Friday, 26 December 2008

MaaL HijRaH & HaPPy NeW YeaR!

This is my last n3 for this year! I'll be on-leave starting today till 1st Jan 2009. So frens... C U next year arrrr! Gonna miss all of u.....

Gue nak highlight sket peristiwaX2 menarik bagi-ku in year 2008 nie :

Blog gue ~ dah cecah lbh sethn usia... (kalo di kira dr 1st N3 around Sept gitur!) & Org yg bertanggungjawab meng-introduce tis Blog world 2 me was..... Cik Riko a.k.a Nurul mum to Sofea & Alisa. Thanks dear, u're wonderful to me! (ewahhh...) Gue juga berjumpe face-to-face dgn rakan blog pertama-ku iaitu..... Nazatul Hamimi @ Cik Puan Mimi kiter yg glamer ittew! Hepi sgtX2 tawww!

Cyber Frens ~ Thn jugak gue dpt ramai kengkawan cyber termasuk-lah my FP sifu... Aimi Jalina @ Kamalina & dapat jugak jumpe dgn-nya lepas raya Aidilfitri hr tur! Seronok gilerrr arrr... GengX2 lain juga tidak ku lupa such as Yong, Farah, Jue, Zana, Zuera, Cik Linn, Iena, Ida, Izman, Janna, Su-anne, Kak Watie, and sumerX2-lah... (maaf... kalo gue lupa nk sebut yea!) dgn ucapan.... Suke tawww dpt kenal u all sumer!

Aisyah achievement ~ Thn pertama anak pertama-ku ke sekolah berjalan lancar. Alhamdulillah, die dpt Score 5A utk sumer exam tis year. Hope next year will be better!

My 2 boys plak ~ semakin hr semakin notti.... mmg mencabar jiwa-raga-lah membesarkan boy compare to girl nih! Saper setuju ngan pndpt aku nie wehhh???

Dugaan berat ~ payah utk aku ceritakan di sini... cuma... aku & hubby di uji dgn SATU dugaan yg agak mencabar. Aku redha..... Ya Allah, kepada sesiapa yg berhati busuk itu.... kembali-lah ke pangkal jalan. Ingat-lah... hanya Allah yg Maha Esa & kepada-Nya kami mohon. Alhamdulillah... setakat ini kami berjaya dan mengharapkan kejayaan ini berkekalan. Frens... doakan kebahagian kami, yea?

Murah rezeki ~ Even thn nie... takde tukar keter, tak tmbh umah or tmbh bebe pun lom bersedia lagik (ahaks...) tapi kami maintain dgn apa yg ada & selalu bersyukur dgn kurniaan yg Allah berikan ini. Amin.

Salam sayang dari 3A utk semua yg membaca di kala ini.


SeMoGa KiTa BerJumPa LaGi di YeaR 2009....






Tuesday, 23 December 2008

KeMahiRan SosiaL si kEciL

Aiseyyy... minggu ni lom update lagik! kalo I tak tulih apepe this week, harus bersawang nanti blog kesayangan-ku ini. wokey-lah... meh kita sharing info yg I petik (ewah.. cam petik buah laks!) dr mag Pa&Ma keluaran Dis. Ekcelli for kids age 3-4 but lagi awal, lagi bagus,kan? Jom scroll down....

1) Ajar ucap Tolong & Terima Kasih - kalu nak islamic lagi... ajar-lah Bismillah (ni gue yg add taw!) sblm buat apaX2 kerja. 3A nie `hangin' sket... kekdg jer depa ucap!

2) Berkongsi - mmg sukar tapi ajar anak pulangkan or "minta pinjam sekejap ehh..." (gue add gaks nie) esp toys. Biasa-nya 3A gaduh sesama sendiri jer... kalo menan org lain, depa ok jer!

3) Hormati perasaan org lain - bantu anak fahami emosi sendiri. Cth : Aisyah penah ckp... "Ibu, naper rambut auntie tu merah?" sib baik akak tur senyum jer kat gue...

4) Jangan ganggu- cth tgh tepon... suh anak wait & don disturb, k? yg ni... 3A selalu kaco gue! aisey...

