Monday, 25 May 2009

Happy BithDay To Me...

Today is my special day to me! Hari di mana aku dilahirkan ke dunia ini 34 tahun yg lalu di Hospital Besar Terengganu. Tepat jam 7.20pm (maghrib tur!)bersamaan hari WESAK.... ahaks! No komen yea...

So, tika & saat ini... aku bersyukur pada yang Maha Esa kerana memanjang usia-ku, dapat melihat anak-anakku membesar, sentiasa dilimpahi kasih sayang dari suami & keluarga, masih bertenaga mencari rezeki di bumi ini serta kesihatan yang sempurna walaupun selalu selsema batuk demam tu biasa-lah kan? sakit tu... tanda-nya Allah SAYANG kat kita! Alhamdulillah...

Di kesempatan ini, gue nak jawab TAG dr geng cyber yang paling gue sayang... (ye ke?) a.k.a My sifu... Aimi Jalina! (tak jwb kan majuk laks! ehh... ayat die nie! I'm Sorry!!!!)

TAG : Masihkah kau ingat???


Termeteri sebuah ikatan perkahwinan antara kami pd 20.01.2001. Jgn terkezut yea coz aku `togel' jer ms tu... ekcelli aku mmg bertudung since lepas SPM tapi pujuk punye pujuk Cik Abe nie... akhir-nya dpt jugak `melaram' di atas pelamin... he..he.. (kalo ikutkan hubby, die X nak sanding!)Mana boleh...kan? Insya-Allah... kahwin nie sekali seumur hidup! Doakan kebahagian kami selama-nya.

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya…
Di tempat kerja... same floor! Bkn cinta pandang pertama yea... coz die tak ngorat aku since day 1. Cume, everytime die nak gi pantry amik air... die mesti singgah tmpt I just wanna say "Hi..."

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Terus-terang aku cakap yang aku X suke die sbb from K*l*t*! Maaf... anti sikit but yang TAK NAK tu-lah ALLAH kurniakan pada-ku! Bila berkawan dgn-nya aku rase selesa compare to my BF (ms tu aku mmg ada BF fr Nilai...)Orang-nya agak pemalu, tak byk ckp, pakai smart sokmo (taste aku yg selekeh sbnr-nya!) & suke buat kelakau! isshh... lepas tu hati aku dah berbelah bagi antara die & BF and lastly... aku memilih yg terbaik utk-ku iaitu... NAZRI YUSOF!

3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda…
Mmg agak sukar die nak luahkan sbb die ni jenis X romantik! Sbnr-nya... hubungan kami hampir PUTUS disebabkan family! (Aku dok ngan mak sedara masa tur... depa yg tak suke sbnr-nya then `hasut' lak my mum utk pisahkan kami). Mmg tragis.. sapai my mum penah lafaz words yg aku Xleh tulih kat sini... kiranya aku pilih die! Maybe JODOH kami kuat... KAMI BERJAYA! (tak perlu kawein lari yea...) Ops! tak jwb soklan lagi... Disebabkan peristiwa ITU, die hampir menarik diri then aku suruh die jawab soklan aku... AWAK BOLEH PERGI DR HIDUP SAYA... TAPI BOLEH TAK CAKAP YANG AWAK TAK PERNAH SAYANG SAYA? SELAMA NI... AWAK ANGGAP SAYA NI KAWAN BIASA JE? then... kuar-lah kataX2 keramat tur.... di CENTRAL MARKET! (dah..dah... nak leleh lak bile tingat citer nie!)

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya…
Continue citer atas... SAYA SAYANG AWAK, SAYA TAK NAK BERPISAH DGN AWAK! !"(tgk sket... kiri kanan.. make sure hubby takde! nanti die blushing... and lagi satu... ms 1st date die penah mention that "I never seen such a beautiful eyes before!"(war... kah..kah... cantek ke mata aku ni frens? malu arr..)

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
One and half year jer... First dating on 18/6/1999, bertandang sblm puasa thn 2000 (tak ingat date larr), bertunang (pagi) hari sama ngan nikah iaitu pd 20.01.2001. Next Day sanding.

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Ishhh... camner nak kira nih? 8 years, 4 mths and 5 days!

7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda…
Nie yg leceh nie... Hubby I ni bkn jenis Romantik! errr... penah belikan aku handbag ms aku confinement! kejutan sbb... takde celebration apaX2... tapi bln MAY. So, sempena Mother's Day + dpt bebe baru & BDay gue kottt! Penah gak bwk aku pi kedai emas (client aku) and pilih APA SAJA.... (ada limit-lah...). So, aku pilih rantai, cincin & tas tgn sekali gus! fuhhh... BEST!!! tapi peluang tu sekali jer! Yang, biler lagi yea...?

