Thursday, 12 February 2009

Jawab Tag...



1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda.
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.
--> tak lain tak bukan... My sifu, Aimi mum to Haziq, Rafiq & Taufiq.
3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya.
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda.


10 FakTa or... HoBby diRiKu
So.. aku nak senarai 5 fakta dulu, boleh kan cikgu Aimi? hmmm.. bos dah angguk tu! jom layannn...
1) Anak kelahiran Terengganu, dibesarkan & bersekolah di negeri ini hingga ting 4 kami sekeluarga berpindah ke Kuantan, Pahang dan menetap hingga kini.
2) Merupakan anak ke-2 dari 5 beradik (sbnr-nya 7 tapi 2 dah `simpan'... Al-fatihah). Fakta anak ke-2 nie of course ler degil, keras hati & tahap jeles yg tinggi ler jugak! Saper anak ke-2 setuju tak...?
3) Aku bertuah krn cemerlang dari segi akademik dari sek rendah hingga ke menengah tapi berubah bila memasuki matrikulasi & U. Frens... aku grad cukupX2 makan jer! Aku frust nonggeng masa tur... ahaks!
4) Gue seorang yg suka berkawan, mudah mesra (tapi sukar utk mulakan perbualan), sukakan kejujuran, tak mudah merajuk, cepat melenting Ooo... (tapi cepat gak bertenang blk), kelakar (kdgx2 ler...)& tegas dgn 3A!
5) Dah 8 thn aku bertemu jodoh dgn pasangan seiras wajah dgn-ku (he..3X ramai yg ckp taw!) Mr Nazri Yusof & dikurniakan 3A yg comel-lote... Aisyah Irdina, Aiman Najmi & Adam Nazrin. Dah 10 thn keje KL but masih tercariX2 arah sbnr karier hidup-ku! pebende cita-cita-ku selama ini? lupa daaa....

... 5 hobi lak!
1) Suka menulis... tak kire ler Diary ke (byk Ooo curah rahsia kat sini...), Cerpen (penah menang pertandingan taw!) and of course now... my Blog! muaha..ha..
2) Membaca... buku citer ler especially tapi lama doh I tak layan hobi nie coz veryX2 d bz now! aku kalo bc concentrate abisss... jgn kacau ooo! penulis fav is Ahadiat Akashah.
3) Tgk movie.. kalo citer yg aku suka... beribu kali tgk pun takper! my fav? Titanic, Pretty Women, Ghost (sumer love story u..),kalo hindustan plak.. Kuch Kuch Hota Hai & Dil To Pagal..(10X tgk, 10 kali nangis!) and series lak.. CSI Miami.
4) Window Shopping.. hobi fav org pompuan ler! tapi.. pun dah lama tak buat coz asyik berkepit ngan 3A kan? pi ngan depa jgn harap nak lama-lah..
5)Kemas rumah (nie tiru sifu aku-lah!) w/pun rumah-ku tak lama dlm keadaan bersih sebegitu! confuse ekk? means... lepas kemas jer terus 3A sepahkan! geram taw... tapi takper coz kalo bersepah, aku jadik nak marah! tahap degree aku ntah brp ntah..

Cop! aku rase... 10 byk sgt, so aku nak TAG sorang jer! THE ONE & ONLY person GOES to... Izan or... http://100island.blogspot.com. Tak boleh? suka ati I ler... nie kan blog I... So, Izan... apa tunggu lagi? Jalankan tugasan anda!


TAG KE-2... to be continue! (dr sifu-ku yg lagi satu... Nurul mum to Amalin & Alisa)
tungguuuuu......

Sunday, 8 February 2009

Aiman 1st Day School

Now is 2:26 am on Sunday 8th Feb... Hari Thaipusam daa...

Hari ini baru-lah Streamyx aku diaktifkan setelah seminggu gue register. Sabo je-lahh... mmg daku & hubby hangin gak coz everytime call tanye... katanya `jumper' tak psg lagi... & bla...bla.... Setelah 7 hari aku tunggu, akhir-nya...... boo layan ler prob yg dah lepaih tur, kita tgk aksi my boy nie ms pi school. Sorry frens.... backdated lagi daa....

Muhd Aiman Najmi @Tadika Amal, Lembah Keramat. Nie ler uniform die... sekali tgk cam baju tido daaa... Hijau coz Islamic. Tadika nie separa gov... ada 6 cwgn termsk yg terbaru di Setiawangsa. Kenapa aku pilih tis kindie? sbb aku kena jimat... monthly fee cuma Rm140 ajer! Financial aku mmg `tight' sket tis year so... mmg takleh anto same kindie ngan kakak-nya dulu! Sorry yea sayang.... hu..hu..

Pose lagi.... encem tak daku wahai auntieX2 sekalian? he...3X... dak nie makin nakai, makin X dgr kata & asyik nak men-jawab jer! byk nooo reason kalo kite tanye... cth : "Aiman! naper kacau adik?" ... "mana ada Aiman kacau, usik jer..." grrr....

Nie ler aksi hari pertama balik school. Zzzz... ngan spek itam...
C U again... Ta Ta...