Friday, 17 August 2012

Ucapan raya...

Utk semua yg singgah di sini, mengenali diri ini secara langsung ataupun tidak (kenal di alam cyber berthn tp X pernah bersua!) atau.... sesiapa jua yg membaca blog ini...

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri

& Maaf Zahir Batin!

Sedih lagi...

Huhu... I tgh sedih ni uols! (errr... ms aku taip citer ni-lah) coz ms uols bc this N3, I maybe dh berada di kg halaman utk beraya. This is Auto Publish story.

Knp I sedih? Rezeki X menyebelahi saya.... I failed on another subject which I took on last sem. means, sudah 2 paper yg I failed takat nie. Tu br Part 1, blom masuk Part 2 yg semakin mencabar & lebih haru biru! Isshhh.... Tak tau nk ckp per dah... Frust ada, keciwa pun ofcosss-lahhh! But I would never blame the lecturer coz few of my classmates manage to score A. It's my fault.... Not really understand & try to skip certain topics! huhhh..... But Life must goes ON. So, nx sem ade 2 paper repeat plus 1 new paper in Part 2.

Ya Allah.... tabahkan hati-ku, kuatkan semangat-ku & permudahkan urusan-ku! Moga engkau berkati apa yg aku usahakan dan murahkan rezeki-ku di hari2 mendatang! Aminnnn.....

***Frens, doakan aku yea! soooorrbbb

Thursday, 16 August 2012

Kisah balik kampung

Assalamualaikum,

Sunyi kan hr ni? Jalan pun lengang kan? Actually... tak betul2 CLEAR lagi tur... hihihi... Esok lagi kurang & nx week laaaaggggiii laahhhhh kannnnn? Muahahahaaa

Kt ofis I ni ramai yg dh setat cuti especially yg amik `Block Leave'. Most of staff will use the BL during their Raya festival lerrr... So saper yg amik BL dh start hr ni til nx week. I? hmm... I'll keep my BL for exam & study. Nak wat camner, mmg dh NO CHOICE! saper suh jadi student balik??? hihihi....

Frens, I akn mula bercuti esok hari (Fri) till nx Fri. kireee seminggu-lah jugak! Masuk keje blk on 27/8... InsyaAllah. Raya thn ni di Kota Bharu at my hubby's side. But on Fri tu kami akn berhenti berbuka & bermalam di Kuala Berang, rumah nenda-ku. My mum dh sebln menemani moyang 3A ni sbb die X brp sihat. So, on sat nanti br bertolak ke Kelantan & beraya di sana hingga raya ke-3.

Korang cuti bila? sampai bila? Balik mn? Whatever it is....

Drive Carefully yea!

Wednesday, 15 August 2012

Ramadhan Gift

 Ni nk citer sket (bkn nk menunjuk... hrp maklum!) every year ofis my hubby akn bg gift to Remisier and this is for this year! Very special... not becoz of the content inside but.... BEKAS2-nyer! cantik you... I lupa nk snap pic satu2 bekas tu... dh mcm kotak harta karun you! OSK? hmm... Zila, ko jwb sket! Kurma sebijik pun TARAKKKK
 Yg ni plak client hubby bg. Chinese taw... biskut jer tp ada COP HALAL-nyer! hihihi
Biskut raye sebalang ni takde kene mengena dgn tajuk di atas sbb yg ni kami beli utk wat balik raya! Ambik ko... sekotak terus! Adehhhh.... Tapi, hubby mmg ade dpt 2-3 balang dr clients! So, pic ni sbg ganti jerrrr

***Korang buat or beli kuih raye? opss.... Nurul I know u rajinnnn but NOT ME! hahaha

Tuesday, 14 August 2012

Versi ang pow

Hmm... hr tu nmpk post my BFF pasal ang pow.... Ni gue nk citer jugaks! hihihi
Cantek tak korangs ang pow OSK thn ni? boleh tahan kan? ku lihat hijauuuuuu. Yg ni allocate utk anak2 buah I seramai 10 org (X termasuk 3A ler...). Amount sumer SAMA... tiada `pilih kasih' nooo
This RHB version. Not so nice compare to other bank coz not good quality! (coz kt tepi2 tu mudah nk koyak jer!). Maybe sbb dh `kopak' byr OSK mahal sgtttttt!!! HaHaHa.... Ops ang pow ni utk anak2 buah belah hubby. Knp lain version? hmm.. sbb hby akn taruk `additional' ... errr! No Comment!!
Yg ni plg special.... frm Deutsche Bank (btol tk eja nih?). Siapa yg bagi yea...? ofkos my BFF ler.... Babe, yg ni aku reserve utk my parent & In Law side. Mmg cantik & quality bagusssss! Amount pun PASTI bagus punyerrr! InsyaAllah....

Korang asingkn mcm mn utk setiap ang pow tu yea? I means... u ade mark ke blkg ang pow tu brp? or utk siapa? Kalo I... I asingkn ikut ang pow kaler. Cthnye... hijau RM2, Kuning RM5, Merah RM10 & bla.... bla... so, kalo adik badik sama dpt ang ang pow kaler lain2 tu.... AWAS!!! akn tercetus pergaduhan! HaHaHa