Tuesday, 11 March 2008

When Ziyad met Adam

"mummy! tgk Adam nie.... Dia jeling kat Ziyad!"
"jom-lah Ziyad... naik atas katil kakak kita nie.... byk teddy bear tau!"
"jgn ambil puting kita...!! nak larilah kalau cam nih....."
"mak ngah.... tgk Ziyad dah ada 4 gigi...!!"

"yeah... besen nie saya yg punya! Ziyad dpt dulu....."
"nak merajuk-lah.... tak dapat besen tadi!"


Introducing...... Ziyad Muhammad! Ini cousin Adam yang paling dekat coz dia dok kat Tmn Melawati. Memang jarang jumpa. If not mistaken, kali terakhir jumpa ms bln Dec 07'. Itupun coz uwan dieorg dtg KL and lepak kat umah Cik Naa. Hmmm... tak tau bila lagi nak jumpa lepas ni??

Nak story sikit.... last year gue & my sis preggie samaX2 and due date cuma beza 1 day aje!!! tapi... ms bersalin tu, Ziyad kuar awal 10 hari dr Adam iaitu pada 11th May and Adam on 17th May. Tempat bersalin pun sama... I means dapat same room @ Naluri Medical Centre, Wangsa Maju. Gynae kami pun samalah.... Dr Zanariah. Best aarrr Dr kami nie.... sporting, understanding & happenning. (My 3A mmg ngan Dr Zana). This 2 bb boys nie youngest cucu for my mum ler takat nie! raseX2nya.... nak tunggu cucu baru kena tunggu `adik' Ziyad lah pulak! he..he...
Progress lebih kurang sama ajer. Certain things Adam buat dulu & ada gak yg Ziyad advance! Mcm gigi.... Ziyad yg tumbuh dulu if gue not mistaken around 5 mths tapi Adam br ada ms 9 mths nie! meniarap Adam dpt dulu ms 2 1/2 mths but now Ziyad dah pandai `babai'. Adam? belum..... he...he... So, seri ajerlah for you guys! Fizikal mmg lain ler coz Ziyad nie putih gebu mcm mummy and babah-nya and tang hidung Ziyad nie yg`mahal' tau!! Birthday nanti, boleh celebrate samaX2, Yad??