5) Minta Maaf- latih anak mengaku salah & say sorry! Gue akui mmg susah... for Aisyah ok but not Aiman.

6) Belajar tunggu - suruh mereka kira 1,2 till 10 or "sekejap lagi ibu ambil yea?" yg nie nmpk mudah tapi biase-nya depa HOT & merajuk!

7) Adab meja makan - Cara betul utk makan cth jgn cakap bila mknn dlm mulut (Aisyah selalu kena marah time cenggini...)

8) Bersalam - Senang jer kan? Adam dah apply since below 1 year lagik!

9) Tidak terlalu agreasif - konsisten & tak meragam tanpa sebab! yg nie... Aiman selalu buat hal, kalo x dpt sesuatu... ngamuk & nagis tak henti... lecehhh arrr

10) Bkn semua milik-nya! maybe anak akan minta belikan toys yg sama dgn kawan-nya... guna psikologi anda menangani mslh ini (kes cam nie pun Aiman jugak.... suke nunjukX2 kat geng die kalo ada mende baghu! grrr....)

So, tu-lah kengkawan... I apply-kan dgn hidup gue with my 3A. Memang sukar tapi kena ajar dieorg from NOW! Biar anak ikut cakap kita... jgn kita follw dieorg, k?

MeRRy ChristMas (for those who celebrate this eve!)

& SeLaMat BerCuTi (bg yg amik on Fri terus ke tahun baru Maal Hijrah!)

Friday, 19 December 2008

Satu tgh Hari di KLCC

Backdated n3 lagi. Jgn maree arrr.... Gue tgh tak dok keje nih! round blog memberX2 pun dah katam so... sblm weekend menjelma, gue `tinggalkan' picca My 2 boys nie utk tatapan frens out there! Jommm.....

Kalu kowang perasan baju depa sama ngan `Filem Pendek' hr turrr means... hari yg sama-lah! eke..keh..keh... Lepas bwk dieorg gi ofis, terus singgah KLCC tghx2 hari panas tur!!! Steady bro....

Adam plak! kowang nmpk tak kesalahan dak kecik nie? tak nmpk?? org naik slide ikut tangga tapi die...

Haa... baru betulll.... (dak ni langsung x pndg kamera! leceh arr...)

Kena jail plak! he..he..

"Adam, jom ikut abg...."

"Yee haaa !" sapai sengetX2 daa....)

Smiley face.... Aiman Najmi.

"Minum kejap yea.... tambah energy!" (tapi terus zzzzz coz ke-penatan dah!)

Thursday, 18 December 2008

Birthday Party Mira

Last sunday, we went to Seksyen 6, Wangsa Maju attended a birthday party for CuTie MieRa who celebrated her 1st anniversary! kireee... same age ngan my Adam. Mama Miera nie ofis-mate my hubby cum long-time girlfriend ops! sorry bang... ekcelli, mmg dieorg dah kenal lama sblm I kenal my hubby lagi. So, kwn hubby... kawan I jugak-lah!

Tgk die punye cake tur... cantik kan? ala-ala princess gitur! (teringat aku kat cake yg Aimi show kat blog die dulu...) Menu yang simple tapi menarik... bee hoon & mee goreng, nasi impit & kuah kacang, buah-buahan, kuih & kerepek serta junk food fav my 2 boys tur! ahaks...

Masa kami sampai tur... besday girl tak kelihatan. Tido rupe-nya.... So, kami menjamu selera dulu sambil sembangX2 sket! around half and hour baru besday girl muncul... Comey tak Miera ni? mcm bb doll jer kan? yg dukung tur mama-nya, Puan Azlin.

Nyanyi lagu besday... nmpk tak bdk yg tepi sekali tur? siapa dia...

Haiii... saya-lah PePaYa! dak nie minat banget citer tgn beso kat Tv3 turrr....

Tuesday, 16 December 2008

Hi frenssss....

AssAlaMuaLaiKuM kaWan-kaWan...

