Thursday, 12 August 2010

1st time puasa...

Nie nak citer sket... ada sorang bdk nie... lom msk 6thn (ujung bln br genap 6!) setat bljar pose! tu pun ibu n ayah die yg `paksa'... bkn aper, nak suh die tahu perasaan org ber-puasa esp... kakak die! (sbb die suke kacau Aisyah... tunjuk food n drink n mcmX2 lagi-lah!). Nahh... skrg... rase-kann...


***Gambar ini takde kena-mengena dgn cerite gue ittew!

Alhamdulillah.... smlm Aiman BERJAYA PUASA utk sehari PENUH! Bravooo....

Tp td dlm kol 12.30, I received sms from Shaz (Owner Taska) saying that `kesian kak... tgk Najmi! Dok jeling kwnX2 die minum 100 Plus...' Sian lak my boy nie.... So gue bg Green Light jer arrr! Biler aku fwd sms tu kt Mr hubby... die marah I laks! Die suh `umpan' bdk tu dgn game baru (PS2 ler...) so that Aiman akn puasa penuh! isshhh... aku tk berkenan ler ide tur! Nanti tk ikhlas lak my boy nie pose... ye dak???

Citer psl Aisyah lak... Alhamdulillah... Ramadhan kali ni dah msk thn ke-4 utk Aisyah berpuasa. So far, since 6thn... mmg die puasa penuh sebulan. Mmg aku takleh sama-kan Aisyah n Aiman... tapi ibu TETAP sayang-kan kome! muahhh...

Dak nie....? hmm... tak mumayyis (tol ka.. ejaan I nie?) lagi, manje yg AMAT.... Tp ada benda yg ibu bangga sgt... iaitu Adam Nazrin dgn RASMI-nya tak pakai diapers lagi even br msk 3 thn! (sbnr-nya... succses story nie dah few mths ago... ms Adam lom cecah 3thn lg...) Plg cepat antara 3A... Tido mlm pun asyik kering jer diaper (incase terbabas!). Tabik springggg kt `DADU' ibu nie... muahh.. muahh.. muahhhhhh


Tuesday, 10 August 2010

Salam Ramadhan

Wanna wish here... Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak.

Semoga puasa tahun ini akan lebih diberkati oleh-Nya! Amiiiinnnn