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Setiap orang inginkan kebahagian yg abadi. Kami tak terkecuali... Kalu boleh, aku nak kehidupan yang lebih selesa (kalo ada rezeki, nak beli umah landed laks! ntah biler...) dan juga... kasih sayang yg tiada noktah-nya antara kami berdua! Tahun lepas Cinta kami diuji lagi... cukup-lah! Jgn pisah-kan kami. Frens, Doa-kan kebahagian kami selama-nya! Insya-Allah...

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Tak dinafikan... sifat penyayang die berjaya melembutkan aku & 3A. Die yg byk sabar...(mcm Aimi gaks! maybe coz hubby kami lahir bln sama & date pun dekat)Fyi frens, tiap ptg now depa tunggu aku dlm kete... HAMPIR SEJAM! coz aku blk lmbt.... hubby selalu ckp, "SABAR JER LAH DGN KARENAH 3A..."

10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Yg nie Aimi... kita X sama! coz hubby I nie pemalu sket. Kalo ngam pun ngan my dad sbb samaX2 kelate! Dgn adik-badik aku no prob... cume x rapat jer!

Tag ini ingin ku hadiahkan buat sahabat-ku... yang sentiasa di sampingku... pendengar setia masalah-ku serta sentiasa menenangkan daku bila kesusahan.... MRS ILHAMUDIN a.k.a RIKO. To Nurul... pleaseee.... sempena Anniversary ko 2 hari lagi.Pleaseeeee.....

6 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Besday gurl..
tenkiu Nur, insyaallah akan ku jawap tag mu esok. Time nie lagik 5 minit nk kul 1.00 am.

tp mmg manyak dugaan kan masa nko & nazri...dgn aku..aku sekali terbabit samer..ingat tak?..

tp yg aku tak leh lupa..pasal nko ckp kat aku yg nko tak suka Nazri...then aku pernah ckp kat nko..tak baik tawww ckp tak suka..nanti jadik suka..alamak terlebih sudah...oppsie.

Nur a.k.a admansyah said...

Ohh... ye ker? penah bgtau ko yea? apa-lah aku nie... tak baik tol!!!

Peristiwa pedih tur... mmg aku cuba ERASE fr my life and aku rase berjaya lupakan-nya! cuma kdgX2 terfikir... Naper dieorg buat (malukan) kami sampai cenggitu? ishhh.. sedar tak sedar dah hampir 9 thn berlalu! cukup-lah sekadar pengajaran utk kami lalui hariX2 mendatang!

.:nhalilah:. said...

hepi bday akak... moga panjang umo.. murah rezki.. hepi famili..

best la baca tag akak ni.. takpe kak.. memula tu tragis.. n biasanyer happy ending.. moga berbahagia hingga hujung usia..

mama tisya said...

happy busday kak..so dpt adiah per dr cik abg syg??p celebrates mn nanti??

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

NUR..happy birthday to u...ooo...simpan TAG ni utk BD ya... asyik betul saya baca kisah cinta awak..seronok gilerr...tapi tula..byk gak rintangan awak berdua yaa....

Segala peristiwa buruk yg pernah melanda tu, jgn diingat2 lagi.. biarkan ia berlalu... fikirkan masa hadapan lak... semoga semua berjalan lancar & saya doakan yg terbaik utk awak & hubby... dan juga anak2... saya tau awak ni baik (tak mcm saya yg agak ganas ni)...

nur, biasanya org kata, kalau yg kita tak nak tu la kita akan dpt... saya pun sebenarnya tak berapa suka dgn mamat2 yg area 2 negeri tu, tapi tgk jela.. hubby saya ni lahirnya kat t'ganu.. haa...amik kau...1 family tu cakap ala2 kelantan (sebab besut dah deakt dgn kelantan).. nak tak nak, terima ajela... hehehe....

hubby tak romantik ni rasa cam sama la nur..hubby saya pun dia ni ikut suka je.. kalua terasa nak hadiahkan sesuatu tu, tiba2 je dpt..no occassion pun... lagi satu, tak yah harapla nak dpt roses 1 jambak mcm org lain tu.. dia bukan jenis cam tu.. huhu...agaknya org yg lahir bln 9 ni mmg cam tu ke???

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Nur maaf lambat wish, ialah opis dah kena blok, harap kat rumah jer la tengok blog.. apapun happy belated besday.. semoga hidup kekal bahagia disisi suami dan anak2 yang tercinta..