Friday, 4 July 2008

Macam-macam Hal...

Kali nie gue nak wat mix entry.... hal budakX2! MacamX2 karenah... ada yg lucu, geram & tension pun ada! meh kita teropong satt....

**Aisyah & gigi susu-nya**
Dua hari lepas, ms I tunggu my doter nie back from school... Shaz (owner Taska) bgtau I yg..
"Aisyah ada surprise utk akak..." Alamak! surprise apa pulak nie?? Dlm hati gue dok pikir... ker No.1 hari tu... cancell? dpt kat org lain? Isshhh.. berdebar-debar gak! tak sampai 5 minit, my doter muncul and smile at me.... "Ya Allah... mana gigi kakak?Dah patah? kat school ker kat taska" bla...bla.... aku tak puashati coz takut die tertelan! apalah aku nie? pikir yg bukanX2! Dia smile jer.... "kat Taska ler ibu... pas tu kat kelas, kawanX2 Aisyah panggil nenek tua kat orang!" He...he... kali nie aku plak yg tergelak! macam-macam hal.... nie baru 1st time kakak `rongak' coz mmg selama nie... gigi die cantik & tersusun! err... tak mcm gue kicikX2 dedolu... tinggal tunggul ajer, beb!

**Aiman wrestling...**
Yg nie mmg aku HOT tahap gaban!!!! This is not d 1st time..... Kali nie, mmg full of scar in his face! Gue sedey biler die ckp kat aku... "sakit sgt ibu..." Mau-nya tak sakit! Tapi, aku nak salahkan saper? bdk yg bertumbuk ngan my son? aku nie jenis cool ... tak suka bisingX2 halX2 cam nie tapi... mmg gue sedey u! Bg aku... penjaga taska yg kena responsible... mksd gue, next time kena lebih careful guide dieorg! Dah namanya budak.... mmg suka gaduh! Ms die tido smlm, aku renung muka die yg comel tur... rase sedih bangat!! sampai aku lupa nak sapu minyak TYT. Apalah ibu 3A nie...

**Adam yg aktif**
FahamX2 je-lah... dak kecik ni kan dah dpt lesen jalan.... skrg dah laju dah! mcm nak lari aje... sib baik tak tersungkur! he..he.. tapi yg aku herannya, makin manja!! bgn tido jer... suh aku dukung, tak nampak btg idung aku jer... start melalak! aku mandi pun... tunggu depan pintu bilik air! camner turr?? grr.. grr... tension!

Wanna wish my frens.... Happy Weekend! Mesti ada yg plan nak shopping ker, nak beli kain wat tempah raya ker, (aku & hubby dah settle cuma 3A blm...) or bwk kids jenjalan! But for me.... TENSION lagi.... coz kena gi ofis on sat ada `Test-system' lagi! GEEERAAAAMMM!! the whole day plak tur! Then, mlm ada kenduri kawein auntie yg jaga Adam.... wat kat dewan! alamak... cam glamer jer majlis nie? So... gue tutup entry kali nie dgn photo anak buah kami (belah hubby) yg plg muda takat nie. Very the chubby one.... salam sayang from 3A.... muaaahhss!

Muhd Haziq Najwan Bin Mohd Nasrom... 3 months Old.
"Nie sekali tgk cam bola.. tapi dua kali tgk dah cam lampu disco plak!?" (kapsyen)

Monday, 30 June 2008

Sepetang di JJ

Dah lama sangat rase-nya tak bwk 3A jln2... So, last saturday kami landing kat JJ, Wangsa Maju. Errr... ekcelli kami ingat nak bwk 3A gi KLCC coz lamer dah depa tak mandi kolam & main playground but ms masuk MRR2 tu... "ellemeek... hujan dah turun...", So hubby terus bwk kami ke JJ.

Mcm biasa, inilah tempat yg diidamkan oleh dak 2A nie.... `Wonder Kids' (ehh... tak pasti lak namanya tol ke idak ni??) Sambil makan cuppa-cuppa.... 2A in Action!
Naik `buggy-ride' ler pulak! Aiman nie... suka ikut kakaknya. Sumer bende `tiru' Aisyah sampai kekdg mmg fed-up si kakak nie. Grr..grr...
Mai kita tgk aksi bebe kiut nie... first-time dpt main bola kat sini.... suka-lah tur!!!
Waahh... dah ler dpt lesen `jalan', now lesen motor pun dah lulus! yeehaaa.... "Ibu, tgk... lepas tgn pun boleh!" (jgn jadi rempit daa...)

Sbnr-nya... aksi main dieorg tadi ialah slps ibu 3A men-shopping-kan diri !! ngeeehh.... baju belangX2 nie utk Adam.
Yg nie plak utk Aiman... ingat nak beli kemeja tapi takde yg menarik. Nanti ibu carik yg handsomeX2 cikit! ala-ala baju `Ferarri' mostly red color! (ibu berkenan bangat fesyen tur!)
Lastly... utk my princess, Aisyah. Simple ajer! hmmm.... ekcelli ada beli seluar selai sorang tapi ibu lupa nak snap. And for yr info, shopping kali nie... aku cuma kuar RM 1 ajer! Nak tau ngaper? coz kami pakai JJ voucher bernilai RM160. Best kan??? haaii.. biler-lah Auntie A---- nak bg lagi voucher cam nie! he..he... syukur murah rezeki kami.
Shopping kali nie sbnr-nya`ala-ala raya' -lah konon! tapi... rasenya dekat nak raya nanti, aku pi serbu Sogo plak! Bkn aper... kat sana pun best shopping baju dak 3A nie... more fasionable! more variety.... & more money habissss!! kuang... kuang... kuang...