Monday, 14 January 2008

Maal Hijrah 1429

Assalamualaikum.... Salam Maal Hijrah untuk yang membaca blog nie. Sedar tak sedar berganjak setahun lagi usia kita di bumi Allah ini. Bersyukur kita kehadrat Ilahi kerana DIA masih memberi kita peluang untuk beramal dan beribadat serta memperbaiki mana-mana kelemahan kita selama ini. Eh! macam nak beri ceramah plak!! Sebenarnya... ingatan ini untuk diri saya juga yang alpa dengan dunia dan leka dengan keindahan yang sementara.

Bulan Januari nie... banyak 'event' yang gue kena ingat! 14th Birthday anak buah gue... Muhd Syaheed Zikry. On 22nd Birthday my sis Nadira yg ke.... (nanti die marah!) heh...heh...semakin berganjak usia tu, sedarX2-lah sikit.... and on 30th my youngest brother, Mohd Noor Harif. Lastly... the special day for me and husband OUR 7TH ANNIVERSARY on this January 20th. Teringat my eldest tanya... " Ibu, Anniversary tu aper...?" becoz yg die tahu cuma birthday date aje! So... gue cakap ler... "Hari yang paling istimewa untuk Ibu & Ayah dan lepas tu baru Aisyah, Aiman & Adam ada..." (boleh terima ker jwpn tur?). Tujuh tahun dulu... gue pilih date 20.01.2001 utk kami disatukan. Kireee... cun ler date tu, yek?? Ok-lah nak tanye hubby.. apa die nak bagi kat gue nih! Ntah-ntah die tak ingat pung....