Thursday, 31 July 2008

Adam updated!

Sblm gue mulakan citer psl Adam, gue mau bgtau kengkawan yg gue BERJAYA PUASA hari senin & rabu (Israk Mikraj)... Alhamdulillah dgn berkat doa kawanX2 dan `kekuatan Iman-ku' heh.. heh...

As promised, this is the latest story from my youngest... Adam Nazrin. Suka sgt senyum mamat sorang nie... tgk tur nampak abih giginya yg 7 btg-nya!

Cakap... takde ler byk noo patah perkataan (bdk laki mmg `slow' ckp sikit kott) cuma kalau nak apaX2... tunjuk itu ini "nak! nak!" and now pantang tgk berus gigi terus "didi... didi.." sambil terus masuk mulut berus gigi kakak or abang die! uweeekkk.... "eh.. eh... Adam buat apa tu?" Ini lagi satu hobi Adam... tgk TV channel Oasis `Indahnya Iman'. Ralit ler die dok dgr each zikir sambil goyangX2 kepala and ambik tiket 1st class lagi, tau!!
Yg ni plak Cup Cakes yg gue order dr Dida (pls refer CC list kat sblh!). I order ms tgh pikir nak bukak puasa aper & roundX2 FP kengkawan... & tgk ada `cuppies for sales'. Terus call & collect... rupaX2-nya Dida nie dok kat same taman ngan gue & beberapa langkah ajer dr umah gue. Haiii... senang ler 3A lepas nie.... asal lapor cuppies aje, ibu die tahu mana nak carik! (bkn nak blajo buat sendirik!!!) errr... blm `sampai seru' lagi nak baking-mambaking nie... he..he....

Monday, 28 July 2008

Insya-Allah... aku puasa

Gue sbnr-nya nak update pasal Adam... but tertinggal plak memory card kat umah. So, peram dulu citer Adam & nak bagitau frens yg gue pose hr nie. He..he.. sejak lepas Ramadhan thn lepas & puasa Syawal, nie baru aku ber-puasa! teruk kan aku? bkn aper frens.... ms 1 Rejab aku tu aku`try' ler puasa but sampai kul 2 tgh hari... OMG! pe-od plaks! actually mmg dah masa-nya pun tu yg saje try tu tapi tak berjaya. Puasa ganti? sorry beb... last year gue breasfed Adam so mmg takde P****D. Jadi, kesimpoooolan-nya... hari ni-lah aku `mencuba nasib'-ku Insya-Allah!

Gue sbnr-nya nak nonggu hr Israk & Mikraj... but since today kan monday & mlm td aku `dikejutkan' oleh Aiman (dak nie sbnr-nya tido ngan kakak die kat bilik sblh, tapi dlm kul 3-4 pagi die mmg `jemput' ayah or ibu tido ngan die! kelakar kan??) so.. aku menyahurkan diri dgn minum air ajer. Aku mmg tak suka mkn ms sahur unless bln Ramadhan coz kena `temankan' Mr Hubby (die takleh tak sahur... coz ada gastrik!). So kengkawan... doakan aku `berjaya' puasa hari nie yea!

opss... nak bgtau gak yg kakak a.k.a Aisyah start Exam Formatif 2 today.

Jadual Exam Aisyah :
28.07.08 : BM Penulisan, BM Pemahaman, Pend Islam
29.07.08 : Mathematics, Science
30.07.08 : English, Bhs Arab

Good Luck sayang... Do the Best! Ayah & Ibu will always love u....