Monday, 31 December 2012

Banjir

As Salam... Now ni.. I tgh enjoy my lunch dpn pc ofis! Tapaw jer sbb maleh nok kuar even mcm byk xtvt yg nk dibuat di Amp park & bank. Ye-lah.. hr last day for 2012 so... ingat td nk ikut Eton (my ofismate) buat saving SSPN. So, nx year boleh tolak cukai up to RM6K you...! hmmm.. tgk arr japgi ke...

Ni nk citer psl `bah' kt Kelate ms gue blk last 2 wiken! Smp2 jer kt Kg Panji... ellemekkk! Keter pun kena park kt dpn umah jiran. Normally hubby park kt sini ler....

I amik pics ni dr atas umah dah! Ms harung air td... ade ler paras lutut u!!! eee... seram tawww
Ruang kami jemur kain tp... ujan2 gini mmg takleh! jemur dlm umah jerrr. Uols nmpk tk pasu munge tu? ahaaa... Ms hr I nk blk tu cecah ler pangkal pasu tu coz ujan non-stop dr mlm sblmnya.
Ni pic dr keter gue. At 1st, kiteorg ingat nk stay till krismas but risaukn banjir dlm prjlnn kami yg masih JAUH nanti... terpaksa diawalkn 1 hari. Alhamdulillah... FIL, MIL & famili di sana faham. Cume ank2 I dok for more thn 2 weeks kt sini... tangkap leleh lerrr nk `tinggalkn' kg nie. InsyaAllah... cuti sek bln 3 or 5 nanti, kami blk lagi. 

Ops, nk share satu experience iaitu... `Mari Memasak dlm banjir'. Mlm last sblm I blk tu, MIL minta I masak utk dinner. Dgn air paras betis, I masak tomyam ayam, ikan goreng & telur dadar... fuhhh cukup mencabar sbb asyik2 dok toleh bawah! takut ada `sesuatu'.... ahakssss

Daaa..... 

3 comments:

Cho Zila said...

syiok oo bah... tapi tak syioknyer kena kemas balik nanti.. tu yang ko balik awalkan....
dah lama aku tak dapat pengalaman bahni.. ingat2 ms sekolah rendahjer..
selamat tahun baru yerk.. tak nampak perubahanpun rhb dah amekni..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dr semalam ujan tak benti lg ni kak..
gelombang ke2 mebi hrp2 tadelah teruk sgt..
ritu kemaman teruk kena tp lahmadulillah kite kt ktrg ni x sampai pindahrandah...

Nur a.k.a admansyah said...

hihihi... syiok per! sejuk2 dok dlm umah buat anak? adoiii larrr

Leily, ade kwn2 lama akk tag pic sek lama akk... SMC mmg tenggelam paras lutut ler! sedihhhhh