Wednesday, 22 October 2008

MakanX2 @ umah Su

Balik dr Kem Kentomen, kami terus ke Wangsa Maju, Seksyen 5 rumah my mak sedara a.k.a Su. Wahhh... kat sini makanan tak kurang hebat-nyeee... taukeh kuih raye @chef utk anakX2 die ler katakan! Lauk-pauk di atas, serta kek lapis & dessert di bwh adalah hak ciptaan Su sendiri. Wa mmg salute-lahkat Mak Su gue nie... masak apa-apa pun sedapppp! Yg die jemput kami nie pun bukan Open House lagik (becoz Open House next week)... tapi menu ngalahkan kenduri youuu!

Puding yg tak sempat gue rase.... frust tol biler tgk balik pic nie! camaner leh tertinggal daa..
Kek Lapis... my fav. Yummiee...
Yg kalerX2 tepi tur ialah Dadih. Ada rase Milo, Mangga, Jagung & mcmX2 lagi-lah... aku siap tapaw beb!
Aisyah dah penat... kami sampai umah dlm kul 7 daa...
Aiman control hensem... padahal baru lepas merajuk suh aku snap pic die!
Mantainnn... dak nie sejak 2 menjak nie mmg kuat meragam! MANJA sehhh... Rimas gue biler auntie & penjaga dieorg kat nursery dah perliX2 gue..."Ada adik lagi kottt..." Isshh.... cukup ler aku kena DERA dek 3A nie! Aku sbnr-nya nak `rest' dulu... tgk-lah camaner! Lu pikir-lah!!!

Open House Helmi

Sunday 19/10/08 kami menghadiri Majlis Open House di Kem Kentomen, Jln Ipoh... rumah Helmi ex-office-mate ibu 3A. Pic atas... itu-lah die jejaka Macho siap bersampin lagi. I ingat dah salah majlis... ye-lah musim org kawein ni kan? sib baik betul & tak sesat pun... (ekcelli bernasib baik coz kalau tak nampak sign-board kecik tadi... mesti dah `melalut' gaks!). Cuma tang masuk dlm Kem tur... gue silap cakap bila guard tu tanya..." Cik nak gi umah saper?" Aku pi sebut nama Helmi jer... nama bapak die aku tetiba BLANK! aisey... dlm dok ter-sengihX2 tu, baru aku teringat! "Ooo... rumah Dato' A********, " then depa bg direction! Ellemek... anak Dato' ghope-nye!!! si Helmi nie tak bagitau pun.... so aku main sebut je nama bapak die tur! Maluuu sehh....
Nie ofis-mate gue... Sasya & family with Helmi.
Time makan... Aiman dok kacau ayah die! Geram aku tgk... nak marah, majlis oghang! Adam plak tido atas riba gue... so, gue tenung jer dak nakai nie... die jelir balik kat gue! Grrr...grrr..
Wonderful pic... Adam tgh suap `papadom' kat mulut kakak die. Ohh... lupa nak habaq menu depa nooo... Ada Nasi Beriani & nasi putih, lauk rendang ayam & daging, dalca, papadom & lemang. Saper taknak nasi... Char Kuey Teow pun ada... saper nak baru depa goreng! caya-lah... yg ni best ooo... Pencuci mulut ada ABC (pun buat biler ada org nak), kek lapis (my fav) & buah-buahan. Aku rase cam byk lagi coz aku tak `explore' sumer... Grand gilerr majlis nie dah mcm majlis kawein lak & tukang sediakan mknn pun ramai.... pakai Uniform lagik! (bkn uniform askar tau... maybe persatuan catering Kem Askar dieorg kot!). Kat sejam gak aku dok situ... baru reti nak balik. Thanks Helmi... sbb jemput akak! Thn depan jgn serik jemput kami lagi nooo...

Monday, 20 October 2008

Adam new hair-cut!

Hero tgh masuk dlm toilet! see...? kat tepi dah tutup telinga daa...
Arah belakang... dah mcm girl ler plaksss!
Tersikat rapi.... Gaya macho dr Adam Nazrin.

Setelah beberapa kali di beri warning oleh ustazah kat Tadika Sufi, akhir-nyeee ibu 3A terbuka hati utk memotong rambut `halus' buat pertama kali-nya (selepas majlis bercukur umur sebln lebih dedolu...). Tak susah sgt... cuma dak kecik nie tak reti diam! Gue memproses dlm toilet coz die tgh leka main air... Jom layanzzz...