Monday, 18 February 2008

Poisoning oh! diarrhea.....

Ntah... spelling gue tur betul ntah idak! Nak bgtau... my whole family kena! Firstly... Aiman since blk Kuantan lagi. After 2 days, mula recover sikit... Aisyah plak! Tapi, my eldest nie mmg kuat antibodi die coz kejap aje. Next day was Adam... till today still not fully recover. Ms consult kat Klinik Dr Shanaliza, terkezut die coz I bwk Adam after 2 days suffered from 'that'. I bkn aper, I use Aiman medicine but the dose I kurangkan! Dr Shana tak bagi medicine pun coz Adam still baby and just change the milk. She give ENFALAC and 1 small bottle active cultur. Hmm... leh tahan gak die punye fee.... maybe coz of the cultur tur!! Lastly my hubby. On friday night, around 2 a.m dia kejutkan gue tgh tidur with my kids.... My goodness! tgn terketarX2 and pucat lesi his face! kesian... my honey dew nih! Nak suh I drive?? Maaf... dah lamer lesen I jadik perhiasan!! Terpaksa-lah call my bro-in-law, Nasrom hantar ke Pusrawi. Sebotol lebih gak dimasukkan dlm tubuh my hubby! 6 a.m dah tercegat depan pintu umah. Alhamdulillah...

8 a.m siap kena pegi testing plak! Bursa wat new system.... so all the dealer & remisier have to participate. Compulsory!! nyampah betul... nasib baik my 3A ada org nak jaga. Thanks Shaz.... You're superHero! Penyelamat kami.... Sayang Shaz!! Muaaahh... and thankz to Su Mat gak yg bersusah-payah anto abe u gi Pusrawi tu! InsyaAllah... kak Nur akan menjadi seorang driver yg professional... bkn takat renew license aje every year! Gullpp....

Sorry... no photo! Gambo org sakit... takyah ler amik noo??

3 comments:

sofea^alisa said...

biler dh lamer x drive keter..mmg rasa cam cuak sikit...but its ok..kejap ajer jer tu...nanti ok balik.

Nanti suruh Nazri bawak keter gi opis & then time balik keja nko pulak drive...mesti bulih punyer...chai yok..chai yok..Nur Boleh!

kamalina said...

lorrr.. kena diarrhea ke?? siannya kat your family...siap masuk air tu, ni mmg kes teruk la ni... saya pun cam awak gak... ada lesen tapi jrg sgt2 drive ni... cuma lately dah berani sikit nak drive... cuma kalau long distance tu mintak maapla... kena gi kaunseling kot.. sebab saya ni phobia.. masa ngandungkan Taufiq dulu, kete kitorg penah kena hentam depan dan belakang.. lepas tu terus jadi takut, even tgk kete dpn break, saya dah gelabah... teruk betul laa.. ;P
ps: nur,tak minat ke nak buat fp?? senang aje fp ni... bukan apa, saya bet mesti ramai gak yg baca blog awak ni, tapi susah nak tinggal komen (unless diorg ada blog gak).. kalau awak ada fp, mesti lagi happening..

lenny said...

Riko, I mmg berhasrat tinggi utk drive tu but u know-lah my belove husband tu! cam `berat' nak bg I green-light. InsyaAllah...

Rupe-nyee ramai gak org cam kite nie yea Aimi?? lesen bagai di`frame' jer! ngeh... Pasal fp tu kan awak... sy dah ada cuma tak expose je! Err..sy tak berjaya upload pics ler!! cam funny kan problem sy ni kan? 1st time ok, but lepas tu... maleh aahh nak ckp. I dah frust daa.. Nanti kalu I berjaya, I'll let u know.