Tuesday, 14 August 2012

Versi ang pow

Hmm... hr tu nmpk post my BFF pasal ang pow.... Ni gue nk citer jugaks! hihihi
Cantek tak korangs ang pow OSK thn ni? boleh tahan kan? ku lihat hijauuuuuu. Yg ni allocate utk anak2 buah I seramai 10 org (X termasuk 3A ler...). Amount sumer SAMA... tiada `pilih kasih' nooo
This RHB version. Not so nice compare to other bank coz not good quality! (coz kt tepi2 tu mudah nk koyak jer!). Maybe sbb dh `kopak' byr OSK mahal sgtttttt!!! HaHaHa.... Ops ang pow ni utk anak2 buah belah hubby. Knp lain version? hmm.. sbb hby akn taruk `additional' ... errr! No Comment!!
Yg ni plg special.... frm Deutsche Bank (btol tk eja nih?). Siapa yg bagi yea...? ofkos my BFF ler.... Babe, yg ni aku reserve utk my parent & In Law side. Mmg cantik & quality bagusssss! Amount pun PASTI bagus punyerrr! InsyaAllah....

Korang asingkn mcm mn utk setiap ang pow tu yea? I means... u ade mark ke blkg ang pow tu brp? or utk siapa? Kalo I... I asingkn ikut ang pow kaler. Cthnye... hijau RM2, Kuning RM5, Merah RM10 & bla.... bla... so, kalo adik badik sama dpt ang ang pow kaler lain2 tu.... AWAS!!! akn tercetus pergaduhan! HaHaHa

5 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

Laling...mana leh panggil ang pow maaaa...kena panggil green packet/ green envelope sebab ang pow = red envelope....kan...ecewah hehehhe.

Mcm aku kan....tak ada nyer nak asing2kan to different notes...yg penting aku pakai satu kaler sampul raya..hehehhee. Then siap letak nama penerima lagik kat sampul raya tu utk avoid tertukor ker apa kan...haru pulak nanti hehhee.

Nur a.k.a admansyah said...

Ooo ye ke... Btol gak! sampul Raya pun ok kan?

Hmm.. ko mcm adik aku, kak cik tu! Semua sampul raya die ada tulis nama blkg tu. Then biler die X jumpe satu sampul, dh gelabah! hihihi

Cho Zila said...

cantik gak OSK punya masuk dalam blog ni... tapi rasa macam suka yang tahun sudah punya kot...
tahunni duit raya menyusut sikit sebab nak beli keperluan rayapun makin meningkat.. gaji kita idakler naik sangat kot...
ps.. anak aku yang keciktu umur 6 tahun depan... nak gak masukkan pra tapi belum isi lagi.. tarikh tutup nak dekatkan..
rasanya Genius Aulad lagiler kot...

Nur a.k.a admansyah said...

oho... gitu ler kisahnyer! Mmg same age ngn My Adam arr! tgh becok kan???

Mohd Saiful said...

Salam. Ada stok lagi x sampul deutsche bank tu? Mcm mana boleh sy dapatkan? Sebab sy pengumpul sampul raya.

Terima kasih.