Sorry! I'm quite bz this week due to `big order' from our boss client. As usual... I couldn't have enough time to update this Blog! TETAPI... sekira-nya kengkawan perasan, I sempat leave comment at certain blogs ajer! Sorry.... kalu ada masa, will visit the rest lak, okey...?

Dah alangX2 update, gue nak share problem yang gue sebenor-nya tgh `fening' dok pikir pasal kindie Aiman. Nak amik kindie kakak die dulu (TTT)... mahal bebenor! Carik yg biaseX2 puuunnn... plg kurang fees tahunan RM500 lbh. Haiii... mmg kena `korek' saving nie.... Aisyah nak KAFA another RM 300 plus... yuran school lagik seratus lebih! kasut, tudung, beg...bla.. bla... Adusss!

Fening.... fening....

Thursday, 11 December 2008

Satu Hari di Hari Raya Haji

Saturday morning aku dikejutkan dengan berita tanah runtuh di Bukit Antarabangsa... mmg dekat bebenor ler ngan area gue! Memula aku ingat `kes biasa' ajer... I mean maybe affected cars or lerengX2 bukit (mcm yg kat Jln Semantan tur...). But... biler bukak TV3 & Astro awani... OMG! ada yg terkorban.... & ramai kenalan-ku di situ! Apalagi... terus kejutkan my hubby coz his colleague cum partner kat ofis dok Oakleaf Condo. Sib baik takde apaX2 cuma die kena pindah selai sepinggang ler coz keter xleh bwk kuar! sian....

Kami bertolak balik ke Kuantan around 4pm... mak datuk jammed kat KARAK tur start masuk tol Gombak lagi.... Sabar! sabar... just imagine frens... kami sampai hentian Lancang nak solat Asar kul 6.30! (kalu X jam cuma sejam lebih jer...) Cobaannn....

Alhamdulillah... kami sampai kol 9.30 gitur! Fyi, hujan mmg berterusan sampai ler pagi raya. Pagi raya, ayah bwk 3A tengok lembu kena korban kat depan umah Uwan jer.... tu pun kejap je coz ujan renyaiX2...


Aisyah, Adam & Aiman di pagi raya @ Indera Mahkota, Kuantan.

My sweet doter. Fyi, Aisyah takmo balik coz suke dok ngan Uwan, Tok Ayah & Ayah Su yg manja-kan die. Xtvt harian die main congkak & tgk TV. Sampai sedih ler Aiman coz kakak takmo ikut balik!

Aiman pun ikut main guli. Korang penah main tak jentik guli cenggini? aku-lah yg ngajo... he..he..

Ha..ha...ha... si kecik lak yg terror main congkak!!! yg pelik-nyer... die tak masuk mulut plak... cam tau jer biji guli tur xleh makan! But... don wori frens... I always monitor him.

Kami balik on d next day raya... bertolak around 12pm and reached KL by 2.30pm. Alhamdulillah... Line Clear!

Thursday, 4 December 2008

Hari Ini Dalam Sejarah!

Date : 29th Nov 2008
Venue : Stock Broker
Ocassion : Testing the system

Ini ialah tempat saya carik makan. Nampak pc tur? Haaa... tu bkn pc tenet tau! Yg itu link direct ngan Bursa! tekan buy, kena bayor! tekan sell... dpt cheque! yee.. haa.. tapi bkn duit sendirik, duit client, tau! Mcm senang jer... tapi kalo buat silap, sendiri kena ingat ler beb! keje dealer saham mmg cenggini.

Alamak! terkantoi plak... saya-lah dealer tur! tak caya? Jom follow....

Dahaga-lah pulak! sib baik ibu sediakan bekal susu... kalo angkat kaki lagi best... betulX2 mcm gaya Bos! Ada gaye tak...?

Dah abih trading, saya nak balik-lah! Byee... eh! lupa lak... ada meeting ngan client jap! meh follow lagi...

Haaa... ni-lah client yg byk bagi bisness kat saya! tgk jam yg die pakai tu...? Tag heur? bukan... Rolex? pun bukan! meh kita zooming...

