Friday, 30 May 2008

Putrajaya... here we come!

This is our first trip to Putrajaya. Cheeeewahh... mcm jauh jer bunyi-nya! he..he... kesian kami noo... Dok KL, keje bertahunX2 dah tapi... tak pernah jejak kaki kat sini sblm nie! Actually, aku maleh nak gi tapi my doter nie... yg beria-ria nak ikut uwan, so aku join ler! layannnn...

Ni kawasan parking or consider entrance lepas melalui brp byk traffic light daa...
Dr tmpt kami lepak tur, nampak bangunan menteri. (eh! betul ker? aku tak pasti-lah! sorry..)
Nampak tasik dr atas nie. Malas gue nak pi bwh... byk noo anak tangga. Boleh-lah yea!
Photo jambatan nie gue amik dr dlm keter! that's why tak clear.... cantik kan bridge nie?
Picnic sambil lepakX2... from left : Aisyah, my mum a.k.a. uwan meriba Adam, my nenek a.k.a. nyang and yg plg glamer tur my auntie a.k.a. tok su for my 3A.
Hirup udara segar! My handsome boy, Aiman & sweet doter, Aisyah.
Adam & cousin, Ziyad. Nie kira... percutian slps besday dak 2 org ni ler!
Angin baik mai dah... cam nie ler dak 2 org ni if time lovingX2! kalau mai angin kus-kus... cam `Tom & Jerry' you! "Mari.. mari... saper nak urut? nexxxtt...."
My wonderful family... agak susah utk ambil gambar family laa nie! saper yg anak ramai... faham ler yea! he..he... this photo taken by kak cik a.k.a. cik Na. I love this pic... oh! ya... kalau u all perasan, gambo 3A kat tag/ intro my blog yg baru I tukar nie pun kat Putrajaya! sumer cantik ler piccas kat sini!
Wanna wish to all my frens `Selamat bercutiX2 Malaysia!' coz we're on d way back to Kota Bharu! 3A wanna meet our atuk & nenek and all cousin. Miss them so much....

Tuesday, 27 May 2008

Adam's Party @ Tadika Sufi

Gue nak update backdated punya entry... Adam 1st Birthday Party at Tadika Sufi. This photo is Adam's cup cakes ordered by ibu! (not made by ibu... heh...heh...). Dah namanya bebe boy, so I asked Shita http://www.flickr.com/photos/mygrassroot/photos( farah's friend- farah is one of the mother yg hantar anak kat same nursery nie) to design the CC nie mcm ni-lah....

Ada mcmX2 cartoon characters... spiderman, ultraman, alien, fire, web, spaceship pun ada! and for girls plak ada flower and love shape jer!
Aisyah & Aiman with friends... Shira, Ain, tak tau nama dak pakai tudung nie. Yg belakang tu Asyraff! mamanya lah yg introduce kat gue tukang buat cup cakes tur!
Ini geng Aiman... Aliff, Hakim (adik badik nie!), Shafiq, unknown and Haziq.
Nie kakak angkat Aisyah... namanya Shadira a.k.a kak shad.
Dah dpt sorang satu! Yeehaaa... Aiman ambik yg `alien'.

Lepas makan cuppies tu, sumer tunjuk lidah! kes mkn icing ler nie.... colourful you!
Aunty nie ler yg jaga my bebe... Adam cukup sayang kat die! nama? gue tak ingat plak! sorry..
Rose & Wan Chik pun turut serta!
This is birthday boy.... zzzzzz! laaa... tidur plak! patut takde acara tiup lilin??
Thanks to Shaz for this funny pics and handling this small & simple party for the kids. Just want they have fun and enjoy it! Gambo party packs.... takde plak! penat I letak snack & sweets kat dlm tu! he..he... & to BD bebe ni... ibu harap Adam akan jadi anak yg soleh, sayang kat ibu & ayah serta baikX2 ngan kakak & abang or... boleh jadi `pelerai' pergaduhan bro & sis! kah...kah..


Monday, 26 May 2008

Happy Birthday to me!

It's my birthday.... Sorry! actually yesterday. On 25.05.08... I'm 33th already. Syukur alhamdulillah.... telah 33 tahun aku di beri peluang menghirup udara segar di bumi Allah ini sambil menikmati ciptaan-Nya. Aku jua di beri peluang menikmati kasih sayang dari sebuah keluarga yang di anugerahkan kepada-ku dan dipertanggungjawab ke atas anak-anakku ( a.k.a. 3A) di mana suatu hari nanti.... amalan-ku adalah anak-anak yang soleh & solehah! Berjaya atau tidak aku & suami membentuknya? InsyaAllah....

Di samping itu juga... tanggungjawabku sebagai isteri masih kerdil persis sebutir pasir di pantai. Masih banyak perkara yang perlu ku perbaiki & melakukan yang terbaik untuk suami-ku yang tercinta. Semoga cinta kami terus utuh walau diuji dengan pelbagai rintangan dan dugaan.... Amin!

Gue tak mau tulih panjangX2 coz BD I pun dah lepas smlm.... saper nak go thru my fp leh gak! errr.... `The Special No. 3 for me....' (he...he.. cam suspense jer bunyi-nya, kan?). Nothing special... just wish from my belove-hubby & Aisyah (coz jadi org yg pertama wish kat gue of course.... kalau tak ingat, tak tahu ler!) my family-Arif, Amin, Cik Naa, kakak, mum & dad and thanks to Nurul (yg sentiasa ingat tarikh keramat gue but I selalu lupa her anniversary! sorry dear! luv u alwiz....), Aimi, Mimi, Janna and all my new friends out there for supporting me in this new era! era fotopages and blogspot!!! he..he... I'm very happy to join d club! Byeee....