Thursday, 27 August 2009

HAppY BirTHdaY tO AimAn nAjmI

hmmm.... dah 5 tahun rupe-nyee bujang sulung-ku ini! ni pic latest die ms acara sukan tahunan Tadika Amal early Ogos hr tur! (errr... gue tak buat N3 tu disebabkan masalah technical... harap faham!) Utk Aiman yang comel.... Happy 5th Birthday Sayang!

Full name : Muhammad Aiman Najmi

Birth Place : Naluri Medical Centre, Wangsa Maju

Time Born: 8.30 am on 28 Aug 2004

Weight Born: 3.10Kg

Latest achievement : Alhamdulillah... dah boleh membaca 2, 3, 4 suku kata cuma kalo nga, nya tu susah sket! heh..heh.. Now ibu dah start beli komik & majalah utk Aiman utk lancar-kan lagi pembacaan in BM. English...belum pass lagi & hand-writing masih di tahap yang membimbang-kan! ops...

Yang tak best-nyer biler dah pandai ni, sesuka hati jer conquer Remote TV and choose channel ikut sedap ati die coz dah pandai baca info Astro tur! isshhh.... geram tol ibu!

Lagi satu... diaper malam tak pass full-mark lagi coz every week mesti ada sekali terlepas! but lately ni ibu bgn sahur... mesti kejut die utk wee-wee. So this week Succses! heh..heh..



Monday, 24 August 2009

Jom... Shopping Raya!

Kisah nie sbnrnya back-dated... seminggu blm pose! errr... shopping kat SOGO. Mmg every year, kalo nk raye gue kalu tak singgah SOGO tak sah! SALE raye depa mmg gilaX2 you... & byk choice. Cuma mslh-nyeee malazzz sgt nk ke sana. Tapi demi baju raye 3A, ibu & ayah pegi-lah jugak! Meh kite tgk hasil rembatan ibu selama 3 jam di sana...

Baju raye Aisyah. Ni aje coz permintaan special die nak baju kebaya & jubah! adooii... anak dara-ku nan sore nih!

Aiman suke sgt ngan kemeja tur... ntah naper padahal every year pun mmg ada satu kemeja utk raye! Cume thn ni special utk die coz POLO. Isshh... jgn tanye gue brp rege-nya! Yg 2 lagi tur KIKO ajer.

Adam plak gue mmg carik seiras ngan abgnya. Long pant & T-shirt tu same brand cuma kemeja tu Cap Disney apa ntah.
Thn ni Baju Melayu dak bedua ni jimat coz pakai yg thn lepas! he..he... Aiman punye mmg tak pakai lagi sepasang coz mmg beso saiz-nya & Adam pakai yg abgnya! Alahh... bdk kecik pakai bj melayu kejap jer ye dak??? Kesimpulan-nya thn ni pakaian TAK SEDONDON lerrr...


Ibu & ayah tak nak beriya carik baju raye cuma.... tersangkut kat Perfume Raye laks! heh..heh... Yg tgh tu gue punye... Cik Abe belanja! Tengkiu yang... but sempena apa ekkk?


Fuhhh... yg nie Co-incident u! Ingat nk beli wallet but tersangkut plak dgn yg nie! takpe-lah yea... since skang org pakai beg besoX2... gue pun teringin satu! Lagi pong dh lama gue tak beli hand-bag baghu! OK tak frens...?


Akhir-nyeee.... jadi member jugak gue (coz byk fulus abih so rugi-lah tk collect points kan?) So nanti bln Sept ada member-card sale... amacam? Ada berani...???