Monday, 25 May 2009

Happy BithDay To Me...

Today is my special day to me! Hari di mana aku dilahirkan ke dunia ini 34 tahun yg lalu di Hospital Besar Terengganu. Tepat jam 7.20pm (maghrib tur!)bersamaan hari WESAK.... ahaks! No komen yea...

So, tika & saat ini... aku bersyukur pada yang Maha Esa kerana memanjang usia-ku, dapat melihat anak-anakku membesar, sentiasa dilimpahi kasih sayang dari suami & keluarga, masih bertenaga mencari rezeki di bumi ini serta kesihatan yang sempurna walaupun selalu selsema batuk demam tu biasa-lah kan? sakit tu... tanda-nya Allah SAYANG kat kita! Alhamdulillah...

Di kesempatan ini, gue nak jawab TAG dr geng cyber yang paling gue sayang... (ye ke?) a.k.a My sifu... Aimi Jalina! (tak jwb kan majuk laks! ehh... ayat die nie! I'm Sorry!!!!)

TAG : Masihkah kau ingat???


Termeteri sebuah ikatan perkahwinan antara kami pd 20.01.2001. Jgn terkezut yea coz aku `togel' jer ms tu... ekcelli aku mmg bertudung since lepas SPM tapi pujuk punye pujuk Cik Abe nie... akhir-nya dpt jugak `melaram' di atas pelamin... he..he.. (kalo ikutkan hubby, die X nak sanding!)Mana boleh...kan? Insya-Allah... kahwin nie sekali seumur hidup! Doakan kebahagian kami selama-nya.

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya…
Di tempat kerja... same floor! Bkn cinta pandang pertama yea... coz die tak ngorat aku since day 1. Cume, everytime die nak gi pantry amik air... die mesti singgah tmpt I just wanna say "Hi..."

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Terus-terang aku cakap yang aku X suke die sbb from K*l*t*! Maaf... anti sikit but yang TAK NAK tu-lah ALLAH kurniakan pada-ku! Bila berkawan dgn-nya aku rase selesa compare to my BF (ms tu aku mmg ada BF fr Nilai...)Orang-nya agak pemalu, tak byk ckp, pakai smart sokmo (taste aku yg selekeh sbnr-nya!) & suke buat kelakau! isshh... lepas tu hati aku dah berbelah bagi antara die & BF and lastly... aku memilih yg terbaik utk-ku iaitu... NAZRI YUSOF!

3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda…
Mmg agak sukar die nak luahkan sbb die ni jenis X romantik! Sbnr-nya... hubungan kami hampir PUTUS disebabkan family! (Aku dok ngan mak sedara masa tur... depa yg tak suke sbnr-nya then `hasut' lak my mum utk pisahkan kami). Mmg tragis.. sapai my mum penah lafaz words yg aku Xleh tulih kat sini... kiranya aku pilih die! Maybe JODOH kami kuat... KAMI BERJAYA! (tak perlu kawein lari yea...) Ops! tak jwb soklan lagi... Disebabkan peristiwa ITU, die hampir menarik diri then aku suruh die jawab soklan aku... AWAK BOLEH PERGI DR HIDUP SAYA... TAPI BOLEH TAK CAKAP YANG AWAK TAK PERNAH SAYANG SAYA? SELAMA NI... AWAK ANGGAP SAYA NI KAWAN BIASA JE? then... kuar-lah kataX2 keramat tur.... di CENTRAL MARKET! (dah..dah... nak leleh lak bile tingat citer nie!)

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya…
Continue citer atas... SAYA SAYANG AWAK, SAYA TAK NAK BERPISAH DGN AWAK! !"(tgk sket... kiri kanan.. make sure hubby takde! nanti die blushing... and lagi satu... ms 1st date die penah mention that "I never seen such a beautiful eyes before!"(war... kah..kah... cantek ke mata aku ni frens? malu arr..)

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
One and half year jer... First dating on 18/6/1999, bertandang sblm puasa thn 2000 (tak ingat date larr), bertunang (pagi) hari sama ngan nikah iaitu pd 20.01.2001. Next Day sanding.

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Ishhh... camner nak kira nih? 8 years, 4 mths and 5 days!

7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda…
Nie yg leceh nie... Hubby I ni bkn jenis Romantik! errr... penah belikan aku handbag ms aku confinement! kejutan sbb... takde celebration apaX2... tapi bln MAY. So, sempena Mother's Day + dpt bebe baru & BDay gue kottt! Penah gak bwk aku pi kedai emas (client aku) and pilih APA SAJA.... (ada limit-lah...). So, aku pilih rantai, cincin & tas tgn sekali gus! fuhhh... BEST!!! tapi peluang tu sekali jer! Yang, biler lagi yea...?

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Setiap orang inginkan kebahagian yg abadi. Kami tak terkecuali... Kalu boleh, aku nak kehidupan yang lebih selesa (kalo ada rezeki, nak beli umah landed laks! ntah biler...) dan juga... kasih sayang yg tiada noktah-nya antara kami berdua! Tahun lepas Cinta kami diuji lagi... cukup-lah! Jgn pisah-kan kami. Frens, Doa-kan kebahagian kami selama-nya! Insya-Allah...

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Tak dinafikan... sifat penyayang die berjaya melembutkan aku & 3A. Die yg byk sabar...(mcm Aimi gaks! maybe coz hubby kami lahir bln sama & date pun dekat)Fyi frens, tiap ptg now depa tunggu aku dlm kete... HAMPIR SEJAM! coz aku blk lmbt.... hubby selalu ckp, "SABAR JER LAH DGN KARENAH 3A..."

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Yg nie Aimi... kita X sama! coz hubby I nie pemalu sket. Kalo ngam pun ngan my dad sbb samaX2 kelate! Dgn adik-badik aku no prob... cume x rapat jer!

Tag ini ingin ku hadiahkan buat sahabat-ku... yang sentiasa di sampingku... pendengar setia masalah-ku serta sentiasa menenangkan daku bila kesusahan.... MRS ILHAMUDIN a.k.a RIKO. To Nurul... pleaseee.... sempena Anniversary ko 2 hari lagi.Pleaseeeee.....