Thursday, 19 June 2008

Adam dah dapat lesen!

At last... at d age 13 mos... he got the License! err... lesen `kaki' daa! Ekcelli, kalau nak kire my lil boy start jln... 10 mos ari tur dah tapi this time 99% ler! Time die nangis or dekatX2 ajer merangkak, the rest... mmg jalan memanjang! cuma, tak brp laju ler...

eh! eh.. mana Adam nak pegi nie? kanan ker... kiri?
wahh... siap leh babai lagi! Ops... hampir terlupa gue nak update pasal perkembangan berat badan yg semakin `bertambah' iaitu 8.7 kg (ms gi inject 2 hari lepas). Dah ada few words yg kuar such as... "Yah" (ayah ler tu, `ibu' tak pass lagi), "Dap" (sedap) and fav word... "Nak... nak..." (sambil tunjuk kat mknn or apa-apa yg die nak ler!). Chartoon tak brp minat tapi... kalau dgr muzik or zikir dr channel Oasis mmg die dok perhati TV & anggukX2 kepala! ( mcm faham yeerkk...?)
Hobby `terkini' Adam... mencopek duit ibu yg tak brp byk kat dlm wallet! heh..heh.. Suka noo die keluarkan segala isi perut wallet gue & biler dah boring, blah mcm tur ajer! Last night, sempat die koyakkan sekeping note singgit! Grrr.... sib baik ibu guna `loytape' and dah guna utk beli bihun pagi nie daa!
Last... gambar ala-ala `daring' gitur... my 2A! dieorg dua nie kalu dlm gambo mmg romantik habissss tapi hakikat-nya `Tom & Jerry'! tak pun... Batman & Catwoman! kah... kah...

5 comments:

Nazathul Hamimi said...

alamak dah jalan dah si gebu nur ni.. cayalah adam.. pasni makin kurus ler ibu awak tu mengejar kan..hehehehe

nur, kitakan kalau tengok budak dah stat jalan kan, terasa budak tu dah tak macam baby lagikan?? dah rasa dia macam jadi kanak2..

dulu farhan jalan lambat, 1 tahun setengah baru dia stat jalan.. geng2 taska sumer dah jalan.. bila tengok budak semua dah jalan, macam dah jadi budak besar padahal dorang lahir lagi lambat dari farhan.. sedangkan farhan masa tu masih merangkak..

walaupun dah setahun setengah saya tengok farhan macam baby jer.. bila farhan dapat 'lesen' jer, terus saya tengok farhan macam budak besar..hehehe.. faham ker ayat saya yang berbelit2 ni

adam ni sebijik macam emily, pantang jumpa purse saya, abis semua nak dikorek dan ditabur merata2.. geram betul

Nurul a.k.a Riko said...

Nur..
ha..mmg sejiwa ler kita..nko pun dah wat carpet hijo kat rumah yer. Aku pulak..manyak munga kat rumah baru aku...siap ada butterfly sesat lagik.

waaa..adam dah dpt kaki...he..he..b'peluh ler nko n nazri nk kejor dia nanti.

yong said...

wah adam..syok la dia dah dpt kaki..lagik merata l aktivitinya tu nanti...hehehe

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

tudia..bersempena dgn pencapaian adam yg dah leh jalan and dapat lesen...mama dia wat umah baru....hebak..hebak...green...I loooovvvvveeeee green!

Nur a.k.a admansyah said...

a'ah Mimi... makin tak terkejor ler ibu 3A nie!!! Farhan jln ms 1 thn 1/2 yea? takpe... yg penting development lain ok coz jln tur cuma fizikal aje! brain die yg kita kena `care' lebih... ye dak?? Emily pun hobi mcm Adam? he..he.. tu ler Nur heran.. Aiman tak pun!

Riko, tak tau ler aku caner nanti coz sblm nie pun kejapX2 sampai atas meja, kejapX2 masuk bilik air! ntah apa yg die gemor sgt kat `bilik termenung' tur...

Hi Yong... thanks 4 visiting me! nanti sy gi blog awak plak yea?

ye ler tu Janna... kiree nie `house warming' gue ler kott! mai ler singgah sokmo neh??