Thursday, 30 October 2008

Hari Kantin SKWJ

Last saturday, 25th Oct we went to SK Wangsa Jaya to celebrate Hari Kantin. It's sound weird for me becoz first time I heard about this.... and my expression when I received the circular from my doter... I just laughed! you know why...? each of student MUST bring the things stated in the list! what was that...? Ikan Bilis, Cili kering, Beras, Telur, air mineral and bla..bla... Thank god Aisyah just need to bring 2 small size of Mineral water!!! and what happen to those things? The teacher will cook and sell back on the Kantin's Day loo.. It's like `sumbangan ikhlas' and have to buy thru coupon on that day!

W/pun aku rase kelakar... tapi aku pegi jugak memeriahkan suasana Hari Kantin sek anak aku tur since die beriyeX2 benor suh kami pi. Cuma, aku rase kan lebih mudah kami bagi duit jer! cuba kome byg-kan kalau my doter tur nak bwk telur 10 biji ke sekolah! tak ker haru tu...? Lu pikir-lahhh...

Aisyah tgh pilih kupon yg sama rege dgn air yg die nak beli tur!

Oh! lupa nak citer... byk gak xtvt such as sepak bola masuk dlm lubang yg disediakan, main dart, ada pelukis taraf profesional gak dtg melukis potret (caj RM10... mahal tur utk dak sek! aku tak puas hati tol...) and oso jualan bukuX2 cerita & pelajaran selain dr jualan makanan tur ler!

Yg nie ok sikit coz ada xtvt utk anak aku... Rumah Hantu. Ntah naper... beriyeX2 benor dak kecik 2 org nie nak masuk RH. Sekali masuk RM3... ok-lah! tapi nak beratur sikit punye pnjg tur! aku hampir fed-up dah tapi sib baik penjaga RH tur bagi dak 2 org nie masuk terus since dieorg yg plg kecik-kemetot! he..he... (ada gak kelebihan bdk yg tak ckp ketinggian nie!). Lepas kuar aku terus tanye dieorg ... "ok tak?" Tau depa jwb apa... "Alah, ntah apaX2 hantu tur... asyik nak pegang kaki kakak jer! Org nak jalan pun susah..." Lagi satu... "Ibu, Aiman carik kubur... takde pun! asyikX2 org pakai topeng putih tur yg kuar!" kah..kah..kah... patut pun depa nie muka selambe jer! tak takut rupe-nyeee...

Posing with Shadira (a.k.a kak Shed), Shaz (owner T.Sufi), Aiman, Aisyah & Haziq.

Kami pi around 11 and balik time kul 1. Lepas tur... kami straight pi makan kenduri umah Tea-lady ofis-mate gue punye anak dara. Muda lagi die... dlm awal 40-an dah dpt menantu! Tetiba jer aku teringat pepatah lama... kalau kome dpt anak pompuan 1st... mesti dieorg ckp... "cepat ler dapat menantu...." Ye tak??? ekekeke..

Tuesday, 28 October 2008

Sinar.fm & Memori lama...

Assalamualaikum...
Kowang penah dgr tak siaran radio nie? frekuensi 97.6... fuhhh... mmg lentok habis tau! Now ni, fav gue & hubby ler! kalau dulu pagiX2 kami dgr Era... skrg Sinar Pagi dgr celoteh Kak Ungku, Abg Jem (Salih Yaacob) & Kerill (Khairil). Tak salah `ubah angin' kan? heh..heh...

Ekcelli, aku nie bkn minah jiwang punnn... aku lebih cenderungkat music `fast' cam Rap, Alternative & Slow Rock. This kind of music ler yg aku layan ms aku study dulu... kemanaX2 dgn walkman kesayangan gue tur! (zaman aku dok U dedolu... takde MP3 lagik! jeles aku tgk dak laa nie berkepit ngan mende kecik beso pendrive tu! ishkk...). Pehtu siap beli tape kosong & record laguX2 peberet gue cam... Scorpio, Metallica, Gun N Roses and mcmX2 lagi-lah! yg RAP tu... KRU ler kott (malu lak ingat zaman nie...)

Aisey... aku dah lari tajuk nihhh...
Sejak aku melayan Sinar.fm nie... terkenang balik zaman sekolah menengah... zaman late 80's and early 90's. Mmg byk giler lagu jiwang, tangkap leleh & mendayuX2. Sikit sebanyak aku tahu ler laguX2 mcm.... Spring, Damasutra, Blackrose, iklim & mcmX2 lagi-lah! Yg aku nak promote kat korang nie (err.. kalau sejiwa ngan aku-lah!)... CARTA FULLAMAK! kat sini terhimpun 30 laguX2 jiwang zaman tu ler! Kowang nak tahu tak lagu peberet gue....? he..he... malu nak habaq tapi... gue bagitau jugak ler... `Mahligai-Mu dari Airmata-ku' nyanyian kump mana ntah... gue tak ambik tahu.

Naper gue suke lagu tur?
Lagu tu kenangan sbnr-nya... Ms aku ting 4, aku msk sek baru sementara dpt tawaran ke MRSM. So, ada ler sorang mamat ni cute gak... namanya S (terpaksa dirahsiakan!). Suka-lah tgk die.. tapi style aku suka `keep secret' jer! Then aku tukar sekolah... terus aku lupakan die. AlihX2 ms tunggu result SPM... die ajak aku kuar! Sekali jer kami pi tgk wayang... tu pun gue ajak cousin temankan. Then aku realize antara kami takde `chemistry' or tak serasi... aku putuskan! Yg kelakar-nya lepas tu... gue ada terima satu surat yg mengandungi laguX2 yg di sambungX2 jadi isi surat!!! LaguX2 spt `Kekasih-ku di menara'... `Sampai Hati'... `Salam Sejahtera' ... `Ramalan-ku Benar Belaka' & lagu peberet gue tur ler! Kelakar biler ingat balik....

Memula ckp suka music `keras'... tapi naper suka gak lagu mendayuX2 tur?
Jiwa aku nie cepat berubah... dulu lembut, pehtu keras! laa nie... `lembut' balik biler berdepan dgn 3A. Tapi... sesekali tur... dgr ler jugak `speaker' from UK Perdana nie! he..he..

Selamat Tinggal memori lama-ku! ewaahh...