Thursday, 4 December 2008

Hari Ini Dalam Sejarah!

Date : 29th Nov 2008
Venue : Stock Broker
Ocassion : Testing the system

Ini ialah tempat saya carik makan. Nampak pc tur? Haaa... tu bkn pc tenet tau! Yg itu link direct ngan Bursa! tekan buy, kena bayor! tekan sell... dpt cheque! yee.. haa.. tapi bkn duit sendirik, duit client, tau! Mcm senang jer... tapi kalo buat silap, sendiri kena ingat ler beb! keje dealer saham mmg cenggini.

Alamak! terkantoi plak... saya-lah dealer tur! tak caya? Jom follow....

Dahaga-lah pulak! sib baik ibu sediakan bekal susu... kalo angkat kaki lagi best... betulX2 mcm gaya Bos! Ada gaye tak...?

Dah abih trading, saya nak balik-lah! Byee... eh! lupa lak... ada meeting ngan client jap! meh follow lagi...

Haaa... ni-lah client yg byk bagi bisness kat saya! tgk jam yg die pakai tu...? Tag heur? bukan... Rolex? pun bukan! meh kita zooming...

Taraaa... Jam KFC rupenya! dah-lah... buat malu jer!


continue... "Mamat nie dah lebih nie, isshh... tgn ada bau kari roti canai... tak bleh jadi nihhh!"


"Ooii.. lepas ler... gue Tae-kwan-do baru tau!" Haiiiyaakk...

The End.


Salam Aidil Adha buat semua pengunjung blog ini.

Tuesday, 2 December 2008

Persandingan Iskandar & Islina

Majlis Persandingan antara Nor Iskandar dgn Nor Islina bertempat di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta pada 8 Nov 2008.

Nor Islina ni anak ke-3 dr 9 adik-beradik, mak die ni my cousin-lah! Aku ingat lagi time die kecikX2... selalu suruh gue cerita pasal Snow White, Rapunzel, Sleeping Beauty & sumer-lah citerX2 dongeng. Kireee... gue ni penglipur lara dieorg-lah! he..he.. Now dah big girl oledi, dh jadi bini org dah... ops! 2 kakak die lom kawein, lom sampai seru lagi daa...

Gue nak citer sikit pasal family dak Ina ni... utk `Suntikan semangat' bagi kita esp ibuX2 di luar sana. Bapa Ina nie meninggal dunia lbh kurang 9 thn lalu... ketika ibunya (gue panggil Kak Anie) di dlm pantang si kecil yg ke-9. Korang boleh byg-kan tak... camaner seorang perempuan nak membesarkan 9 org anak yg masih kecil.... & selang brp thn lps tur, mak die (nenek Ina) plak yg meninggal. Bayang-kan.... Tapi, Allah itu maha kuasa, rezeki ada di manaX2...

Kini, keluarga ini memiliki 2 buah station minyak area KL (duaX2 pun strategik area) & Ina menerajui salah satu dr-nya! Alhamdulillah... Kak Anie pun dah bertemu jodoh 2 thn lalu & they live happily ever after! ( mcm ending yg gue selalu story kat depa dedolu.... ahaks!)

Gue tak menang tgn dek 3A... nak mkn pun kena take-turn!

JejakaX2 kurang hensem (sbb anak gue lagi hensem arrr... jgn mareee!), all my cousin except 2nd dr kiri tur adik gue ler! Hafiz, Arif, Hazrin, Aliff & Hazwan.

Sedondon with Adam ... nak show baju kebaya ibu (baju raye beb!) tapi... gue nmpk gumuks daa... Hubby ckp "Takpe-lah.. gemuk sikit, takle cam dolu... pegang takde isi!" (Betul ker...? ntahX2 blkg kita ckp lain yea tak Yang??? Grrr....)