Tuesday, 28 October 2008

Sinar.fm & Memori lama...

Assalamualaikum...
Kowang penah dgr tak siaran radio nie? frekuensi 97.6... fuhhh... mmg lentok habis tau! Now ni, fav gue & hubby ler! kalau dulu pagiX2 kami dgr Era... skrg Sinar Pagi dgr celoteh Kak Ungku, Abg Jem (Salih Yaacob) & Kerill (Khairil). Tak salah `ubah angin' kan? heh..heh...

Ekcelli, aku nie bkn minah jiwang punnn... aku lebih cenderungkat music `fast' cam Rap, Alternative & Slow Rock. This kind of music ler yg aku layan ms aku study dulu... kemanaX2 dgn walkman kesayangan gue tur! (zaman aku dok U dedolu... takde MP3 lagik! jeles aku tgk dak laa nie berkepit ngan mende kecik beso pendrive tu! ishkk...). Pehtu siap beli tape kosong & record laguX2 peberet gue cam... Scorpio, Metallica, Gun N Roses and mcmX2 lagi-lah! yg RAP tu... KRU ler kott (malu lak ingat zaman nie...)

Aisey... aku dah lari tajuk nihhh...
Sejak aku melayan Sinar.fm nie... terkenang balik zaman sekolah menengah... zaman late 80's and early 90's. Mmg byk giler lagu jiwang, tangkap leleh & mendayuX2. Sikit sebanyak aku tahu ler laguX2 mcm.... Spring, Damasutra, Blackrose, iklim & mcmX2 lagi-lah! Yg aku nak promote kat korang nie (err.. kalau sejiwa ngan aku-lah!)... CARTA FULLAMAK! kat sini terhimpun 30 laguX2 jiwang zaman tu ler! Kowang nak tahu tak lagu peberet gue....? he..he... malu nak habaq tapi... gue bagitau jugak ler... `Mahligai-Mu dari Airmata-ku' nyanyian kump mana ntah... gue tak ambik tahu.

Naper gue suke lagu tur?
Lagu tu kenangan sbnr-nya... Ms aku ting 4, aku msk sek baru sementara dpt tawaran ke MRSM. So, ada ler sorang mamat ni cute gak... namanya S (terpaksa dirahsiakan!). Suka-lah tgk die.. tapi style aku suka `keep secret' jer! Then aku tukar sekolah... terus aku lupakan die. AlihX2 ms tunggu result SPM... die ajak aku kuar! Sekali jer kami pi tgk wayang... tu pun gue ajak cousin temankan. Then aku realize antara kami takde `chemistry' or tak serasi... aku putuskan! Yg kelakar-nya lepas tu... gue ada terima satu surat yg mengandungi laguX2 yg di sambungX2 jadi isi surat!!! LaguX2 spt `Kekasih-ku di menara'... `Sampai Hati'... `Salam Sejahtera' ... `Ramalan-ku Benar Belaka' & lagu peberet gue tur ler! Kelakar biler ingat balik....

Memula ckp suka music `keras'... tapi naper suka gak lagu mendayuX2 tur?
Jiwa aku nie cepat berubah... dulu lembut, pehtu keras! laa nie... `lembut' balik biler berdepan dgn 3A. Tapi... sesekali tur... dgr ler jugak `speaker' from UK Perdana nie! he..he..

Selamat Tinggal memori lama-ku! ewaahh...

11 comments:

izman said...

errr.... err... aku sebenarnya mmg peminat sinar fm. may be aku rasa jiwa aku lebih pd irama rock dulu2. lagu sekarang suruh aku ingat, confirm failed.

ko ni minah rap ke dulu? feminin, 4u2c, les en fan, nico.... ha.3x. cam tak caye je!

~~ciklinn~~ said...

hehhehehhe kelakarlah kak dgn citer2 akak tu.... linn pon terkenang2 gak cito2 lamo... wakakakkakak

akak linn pon dah bertukar ke sinar gak... hehheeh layanzzz lagu2 lama...

hishh taksangka lah akak ROCK.......

farah amoi said...

hehehhe
jiwang ler jugak akak ni
biaser le
tu aman remaja kita
memang bile dgr lagu dedulu
pasti tingat kenangan lelama kannnn

Ida said...

Rock tuh beb....layanzzzz but now dah berubah...maybe sbb faktor umur pun sama kot kan...

Ayong said...

hahahahah akak, selera kita sama ler. yong tiap pagi dalm keta pendengar seia sinar tau. lawak abg jem tu ha..mmg kelakau!

perghhhh mcm sezaman lak kita ni ye..hehehehehe yong dulu kump peberet KRU lah..

ehhh lagu tu mcm biasa dengar je lah...kumpula apa ek???ala..lupa lah kak...

Ayong said...

akak..dah tau! tu lagu dari kumpulan Lestari! hahahahhahahaha

Cik Puan Mimi said...

nur, tak sangka awak pun minat sinar fm.. samala dengan suami saya tu.. tapi memang best layan abang jem pagi2 tu.. kelakar giler..

semua lagu2 yagn awak sebut tu saya minat tau!! tangkap lentuk kalau dengar.. hehehe

Nur a.k.a admansyah said...

Thanks to Izman,Cik Linn,Farah HD, Ida, Ayong & Mimi...

Kowang sumer mmg bessstttt!!!!!!
Caya-lah..

Tak sangka, ramai gak yg sehati sejiwa ngan aku ni. Aku rase.. Sinar.fm lagi HEBAT dr ERA. Ops!

Nur a.k.a admansyah said...

Thanks to Izman,Cik Linn,Farah HD, Ida, Ayong & Mimi...

Kowang sumer mmg bessstttt!!!!!!
Caya-lah..

Tak sangka, ramai gak yg sehati sejiwa ngan aku ni. Aku rase.. Sinar.fm lagi HEBAT dr ERA. Ops!

sue.anne.na said...

nur, org pun layan sinar.fm di satu masa dulu. peh tu cam boring2 je... skang layan 89.9 - BFM. business, market news punya channel. apa punya layan la...

hahahaha..

BurungBelatuk said...

terkonang den kat zaman2 mude remaja....