Tuesday, 1 January 2013

WelCoMe 2013

Sorry... I buat N3 ni as schedule tapi... hr ni chk "Apsal tk kuar?"... Rupe2nya... DRAFT! adoiii larrr... So, layan je lerrr
Alhamdulillah... Sekiranya kite masih bernafas di hari pertama 2013, sama2 kita panjatkn kesyukuran agar thn 2013 akn memberi kite lebih byk peluang utk kite mengumpul sebyk mn ibadat2 & amalan2 utk dibekalkn di akhirat kelak! Amin ya Rabbal ala min....

Monday, 31 December 2012

Banjir

As Salam... Now ni.. I tgh enjoy my lunch dpn pc ofis! Tapaw jer sbb maleh nok kuar even mcm byk xtvt yg nk dibuat di Amp park & bank. Ye-lah.. hr last day for 2012 so... ingat td nk ikut Eton (my ofismate) buat saving SSPN. So, nx year boleh tolak cukai up to RM6K you...! hmmm.. tgk arr japgi ke...

Ni nk citer psl `bah' kt Kelate ms gue blk last 2 wiken! Smp2 jer kt Kg Panji... ellemekkk! Keter pun kena park kt dpn umah jiran. Normally hubby park kt sini ler....

I amik pics ni dr atas umah dah! Ms harung air td... ade ler paras lutut u!!! eee... seram tawww
Ruang kami jemur kain tp... ujan2 gini mmg takleh! jemur dlm umah jerrr. Uols nmpk tk pasu munge tu? ahaaa... Ms hr I nk blk tu cecah ler pangkal pasu tu coz ujan non-stop dr mlm sblmnya.
Ni pic dr keter gue. At 1st, kiteorg ingat nk stay till krismas but risaukn banjir dlm prjlnn kami yg masih JAUH nanti... terpaksa diawalkn 1 hari. Alhamdulillah... FIL, MIL & famili di sana faham. Cume ank2 I dok for more thn 2 weeks kt sini... tangkap leleh lerrr nk `tinggalkn' kg nie. InsyaAllah... cuti sek bln 3 or 5 nanti, kami blk lagi. 

Ops, nk share satu experience iaitu... `Mari Memasak dlm banjir'. Mlm last sblm I blk tu, MIL minta I masak utk dinner. Dgn air paras betis, I masak tomyam ayam, ikan goreng & telur dadar... fuhhh cukup mencabar sbb asyik2 dok toleh bawah! takut ada `sesuatu'.... ahakssss

Daaa.....