Thursday, 19 June 2008

Adam dah dapat lesen!

At last... at d age 13 mos... he got the License! err... lesen `kaki' daa! Ekcelli, kalau nak kire my lil boy start jln... 10 mos ari tur dah tapi this time 99% ler! Time die nangis or dekatX2 ajer merangkak, the rest... mmg jalan memanjang! cuma, tak brp laju ler...

eh! eh.. mana Adam nak pegi nie? kanan ker... kiri?
wahh... siap leh babai lagi! Ops... hampir terlupa gue nak update pasal perkembangan berat badan yg semakin `bertambah' iaitu 8.7 kg (ms gi inject 2 hari lepas). Dah ada few words yg kuar such as... "Yah" (ayah ler tu, `ibu' tak pass lagi), "Dap" (sedap) and fav word... "Nak... nak..." (sambil tunjuk kat mknn or apa-apa yg die nak ler!). Chartoon tak brp minat tapi... kalau dgr muzik or zikir dr channel Oasis mmg die dok perhati TV & anggukX2 kepala! ( mcm faham yeerkk...?)
Hobby `terkini' Adam... mencopek duit ibu yg tak brp byk kat dlm wallet! heh..heh.. Suka noo die keluarkan segala isi perut wallet gue & biler dah boring, blah mcm tur ajer! Last night, sempat die koyakkan sekeping note singgit! Grrr.... sib baik ibu guna `loytape' and dah guna utk beli bihun pagi nie daa!
Last... gambar ala-ala `daring' gitur... my 2A! dieorg dua nie kalu dlm gambo mmg romantik habissss tapi hakikat-nya `Tom & Jerry'! tak pun... Batman & Catwoman! kah... kah...

Tuesday, 17 June 2008

Happy Father's Day!

Sorry... terlambat! Actually... gue bagi `laluan' utk my fotopages dulu. Smlm, sibuk edit gambo utk entry singgah di Terengganu & ada wish kat sana. The wishes also goes to... my `daddy' En. Hashim & my father in-law... En. Yusof. Juga... En. Rosley Faizal a.k.a. Abg Long, Amin, Zaidan, Abg Ubaidillah, Yusri, Sani & Nasrom a.k.a Su Mat (thanks a zilion dear..... pengorbanan-mu Allah saja mampu membalas-nya!). Anyway... this is the special entry for my ONE and ONLY and EVER husband (heh..heh... of course ler!)

Inilah ayah kepada anak-anakku a.k.a. 3A. Dari benihmu... lahirlah 3 budak comel yang di beri nama Aisyah, Aiman & Adam. Anak kelahiran Kelantan hampir 36 tahun yang lalu. Kami berkenalan tahun 1999 dan berkahwin pada 20.01.2001.

Menjadi ayah kepada Nuraisyah Irdina pada 14 November 2001, Muhd Aiman Najmi pada 28 August 2004 dan Muhd Adam Nazrin pada 17 May 2007. Satu-satunya penghargaan yang tak kan ku lupa ialah dia-lah SAKSI utama pada setiap kelahiran 3A (even Dr. pun jadi No.2 ms Adam lahir!), sentiasa menggenggam erat tangan-ku sambil membisikkan kalimah-kalimah suci Al-Quran sepanjang proses kelahiran anak-anakku!

Thanks so much.... Darling! I'm proud to have you as a father of my kids! Bersyukur sangat-sangat atas kurniaan Allah yang tiada ganti-nya di dunia yang fana ini. Kau berikan aku kekuatan dalam mengharungi hidup berumahtangga ini, memimpin-ku ke jalan Allah, menasihati-ku di kala kesusahan, menemani-ku di kala kesepian dan sentiasa bersama-ku susah dan senang. Sesungguhnya... dikau-lah suami dan AYAH yang tiada tandingan-nya!

Ibu & 3A always loves you... ayah!