Taraaa... Jam KFC rupenya! dah-lah... buat malu jer!


continue... "Mamat nie dah lebih nie, isshh... tgn ada bau kari roti canai... tak bleh jadi nihhh!"


"Ooii.. lepas ler... gue Tae-kwan-do baru tau!" Haiiiyaakk...

The End.


Salam Aidil Adha buat semua pengunjung blog ini.

Tuesday, 2 December 2008

Persandingan Iskandar & Islina

Majlis Persandingan antara Nor Iskandar dgn Nor Islina bertempat di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta pada 8 Nov 2008.

Nor Islina ni anak ke-3 dr 9 adik-beradik, mak die ni my cousin-lah! Aku ingat lagi time die kecikX2... selalu suruh gue cerita pasal Snow White, Rapunzel, Sleeping Beauty & sumer-lah citerX2 dongeng. Kireee... gue ni penglipur lara dieorg-lah! he..he.. Now dah big girl oledi, dh jadi bini org dah... ops! 2 kakak die lom kawein, lom sampai seru lagi daa...

Gue nak citer sikit pasal family dak Ina ni... utk `Suntikan semangat' bagi kita esp ibuX2 di luar sana. Bapa Ina nie meninggal dunia lbh kurang 9 thn lalu... ketika ibunya (gue panggil Kak Anie) di dlm pantang si kecil yg ke-9. Korang boleh byg-kan tak... camaner seorang perempuan nak membesarkan 9 org anak yg masih kecil.... & selang brp thn lps tur, mak die (nenek Ina) plak yg meninggal. Bayang-kan.... Tapi, Allah itu maha kuasa, rezeki ada di manaX2...

Kini, keluarga ini memiliki 2 buah station minyak area KL (duaX2 pun strategik area) & Ina menerajui salah satu dr-nya! Alhamdulillah... Kak Anie pun dah bertemu jodoh 2 thn lalu & they live happily ever after! ( mcm ending yg gue selalu story kat depa dedolu.... ahaks!)

Gue tak menang tgn dek 3A... nak mkn pun kena take-turn!

JejakaX2 kurang hensem (sbb anak gue lagi hensem arrr... jgn mareee!), all my cousin except 2nd dr kiri tur adik gue ler! Hafiz, Arif, Hazrin, Aliff & Hazwan.

Sedondon with Adam ... nak show baju kebaya ibu (baju raye beb!) tapi... gue nmpk gumuks daa... Hubby ckp "Takpe-lah.. gemuk sikit, takle cam dolu... pegang takde isi!" (Betul ker...? ntahX2 blkg kita ckp lain yea tak Yang??? Grrr....)

Saturday, 29 November 2008

Hari Terbuka Sufi

Backdated N3 arrr... On last 8th Nov Open Day cum Pot Luck for Tadika Sufi. Agak kelam-kabut buat gue becoz my hubby got course for the whole day. So, on d way hubby nak gi tur... die tinggalkan kami kat T.Sufi even majlis start around 10pm. kul 8.30 am dah tercegat kat sana, beb! takpe-lah... gue tolong apa yg patut dulu.

Aisyah & Aiman berposing b4 pegi ke Tadika Sufi utk persembahan.

`Anak-anak Sufi' bersedia buat persembahan utk tatapan ibubapa.

Leader... tak lain tak bukan... my doter-lah! kat blkg tu Ustazah dieorg tgh pegang mic.

Persembahan depa terdiri drp ZikirX2 & hafazan serta nasyid. Gue tgk dak pompuan ok ler `maintain tone' sampai abih tapi bdk laki... he..he... makin lama makin tenggelam... lastX2 byk pulak gaye ultraman-lah, spiderman & mcmX2lah termasuk ler my boy nie...

See...? siap tutup telinga lagik! grrr...grrr..
Cenderahati dr Pengetua Sufi, Cik Shazlina utk Aisyah. (aisey... ada bdk melintas plak! kacau..)
Utk Aiman pulak!
Me & Shaz. Ekcelli ada tetamu istimewa dtg memeriahkan majlis iaitu... Catriona Ross. Die dtg atas jemputan `bakal adik ipar-nya' tu yg tudung hitam tur ler! Malu arr... nak amik pic ngan die... ntahapaapantah gue nie!

