Thursday, 11 December 2008

Satu Hari di Hari Raya Haji

Saturday morning aku dikejutkan dengan berita tanah runtuh di Bukit Antarabangsa... mmg dekat bebenor ler ngan area gue! Memula aku ingat `kes biasa' ajer... I mean maybe affected cars or lerengX2 bukit (mcm yg kat Jln Semantan tur...). But... biler bukak TV3 & Astro awani... OMG! ada yg terkorban.... & ramai kenalan-ku di situ! Apalagi... terus kejutkan my hubby coz his colleague cum partner kat ofis dok Oakleaf Condo. Sib baik takde apaX2 cuma die kena pindah selai sepinggang ler coz keter xleh bwk kuar! sian....

Kami bertolak balik ke Kuantan around 4pm... mak datuk jammed kat KARAK tur start masuk tol Gombak lagi.... Sabar! sabar... just imagine frens... kami sampai hentian Lancang nak solat Asar kul 6.30! (kalu X jam cuma sejam lebih jer...) Cobaannn....

Alhamdulillah... kami sampai kol 9.30 gitur! Fyi, hujan mmg berterusan sampai ler pagi raya. Pagi raya, ayah bwk 3A tengok lembu kena korban kat depan umah Uwan jer.... tu pun kejap je coz ujan renyaiX2...


Aisyah, Adam & Aiman di pagi raya @ Indera Mahkota, Kuantan.

My sweet doter. Fyi, Aisyah takmo balik coz suke dok ngan Uwan, Tok Ayah & Ayah Su yg manja-kan die. Xtvt harian die main congkak & tgk TV. Sampai sedih ler Aiman coz kakak takmo ikut balik!

Aiman pun ikut main guli. Korang penah main tak jentik guli cenggini? aku-lah yg ngajo... he..he..

Ha..ha...ha... si kecik lak yg terror main congkak!!! yg pelik-nyer... die tak masuk mulut plak... cam tau jer biji guli tur xleh makan! But... don wori frens... I always monitor him.

Kami balik on d next day raya... bertolak around 12pm and reached KL by 2.30pm. Alhamdulillah... Line Clear!