Tuesday, 17 August 2010

Menu Ramadhan

Alhamdulillah... dah hampir seminggu umat Islam berpuasa. Rase kejap-lah pulak! Uolls msk ker gi PaRam? I singgah beli kuih jer... pehtu cepatX2 blk masak! Normally kami mkn kuih dulu.. then I suh depa mandi + solat (sbnr-nya ibu die tgh berperang kat dapur ms tur!) then lbh kureng kol 8 or 8.30 pm br berbuka yg power (pasan ibu die...) cum dinner!

So, nak tau power ker idak ibu 3A msk... jom kite tgk!


Ikan siakap masak tomyam. Aku google kat MyResepi jer... (pic nie ikan kembung kan? sbb ape yea???)

Ni menu hr Ahad... Ikan bawal msk kari.. permintaan dr Mr Hubby! Aku tak brp expert msk kari nie tp... boleh-lah! 2A yg pose tur asyik puji memanjang... kembang-kuncup juga-lah wajah gue nih!

Menu hr sat lps.. cicah ngan sos Thai jer... sodap uu
LainX2... sardin roll (tak tinggai coz fav Aisyah), sambal durian, sardin (yg nie pun kena bgtau ker...) dan ditambah plak dgn menu my mum... daging goreng, serunding ikan n daging, puding buih (yg nie peberet gue!), dan karipap. Tak ingat sgt... yang penting kami prefer buat sendiri dr beli kt PaRam.
***Utk perhatian : all piccas are taken from internet... bkn dr air tangan gue! (sajer nak buat hangpa terliur... kuang.. kuang..)