Saturday, 4 July 2009

Kenduri CAT di Wangsa Maju

Alhamdulillah... sampai jugak hajat gue untuk menghadiri kenduri kahwin Shaharuddin & isteri, Catriona Ross di Seksyen 6, Wangsa Maju. He..he.. mcm kepingin noo gue kan? bkn aper frens... dah ler aku ada course half-day, balik terus RUSH pi beli adiah kat JJ. Siap wrap baghu call sebend suh amik! Kalo bwk 3A... mau-nyer tak sempat!!! Blk umah gosok baju dah kol 3 lebih! aisey... Apepe hal... layaaann....


Mmg ramai banget owang... keter parking hampir ke jalan beso ler! Khemah lak mai aii... aku rase dlm 10 bijik! Jln dlm Taman tur... of course ler tutup beb! Haa... ni die pelamin kat luar taw! tepi jalan.


Oleh krn kami antara tetamu yg last... boleh ler bergambar ngan pengantin. Yu huu... tapi frenssss.... SORRY!!! pic kami sekeluarga kat kamera adik Ipar gue cum jurukamera peribadi Shaha. Aisey... tapi, sib baik hubby sempat snap pic depa berdua coz mmg `tak kosong' langsung... ada jer peminat dtg bergambar kat area yg di khaskan nie. But, gue promise... nanti gue mintak ngan bro-in-law pic MAHAL kami & will publish later! ok?

Btw jugaks... yg adik ipar gue a.k.a Zaidan nie (tiada dlm gambar yea...) member kamcing Shaha kat Astro and sekaligus merangkap jurukamera mereka utk 3 acara sanding. Gue promote nie bukan aper... kalo kowang nak tempah photographer kahwin nanti, feel free to contact him. Nanti gue tanye permission die dulu... baghu leh tayang phone no. yea? and... die juga one of the photographer utk Mawi-Ekin & Adlin Aman Ramli-Emelda baruX2 ini. Wahhh... baik punye promotion nih...


Yg pakai kaler Purple tu-lah adik pantin laki a.k.a `teacher Shaz' to 3A. Mmg die lebih mesra & pandai layan budakX2.... tu yg bukak nursery dah 5 thn even die sendiri lom `ada calon'! "Shaz... kami tak sabar nak makan nasik minyak awak lak nih..." Ooo btw, kaler tema PURPLE but kami belasah... oren, merah & biru! heh..heh..

My Adam yg suke sangat minum air Ribena ker apa ntah! Manis you...

Yg nie mmg aku tak ngerti... biler suh pose jer... cam ni-lah ghopa-nya! alihX2 die wat juling bijik mata! grrr..... grrr....

Yg ni plak... makin pandai bergaye ayu! ewahhh... nampak makin berisi kan si Aisyah ni?


Last pose sblm blk... McmX2 ada!!! ultraman tak tinggai....


NEXT N3 : ULTRAMAN MANIA... FIRE!




Tuesday, 30 June 2009

Result PKSR 1 Aisyah : Satu kezutan!

Last saturday is a `Report Card Day' for most of the school area KL (coz aku dah survey thru my ofis-mate!). Nak kata aku berkobarX2... tak jugak sbb nie dah 2nd time pegi ngadap cikgu kelas my doter. Cume yg aku heran-nya, result kertas peksa cuma 2 yg Aisyah bg tgk... yg lain katanya "belum dapat!". AlihX2 cikgu dah jemput tgk result! (biasa-nya cikgu suh kita semak dulu kertas peksa tu if ada mistake or salah kire...). Heran jugak gue...

Sampai skool around 10 a.m... mak aii ramai-nyer mak bapak tgh tunggu turn! Nak tak ndak tunggu ler till kul 12 taw! (Berasap ler jugaks... sapai ayah best-fren Aisyah, Dhamirah blah tanpa amik result! sian die... sbb mak depa takde, adik kecik lak ngamuk nak tido... nak wat camner, kan?)

Sampai turn kami, ehh... byk-nyer buku thn nie. Buku Adab Belajar... Yg putih tu satu BM & satu BI. Camner penguasaan anak kita dlm subjek tu & progress die dlm kelas. Alhamdulillah... BM 97% & BI 94%. Subjek lain pun avg jer cuma lowest is Muzik 75%! heh..heh... takpe, gue pun takmo kakak minat mendalam ngan muzik nih!


Yg kaler merah tu... record result exam Aisyah. Meh kita tgk...


Nampak tak frens...? Amat mengecewakan daku! highest is 98% and the rest... 80's something. No subject score 100%! Berulang kali aku ckp kt die... "Make sure all subject 90% and above!" but... Sedih-nyer aku.... Tgk percentage die lak... 88.8% ajer!!! Last sekali... tgk no. brp tur.... NO.6 you!!!


Sajer nk letak result lepas... Ujian Formatif 1. Tgk-lah & compare... satu penurunan yg agak ketara,kan? even takde No. tapi aku puas hati but this time... aku betulX2 HOT MAMA! Kowang tau naper? sbb die sorok sumer kertas peksa! Lagi ler aku hot, kan??? Grrr....


But, aku patut bersyukur.... My doter masih score 5A. Overall attitude & concentration dlm class pun OK (cikgu Azlina cakap ler...) cuma... banyak sangat `sembang dalam kelas!' Neway, sumer tu dah kena warning kat gue... Next time, No Way! Takleh mainX2 lagi dlm class, k? ops... best fren die, Dhamirah Irdina is the Champion! Congrats... nampak-nyer Aisyah kena pulun habisX2 lepas nih!