Wednesday, 17 October 2012

Motivation Seminar

Last saturday I attended a motivation seminar organized by OSK. The venue at Swiss Garden Kuala Lumpur. The speaker is Dato' Lawrence Chan whose very famous motivator.... sbb die penah jd motivator Dato' Lee Chong wei, Cheah Soon Kit (badminton player 90-an), Dato' Maznah (wanita besi M'sia), Dato' CT dan ramaaiiiii lagi. Alaa korang gugel sendirik yea! Gue maleh nak stori mori... sbb citer ni `dah basi'... huahuahuaaa.... Overall mmg BEST!!! Biase ler motivate kejap jerrr... kalo x implement, faham2 jelahhhh...


Time lunch. Gue with Natasya (pengantin baru nie...) & Azni yg masih single-mingle lagi.
Rakan semeja... Sasha, Azree & Abg Shahrul. semua ni KL main dealer!
Kiteorg tak mkn nasik you! Yg best tu... kangkung sotong kuah ala2 rojak tu!
Ade xtvt ber-kumpulan and this is my team. Ade 2 jer dr OSK Puchong, lelain... RFS team :-p
Tak disangka2.... team kiteorg Menang 1st place you!!!! Tgk-lah wajah2 ceria kami....
Sblm balik, bergambo ngn Dato' Lawrence.


Ade jugak geng dr Puchong nk menyelit nie..... Zila, ko dh save blom pic nih?

Kesimpulan : aku mmg suke gi seminar even sesetgh tu... `Dipaksa Rela' oleh OSK. Bg gue... motivation seminar ni ptg utk `Re-Charge' balik semangat yg semakin `malap' dlm kerja sehari2. Dgn syarat.... kene amalkn. Takleh semua, separuh pun jadi.

Just sharing info :
Life is like `Merry Go Round' (kdg2 kita di atas, kdg2 di bwh!)

Be a mission driven NOT a commission driven!

YES... WE BELIEVE WE CAN!
TOGETHER, WE CAN MAKE IT HAPPEN...

3 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Mesti dah banyak aura positive sekarang nie kan...yang penting kita kena think positive..insyaallah.

Cho Zila said...

wei... dah buatpun yerk.. aku sibuk mingguni nak buat entrypun idak nak ronda blog kengkawan tak sempat.. ni lari2ni...
paling sedih akunyer kabel kamera hilang camner nak berblogni... tengaharini kenaler beli kot idak melopong...
aku minggu ni rajin gak.. semua orang kata penangan dato lawrenceker.. adaler kot sikit2.. harap berkesan.. ... tapi terpaksaler kot sebab bulanni punya brok teruk giler...

Nur a.k.a admansyah said...

Yesss.... also MUST USE +ve WORD babe! eg: `Don't Give Up' (-ve words sbb don't tu!) So use... YES! YOU CAN DO IT!!! hihihi

Wahhh Zila... caya-lah! aku fhm kesibukkan ko tu.. takpe, take yr time yea! ALL D BEST YA!