Wednesday, 26 March 2008

A story of Aiman...

Dua hari lepas, masa gue punggah baju kotor Aiman from nursery... ada satu majalah `Aulad' dlm beg. RupaX2-nya Shaz (owner taska) bagi untuk belajar kat rumah. Ni ler ghupe-nya! comel, kan?
Oleh krn Aisyah pun ada satu, so... Aiman tiru ler kakak-nya untuk meng-colour. Ini-lah ghope-nya `magic touch' from Aiman Najmi.
As a mother, kena-lah guide sikit.... so, gue pegang tangannya & nolong kaler gambo lain plak! tgk ler hasil-nya.... ok ler sikit, yekkk?
Then, gue start iron baju..... ini-lah aktivitinya. (ms nie... Aisyah & Adam dah tido! dia aje yg selalu teman gue till midnight). Habisss.... buku Aulad keluaran April di guntingnya...!#@##***
A smiley face from my boy.... mmg notti tapi penyayang. KekadangX2 I terlupa utk membahagikan kasih-sayang sama-rata antara mereka bertiga. So, siapa yg nakal, itu-lah yg ibu selalu marah! and.... he's the one. Sayang, ibu minta maaf yea....! I love u. Marah kan tanda sayang? Aiman & bantal busyuk..... a.k.a. `bantal geli'. Memang kesayangannya.... jgn tertinggal if balik kg.... kes naya! but, nursery are not allowed! he..he..
Gelagat kelakar Aiman..... pakai baju ayah!!! hah...hah....
He's wonderful boy!
Aiman, you are a good boy...
you light up our life
Ayah & ibu will always luv u...
(I'm not bias... I'll make another special entry for my other 2A)

4 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

nur...anak2 aku pon sker gunting2 gak ,gunting buku...gunting kertas...gunting cadar...sarung bantal beg....gunting rambut diaorang sendiri dan gunting rambut aku gak....ggrr....!

lenny said...

hmmm... if dpt something new, depa mmg cam tur. tapi, kena always guide ler... if lepa sekelip mata ajer, cam Janna ckp tu ler... sumer bende nak diguntingnya! rambut... lum penah lagi but ms I kecikX2 dulu... ada ler buat kat my bro!!! he..he..

su.anne.na said...

my son main gunting2 ngan ayah dia the other day. i came back from class he told me "mama, saya ada surprise". he opened his tabung bob the builder and presented me with ketas yg digunting dalam bentuk "heart". sangat lovely.... sangat touching.. dan kertas2 lebih gunting tu sangat bersepah.. hahaha

lenny said...

assalamualaikum su.anne.na,
thanks singgah blog sy nie...
camner nak masuk awak punyer blog/ fp...? sy nie masih baru so... mmg tak tahu nak link kat yr blog!

pandai gaks yr son gunting jadi heart-shape tu! brp tahun yea...?
selamat berkenalan...