Thursday, 9 October 2008

Lagi Cerite Raya... @Trg!

3A with moyang, Hajjah Embat a.k.a `Chek' (gue punye nenek daa..)

Raya ke-3 kami bertolak ke K.Berang lepas beraya kat Pasir Tumbuh. Ayah 3A solat jumaat pun on d way. Tak jem pun & sampai around asar. Sunyi jer? rupa-rupanya my mum & dad tido, my 2 auntie & askarX2 dieorang pi beraya kat K.Trg. Ekcelli kami ada mak sedara dok sana tapi gue kalu tak `attach' ngan my mum... tak pi coz SEGAN! (aku nie pemalu gaks...) Cuma adik gue, Nadira ajer yg dok main Ziyad kat depan umah. Depa nie beraya kat Kedah 1st raye tu. (sorry! lupa nak take pic! heh..)


Aisyah & nyang! 2 heroes tur dah lari dah...

Story sket :- Moyang gue ada anak 8 org (2 anak tiri or anak arwah atuk gue) Umur die dah menjangkau 90 thn dah. Mak gue anak ke-6, kakak & abangnya dok kat KT & K.Berang jer cuma mum dok Kuantan, 2 adik pompuan sorang dok Ipoh & yg last tur plg dekat ngan umah gue... Wangsa Maju. Tokeh kuih raya!

Cucu nenek aku around 30 lbh jer tapi cicit tak ter-kireee! (peninglah... br nak kireee, dah tambah lagi! tgh produktif ler katakannn...) Tapi yg plg aku teruja sekali ialah berita perkahwinan anak sepupu aku! dah lama aku tunggu coz... moyang 3A nie kalau panjang umur... tahun depan boleh dapat CUIT, errr... 5th generation! u all pangey apa??? Org nogori kata `Oneng' ye dak? heh... Insya-Allah

Dok Kuantan sehari dah kena balik KL. Tu pun aku extend sampai ptg br bertolak! kejap jer masa ngan mum & dad... tak puas tau! tapi dah nama-nya raye kan? dah dekat kul 6 sampai Temerloh, umah Aimi. Ops! for frens info... Aimi Jalina a.k.a kamalina nie member cyber! Dia-lah SIFU yg bertanggungjawab `membimbing' gue ke Dunia FOTOPAGES! Mmg dah lama dah gue teringin nak jumpaan maybe sbb age kami dekat & ms ber-YM rase MESRA gitur! ewaahh... pssst: extra info... dah ler fav kaler die Purple, umah die pun cat Purple gaks! ishh..ish...

Left: Aimi, Rose & Nur. MasingX2 pangku anak ... (Adam Xleh lepas... ada jer `aksi' nak di cuba-nya! grr.. grrr..)
kamalina3773 & admansyah. muah.. ha..ha... (nama kami di alam cyber!)
Aimi, thanks for being such a GOOD cyber fren to me! Thanks for invite me & really hope to see u again. Sorry coz Adam dah sepahkan rumah awak yg amat-lah bersih! pandai tol ibu Haziq, Rafiq & Taufiq nie kemas... tersusun rapi. Malu-lah nak compare ngan umah I. Lastly... Aimi, don't blame yourself for our headache jammed!!! Mmg ms kami bertolak dr Kuantan pun dah sedia maklum yg KARAK JAMMED! cuma tak sangka... seteruk tur! dah ler Adam muntah, Aiman tumpang semangkuk coz tak tahan! he..he...
See photo dak kecik nie tido dlm kete! dah mcm kat umah dah.... sib baik kakak dok depan & Aiman sblh I. To Mr Nazri a.k.a ... my HoneyStar... sabar yea yang! tu-lah dugaan nama-nya! lenkali kena PLAN WISELY. Ekcelli, my hubby nie tak suka drive mlm... so bila jammed + plak ujan... haii.. `MASAK' ler jadi-nya!

6 comments:

Cik Puan Mimi said...

nur sayang, itu bukan dipanggil CUIT, tapi CIUT.. hehehe terbalik la plak...

wah jelesnya saya awak dah pegi umah aimi... kalau tau boleh tumpang kim salam.. aimi tak jamu dengan cuppies dia ker? hehehe

hubby saya kalau nak balik kampung memang plan baikkkk punya.. takut jem.. masa saya balik kampung haritu, sikit pun tak jem.. lega.. 3 jam dah sampai johor dah..

Ayong said...

seronok..aisyah masih ada lagi nyang kan...nyang Chempaka baru je meninggal dunia... :(

wahhh akak jumpa kak aimi ye...wanita purple! hehehehehe.

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

bestnyer 3A ader moyang lagi..samalah ngan Jannah, moyang baru umur 80 tahun..
memang betullah kalo nak drive ni kena plan baik2..kalo dak tersekat, alamak menyesal..muler lah hati berkata..kalaulah aku....

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

so samalah kitayer balik kelantan, terengganu n kuantan. mesti meriah giler raya tahun ni, banyak berjalan

kamalina said...

hehehe...nur...amboi2...jgn puji lelebih... kelakar lak rasa... rumah saya tu dah bersepah2..rasa bersalah lak sebab ada ramai org masa awak dtg tu...

anyway, tq sebab sudi singgah... next time kalau ke ktn @ pantai timur area, jgn segan2 singgah uamh saya... bg tau je... hubby awak pun mcm hubby saya (maklumla zodiak sama kan)... dia pun kureng suka drive mlm...pastu kalau jln jam, lagila dia mudah tension... time jam, yg paling saya harap, jgnla my boys buat hal dlm kete, kalu tak, "masak" dibuatnya.. hehehe...

izman said...

bertuah anak2 dapat merasa jumpa moyang diorang kan. anak2 aku cuma dapat datuk, moyang lelaki dan perempuan je.

raya sakan yo yer.