Wednesday, 3 August 2011

Menu berbuka

Salam frens, kowang berbuka saper mlm? Gue mmg buntu smlm...(br 2hr dh BLANK!) tak taw nk masak apa? So far... Aiman & Aisyah x kisah asal berkuah. Tak kan nak masak lomak tiap2 hari? Dlm keter dok pikir lagi... Ikan tenggiri ada, ayam ada (dh siap marinate tawwww), daging ada tapi belum rebus-lah... Last2, aku wat ikan tenggiri masak kicap halia then... ehhh, ada balance daging yg rebus sikit! Apalagi... Mr hubby offer wat Daging Goreng lerrr (mmg nie Trade Mark die!) Ehh... tak kan itu ajer? belek2 dlm fridge.... jumpe durian! "sayang tolong buat sambal durian yea!" Apalagi.... ketong ketong... dah siap! Simple jer kan?

Ehh.. mcm tak meriah jer kan? hehehe.. mesti ler ada kuih muih yg dibeli dr PARAM. Yesterday, hubby singgah kt area Keramat coz the day b4, our PARAM (@UK Perdana-lah) habis licin kuih-muih you... So, smlm mmg meriah... ada Bubur pulut hitam utk Mr hubby, Karipap utk 3A, kuih cik mek molek utk ibu, kuih bakar sebiji (x sedap sgt poonn) & air stroberi ada, air anggur + aloe vera.. last gue bancuh `ice Lemon Tea' yg ready made tur! fuhh.. mmg terangkat beb...

Hari nie? Ekcelli I plan nk wat tomyam since 3A mmg suke bangettt but... td around 1pm I received ONE phone call... tertera kt screen hp gue... Mum-hp! "Mummy on d way to KL... hr nie berbuka sekali yea!" Horeeyyyy.... suke! suke! Alhamdulillah... my mum normally stay almost 1 mth @my sister's house at Tmn Melawati in bln puasa-lah! Dekat jer dr umah gue... 5-6minit jer! So, insyaAllah... berbuka ramai2 lagi sonok! tapi... takde tiap2 hari aku bertenggek kt sana. Suami-ku mesti nak rase air tgn-ku sesekali, kan? ok frens...

SeLaMaT BeRbUkA pUaSa !

6 comments:

Mamaleesya said...

terkecur liur baca menu tu belum tgk yang betul-betul lagi hehe

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...aku plan hari nie nak masak Tom Yam. Semalam masak sambal tumis sotong, sayur campur & telur mata.

Skrg nie...aku dah jarang pening2 kepala nak masak apa...cz suka tanya kat Sofea...'okey hari nie nak ibu masak apa?'....tak pun tanya kat Cha nak masak aper....then baru tanya abah derang nak masak apa?

Siyan aku kan...tak ada saper nak tanya aku nak makan aper?....nie nak balik kg. nie...he..he..he..cz my mom...suka tanya soalan tu...sker..sker..sker!

Mummy datang KL yer....wahhh...nie mesti meriah lauk menu u hari2 nie...mesti penuh meja.

Kem salam kat Mummy yer.

Nur a.k.a admansyah said...

Mamaleesya..tang masak tur biase ajer! campak2... asal leh makan! hehe

Best kan dapat jumpe mak ms bln pose? satu sbb x yah msk hehe.. sbblain sbb nak amik berkat Ramadhan ewaaahh!

Dr segi Menu tu, bkn aku tak nak tanye depa... depa pikir lama sgt last2 "tak kisah-lah ibu, apapa je!" then biler aku msk bkn lauk peberet dieorg.... "alaaa.. msk ni jer?" adooii larr..

So, aku sendiri yg REKA menu ikut SELERA dieeorg! dlm erti kata lain, `Mother instinct'! hahaha

.:nhalilah:. said...

masak sempoi tu yg sedap kak... tomyam tu pun saya suka buat sebab jimat masa. lebur jek sume dalam periuk..

Janna Wan Muhammad said...

aku hari2 tapau...hahaha...sian kan ?

Nur a.k.a admansyah said...

betul tu Halilah, campak taruk perencah! hahaha

Janna ko x msk ekk? aku tau.. ko sibuk meniaga kt PaRam ekkk?