Friday, 28 September 2012

Sharing is caring

Hmmm... takde ide nk corat-coret per hr ni. Nk tulih `Wordless'... hr Friday maaaa!

Jom sama2 bc & amalkan. Instead of using certain words yg mmg ntah apa-apa tu... kite tukar yg ni dpt pahala.. InsyaAllah!

Thursday, 27 September 2012

Mini Re union Ex AYTK

Since I dh tercerite `Jejak Kasih' ni... I lanjutkn kisah lepas raya hr tu. Grup AYTK ada wat ala2 re-union.

Sbnrnya, X dirancang pun. Sajer2 tgh borak kt FB, tibe2 sorang TER-suggest nk jumpe kt Pantai Batu Buruk. Ye lahh... masih mood raya kan.... so, bagi yang masih bercuti di kg halaman tu join ler! I plak kbtln  on d way ke Kuantan... Apalagi? mintak permissi hubby.... die kt OK but takleh lama2 sbb taknak smp Ktn malam. So, jumpe kol 3 di A&W, Pantai Batu Burok, K.Trg.

After 22 years... last met on 1990. After SRP semua ter-pisah... alhamdulillah FB menemukan kami lagi. Frm left Nurisma, me & Paezah. Nuris dok Klang with 2 kids & keje as Insurance agent & Pae still single as teacher at Port Dickson. Ella (Norila) dtg lmbt sikit so... I x sempat jumpe! Die keje kt UPM Serdang as letcurer ker per ntahh (X pasti! tapi belajar sampai Masters kt Australia).
Yg guys ni... I tak ingat sgt. Cume... yg bj putih tu jer sbb nm die pelik sket... Wan Padang. Lagipun die kelas perdagangan jugak! Yg lain2 tu sekelas ngn Pae (kelas Pertanian).
Ms I dok tgh sembang2 lepas rindu... My hubby brought our 3A to the beach. Smiley face frm Adam & Aiman. Aisyah...? merajuk sbb gue lama sgttttt :-((
Adam yg sportingggg

korang ade jumpe tak geng2 lama?

Wednesday, 26 September 2012

Kawan baru FB

Sbnrnyeeee.... I tgh tension ni. Boss kecik suh kami `review BSC from Jan till June 2012. Aduhaiiii.... bukan utk aku sorang! utk team plak turrr.... Grrrr!!! lupekn kejap. Layan citer yg I dh draf smlm.
Citernyer mcm ni. Dlm byk2 grup FB yg I join, ni ler kwn FB yg plg ngam. Memang I tak penah kenal dgn die ni sblm ni... Dia ni I kenal thru grup SSN means ms I tingkatan 1-2 jer. Grup ni rapat sbb kami dok asrama AYTB (Asrama Yayasan Trg Besut) sblm I pindah ms ting 2 ke AYTK (Kemaman plak!).

Nak dijadikan citer, kwn baru I ni nama ROSMAWATI.... I panggil medem (sbb die selalu bhskn nama die camtur kt FB). dia ni bkn dr AYTB pun, die join grup SSN sbb die masuk SSN ms ting 4, sedangkan I dh kuar ms ting 2 lagi.. Uol faham tak? hihihi.... Maknanyeee.... kami mmg tak penah satu sekolah mahupun se-asrama! Haaa... gitu pun boleh NGAM! HaHaHa... Bab2 mengenakan set2 JANTAN SSN memang kepakaran kami. Muahaaahaaa.... (ngalahkn dak belasan thn perangai mak bdk sorang nihhh! adehhhh)

Ni lerrr... Rosmawati a.k.a Medem Semma. Cute kn die? Lupelah nk amik pic anak die yg br 3 bln named Rayyan.
Tinggi sikit dr I. Die citer ms die masuk SSN dedolu, mmg glamer abis lahhh! Skrg pun ko masih CUN babe... Caya-lahhhh

Byeeee... Hope to see u again. Salam utk Rayyan & yr famili. Muahhh

Tuesday, 25 September 2012

Astro oh Astro!

Sorry frens.... very2 bz these 2-3 days becoz of THIS!

Korang penah tgk form ni tak b4? hihihi... Ni lah `Pink Form' utk ASTRO staffs. Pink Form ni biasenya di issue oleh company yg nak listing utk STAFF SHJ. Yg korang biase tgk `White Form' tu ialah IPO means utk public yg mn nak try apply share yg nak listing tu.

Sbnrnya SHARE ASTRO ni dh penah listing dedolu tp last 2 years dieorg `Privatise'. So, planning 19th Oct ni nk listing balik. B4 that, must go for IPO process including distribute the `PINK, GREEN & BLUE FORMS'. HaHaHa.... Astro ni mmg pelik sbb mcm2 kaler ader! Kiteorg pun 1st time dgr `Green Form' tur!

Ok-lah... nak sambung keje ni. Kalo ade rezeki, besok DJ Najman dr radio Suria (ke Sinar ekk?) nk dtg bukak acc. Ntah ler... td kata "Takde 100% financing ker? aisehh...." hmmmm. C U tomm...