Friday, 18 February 2011

Bz.. Tension!

Sorry geng... punye ler lama monday-blues aku... tup tup sapai friday dah! hahaha...
Mmg aku tension sket this week... keje mcm aku nie, STRESS kalo CONTROLLER mintak client settle CONTRA LOSS! seriussss.... bkn senang nak liase with client yg dah byk `berjasa' contribute the brokerage... biasa-lah kan ada profit, adalah contra loss! tang c/loss tu yg tak sedap-nyeeeee!
Mon : CCSD (controller) dah remind utk force sell the share. So, aku merayu `on behalf client'
Tue : cuti. restt....
Wed : "Please get the letter if the client want to extend" CCSD.... haiyyaaa! manyak pressure mak cik ini lorrr. So call client... ckp besok!
Thu : Client call ada kt KLCC.... so bwk draft letter to get him to sign. Fuhh... ingat dah ok but CCSD REJECTED. " Only the acc holder can sign!" OMG.. he's only authorize person...
Fri : 8 am.. reach ofis, print surat (tukar nama beb...) terus heading to Jln Ipoh. Kol 9.30 balik ofis.... Alhamdulillah settled!!!
Satu kes br selesai..... c/loss yg laen mcm maner mak cikkkk??? haiyaa....

Monday, 14 February 2011

Korang ada anak laki tak?

err... jgn-lah terasa kalo kome takde boys yea! gue cuma nak berkongsi masalah nie... meh tgk nie...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taraaaaaaaaaaaa............

Last friday ms nak masukkan baju sekolah dlm bakul.... OMG! mkn eskem after skul.... Grrr... tak pasal2 gue kena basuh tgn lagi... (normally tak ler every week, sesekali campak jer dlm washing machine tur! tapi.. kalo dah gini gaye... setahun pun tak bersih kalo Mr WM yg basuh!!!)

Yg nie kes lain plak! Utk pengetahuan kowang... student kat Taska dieorg nie ramai sgtttt so.. mostly every month mesti ada bday party... takpun party pack! cikgu2 taska depa pandai taw... all d party packs terus masuk dlm beg wat blk umah! alasan... meh aku show korang lagiiiii.....

tunggang terbalik jadi-nya cup cake dak Adam nie....

kes ni lagi terukkkkk.... (Aiman punye cc!) hahaha


Yg nie anak pompuan aku punye cc.... cantik kan?



Sbnr-nya geng... aku nie tgh `Monday blues' lagi, tu yg maleh nak story pnjg2 :)