Sesi bersantai... abih jer majlis, gue nak balik ngan apa? hubby still kursus!

Adam sebelum... (puas pujuk pakai kopiah tapi takmo!)

Selepas! baju dah takde kena air oren...

Aisyah & her bestie cum `cousin to cousin'... Zahidah.

Dlm kul 2 kami blk ngan my sis yg dtg from Rawang coz that nite we had cousin's wedding. Ok, nanti kita tgk pics wedding plak!

Thursday, 27 November 2008

Malam Pertama tanpa...

Apa??? takde ingat lain ker...? mentangX2 ler mlm nie mlm J****T!!! .... ahaks! Sorry frenz... kita gurauX2 cyber sket! Ekcelli, mlm td adalah MALAM PERTAMA tidur tanpa my doter! Sedey oooo.... Cadangnya nak dok sebulan ngan Uwan die (my mum) kat Kuantan. Mampu-kah aku...?

"Kakak mana, ibu?" Aiman
"Gi umah Uwan..." Gue

"Nak ikut!"
"Kakak tak bagi ikut..."

"Nak ikut jugak!!!"
"Bagilah kakak bercuti kejap... kamu dua asyik gaduh jer!"

(sambil tarik muka masam....)
"Takmo kawan ibu... "

Ni ler kerja Aiman. SikitX2 merajuk... LastX2, Adam yg jadi `mangsa'!!! SAKAN depa main mlm td... aku maleh nak layan, yg ptg... die tak tanya kakak die dah!

Beberapa jam sblm tur :

"Hello ibu..."
"Kakak sampai kul brp?"
"Pukul 4.30 ptg... terus kakak bukak TV citer PUTERI SALJU"
"hmm... ok-lah, ibu tgh nak naik kete nih... ayah dah sampai!"
"Baiii ibu..."
"Bbb... ba.. bai.. sayang!"

Hubby-ku jeling jer... coz dah banjir!

Tuesday, 25 November 2008

Adam oh Adam...



Lama dah tak update pasai dak kecik nie. Jom kite skodeng hobby terkini & sensasi My Adam Nazrin nie.

Ooo... amik gambo yea? tak pun, tiru abg & kakak die main game use my hp. Mau-nyer ibu tak HOT sbb kena chg sokmo! Grr...

Thursday, 20 November 2008

Happy 7th Birthday to Aisyah

It was belated birthday actually... Sorry becoz ibu reallyX2 bz to post this special N3. Nie pun tgh confuse... awat pic yg ibu upload ni terbalik! patut yg bwh dulu... tapi, maleh arr nak edit blk! BD cake? tetiba jer `durian runtuh' drp Tok Sue yg buat sendiri choc cake utk Aisyah but the piccas is in the ayah's hp. Sorry again....

Yg kaler yellow/ orange tur hadiah yg ibu beli utk Aisyah. Very simple... just turn around the key (love shape tu) and u can hear the music! Pic kat sblh tur... photo ala studio ms Aisyah 9 months... comel tak? mcm Adam ker... Aiman? he..he..

Happy 7th Birthday to Aisyah Irdina Bt Nazri.... Moga dapat menjadi contoh yg baik utk adikX2 & kebanggaan ayah & ibu!

Oso.... Thanks to Sofia coz send the BDay wish thru her new hp.... caya-lah!

Thursday, 13 November 2008

Aisyah's result for PKSR 2

Aku curi time lunch kejap utk update blog aku yg hampir bersawang ini... heh..heh...

Gue sebenar-nya nak update pasal last saturday ada pot-luck kat Tadika Sufi. Selain makanX2... ada persembahan dr my 2A nie... byk ler pics dieorg siap amik video mode lagik ms berzanji & hafazan tur! Ye-lahh... pakai kamera baru ler katakan... Tetapi, hingga ke hr ini... gue tak jumpe carik the memory card! Uwaaarrghhh.... dah ilang!!!!!!! sedey bangat...

