jer dlm asrama or bilik stor tapi ada sekali tur tak sempat nak lari nyorok dlm `locker' baju!!! (err.. panjat syiling pun penah coz nak selamatkan diri ppunye pasal... ganaz kan?)
2-Kaki Bising...
Yg nie pun kisah dok asrama. Aku student Yayasan Trg dr Ting 1-3. Tapi.. aku `blm bersedia' di tauliah-kan sbg bdk yayasan, so ini-lah gaya-nya! Kul 12 mlm masih dok huha... huha, apalagi? kena denda jln itik keliling asrama bdk laki. (kuang... kuang.. padan muka aku!)
3-Pakai baju besar XL
Tak tau ngaper... aku rase selesa sgt pakai baju yg bkn size gue. Perangai buruk aku nie berlarutan hingga aku dok U ler! Nanti kalau aku jumpe gambo lamaX2 aku `post' kat sini yea?
4-Naik beskal
Dah jadi anak dara pun masih suka tunggang basikal LeRun. Mmg aku sgt xtvt lasak... kalau kowang nak tau gue penah join xtvt berkenu merentas sungai, empangan, paya & laut ms umur 21thn, caya tak? iops.. citer beskal tu... itulah satuX2-nya vehicle aku kat UUM tapi ms nak gi kuliah, tak ler...
5-Masuk Kuliah Lambat...
Mmg tabiat yg sukar di ubah! tak caya? tanya my hubby... kalau bersiap nak gi manaX2, aku-lah org LAST sekali bersiap. Ms study U dedolu pun... kalau kelas start 9 a.m, 9.05 minit baru aku terpacak kat depan kuliah tur di iringi oleh pensyarah subjek (teruk betul minah sorang nie... awek saper ler ni?)

psstt: nanti continue boleh? nak pi solat jap... bye!

Wednesday, 20 August 2008

Result Formatif Aisyah

First of all Nur nak mintak maaf to all my frens out there becoz of the problemo yg melanda internet kat ofis gue. Donno why.... maleh nak citer panjangX2, frens can go thru my fp to check-out what's the prob is... ok?

Let's proceed to the topic. The Formatif2 result goes :

BM- Pemahaman 98%
BM- Penullisan 93%
Sci 90%
BI 90%
Math 96%
Pend. Is 92%
Bhs Arab 92%

Memang kalau tgk percentage elok this time coz lowest mark pun cuma 90. Tapi takde subject yg score 100% mcm exam yg lepasX2. Anyway.... syukur Alhamdulillah.

Last monday (18/08/08) sajer bawak die jalanX2 ditemani oleh Nurul a.k.a. Riko & doter-nya yg cun.... Sofea. Memang besh bwk anak dara aku jenjalan... dia pun suka sangat dpt jumpa member lama-nya tur (same class @ tadika last year). And aku rase... aku kena selalu close-up cenggini ngan Aisyah supaya dia tak rase aku `meminggir'-kan dirinya. Kowang tau-lah... gue bz ngan her bro & byk mende yg dia dah buat sendiri such siap pagiX2 tu, isi baju sendiri dlm beg gi Taska, b/fast pun tak yah monitor... bla...bla... What a wonderful girl I have!

Aisyah,
Sesungguhnya ibu berbangga dgn kebolehan-mu
Ibu bangga dengan pencapaian-mu
Semoga Aisyah akan menjadi
anak yang baik & solehah
yg menjadi contoh pada adik-adik
Anak yg berjasa kepada
Ibu & ayah...