Neway, kita lupakan citer sedey... gantikan dgn yg best plak! My doter's result! Jom...

BM- penulisan 90%
BM- pemahaman 90%
Maths 92%
Sci 86%
BI 86%
Pend Islam 99%
Arab 88%
Seni Lukis A-

Overall aku happy sbb Aisyah did well even not the best! kalo dibandingkan dgn last term /PKSR 1 jauh lbh baik yg dulu tu. Mmg aku sedey pd awal-nya coz marks hari kedua & ketiga cuma 80 plus tapi sib baik aku encourage die wat baikX2 utk hari last tur and she got it! Now aku confuse sket psl sek die nie... ada buat penyampaian hadiah ke tak utk student yg score. Most of the school ada bagi hadiah utk siapa yg score A in 5 core subjects! tapi takper... ibu MESTI belikan `sesuatu' utk anak dara-ku ini apalagi besok adalah hari jadi-nya yg ke-7.

Tunggu....

Wednesday, 12 November 2008

Bz week...

This time... I plak yg bz. Kome tau jer laa kannn... I nie keje saham kan? So, ada `order' beso masuk... so bz-lah sket! and PC tenet nie pun use utk excel.... Sorry! frenz out there, nanti Nur ada masa.... I visit u all sumer! tunggu yea.... next N3 result Aisyah dh kuar!

Babai... Tata...

Thursday, 6 November 2008

Hadiah

Yess... aku dapat hadiah camera Panasonic Lumix LS80 3X optical zoom 8.1 Mega Pixel. Saper bagi ekk? Korang ingat tak `Peraduan Si Manja Dumex' ? alaa... yg ada promotion kat TV tur! Ada version Jacyln Victor, Minarwan Nawawi oso Vee & Shidee (yg mmg duta produk Dugro). Aku nie salah seorang dr 500 org yg dpt hadiah kamera nie.... saguhati jer! Kalau 1st prize... dpt percutian ke Tokyo Disneyland plus wang tunai Rm 50,000 hengget U....!!!! Nasib badan... dpt saguhati jer! Apa-apa pun aku bersyukur atas hadiah nie.

So... kalo lps nie... piccas kami lbh jelas & canteekkk jgn jeles ekk? (cehh... mcm ler dpt DSLR yg muncung pnjg tur!) he..he... sbb kamera kami yg sblm ni cuma 4.0 mp jer! Takpe... manaX2 pun ok asal dpt tangkap pics 3A tersayang.... muaahhhs!
Add Image

Tuesday, 4 November 2008

Aisyah's Final Exam

Today, she will start the Final Exam or PKSR 2 for 2008. This exam is important for her to re-schedule the class for standard 2 and for certain school... they give present for the Best Student and whoever score 5A's in this Final exam. I'm not sure how SKWJ arrange this becouse they're only 4 days before school loooooooooooooong holiday! Zaman aku dolu.... penting acara akhir tahun nie.... errr! tiapX2 thn ler aku naik pentas amik hadiah.... kalo tak dpt No.1, No.2 or 3 mesti hak aku! Pehtu... kedatangan mmg FULL... dpt lagi hadiah. Kireee fav student ler ibu 3A nie, ewaaahh!! (sesekali msk bakul daa....)

Let's check the time-table for PKSR 2/ 2008 :

Tue (4/11) Pend Seni- Aisyah buat corak ubi kentang
(last nite, I dah decorate utk die smpi lebam daaa kentang tur!)

Wed (5/11) Maths & Science

Thu (6/11) Eng & Pend Jasmani

Mon (10/11) BM 1 (pemahaman), BM 2 (penulisan) & Pend Islam

***Hari Friday empty! apsal hah? abiskan je-lah.... Grrr..Grr...

Neway, Best of Luck to my dear Princess.... I know u can do it.... I always pray for u & will always LOVE YOU!

Opsiee... nk jwb komen Ayong... perasaan I bila anak nk peksa? GABRA bebbb... bedebo-debo hati ini & rase nk tgk jam jer! mcm I plak nk msk dewan pehhh....

Monday, 3 November 2008

My mum came to KL

Yes... since last Thursday my mum was here but yesterday she went back to Kuantan already. My mum nie... bkn selalu dtg KL pun... ada special ocassion or something yg memerlukan my mum, baru-lah she was here! And last 30th Oct was my cousin's daughter wedding.... our 1st wed for the 4th generation.... kiree 2nd cousin to 3A-lah!

My mum was alone and reached KL around 6 pm then fetched by my cousin's husband at Tmn GreenWood, Gombak. That nite, they held a nikah ceremony and simple reception (sanding ringkas coz majlis Resepsi sbnr next week...). So, my mum call and ask me to join her but sorry couldn't join becoz d next day (fri-31 Oct) Aisyah had to go to school at morning session. After office hour on last Friday, then we met my mum at my auntie's house (umah fav my mum kalo dtg KL nie...).

Yesterday, we send my mum to the bus station (my mum suka tunggu kat hentian Gombak) and hope to see u mum next week yaa...? Love u mum... muaahhss!

(aku sbnr-nya... teringin nak tulih karangan BI coz this week my doter peksa! eke..kekeh..)

Thursday, 30 October 2008

Hari Kantin SKWJ

Last saturday, 25th Oct we went to SK Wangsa Jaya to celebrate Hari Kantin. It's sound weird for me becoz first time I heard about this.... and my expression when I received the circular from my doter... I just laughed! you know why...? each of student MUST bring the things stated in the list! what was that...? Ikan Bilis, Cili kering, Beras, Telur, air mineral and bla..bla... Thank god Aisyah just need to bring 2 small size of Mineral water!!! and what happen to those things? The teacher will cook and sell back on the Kantin's Day loo.. It's like `sumbangan ikhlas' and have to buy thru coupon on that day!

W/pun aku rase kelakar... tapi aku pegi jugak memeriahkan suasana Hari Kantin sek anak aku tur since die beriyeX2 benor suh kami pi. Cuma, aku rase kan lebih mudah kami bagi duit jer! cuba kome byg-kan kalau my doter tur nak bwk telur 10 biji ke sekolah! tak ker haru tu...? Lu pikir-lahhh...

Aisyah tgh pilih kupon yg sama rege dgn air yg die nak beli tur!

Oh! lupa nak citer... byk gak xtvt such as sepak bola masuk dlm lubang yg disediakan, main dart, ada pelukis taraf profesional gak dtg melukis potret (caj RM10... mahal tur utk dak sek! aku tak puas hati tol...) and oso jualan bukuX2 cerita & pelajaran selain dr jualan makanan tur ler!

Yg nie ok sikit coz ada xtvt utk anak aku... Rumah Hantu. Ntah naper... beriyeX2 benor dak kecik 2 org nie nak masuk RH. Sekali masuk RM3... ok-lah! tapi nak beratur sikit punye pnjg tur! aku hampir fed-up dah tapi sib baik penjaga RH tur bagi dak 2 org nie masuk terus since dieorg yg plg kecik-kemetot! he..he... (ada gak kelebihan bdk yg tak ckp ketinggian nie!). Lepas kuar aku terus tanye dieorg ... "ok tak?" Tau depa jwb apa... "Alah, ntah apaX2 hantu tur... asyik nak pegang kaki kakak jer! Org nak jalan pun susah..." Lagi satu... "Ibu, Aiman carik kubur... takde pun! asyikX2 org pakai topeng putih tur yg kuar!" kah..kah..kah... patut pun depa nie muka selambe jer! tak takut rupe-nyeee...

Posing with Shadira (a.k.a kak Shed), Shaz (owner T.Sufi), Aiman, Aisyah & Haziq.

Kami pi around 11 and balik time kul 1. Lepas tur... kami straight pi makan kenduri umah Tea-lady ofis-mate gue punye anak dara. Muda lagi die... dlm awal 40-an dah dpt menantu! Tetiba jer aku teringat pepatah lama... kalau kome dpt anak pompuan 1st... mesti dieorg ckp... "cepat ler dapat menantu...." Ye tak??? ekekeke..