Thursday, 15 November 2007

Twinkle Tots Graduation

Gambar Aisyah pegang 'ijazah' Twinkle Tots sign by Mama Siti (Director) & Nani (principal).
Aisyah di belakang tabir sebelum persembahan.
Persembahan tarian 'Dikir Puteri' oleh student 6 years old. Aisyah yang tepi sekali.
Lepas persembahan sempat pose dengan best friend, Sofea dan Syafiqah.
This is my loving hubby... Mr Nazri and kids. (His face tak pernah nak senyum dlm gambar!)

Ahad 11.11.07 berlangsung majlis konvokesyen Aisyah di De Palma Hotel. Majlis yang agak 'grand' untuk budakX2 tadika (aku kira-lah coz zaman I dulu takde mende cam ni). Oleh kerana meja dah siap ada nama parent, so aku tak dapat dok ngan best friend gue, Nurul. Mati kutu-lah aku!
Lepas VVIP masuk (maaf, aku tak kenal siapa VIP tur..) muzik cak lempung bermula. Sebijik cam aku grad kat UUM tahun 1998 dulu cuma bezanya muzik kami Gamelan. Tak sampai 10 minit, bermula persembahan anak dara gue tuh. Heh..heh.. sebijik cam aku gak. For information gue penari wakil Kolej Mas dulu! Yang paling tepi dan kecik sekali tu-la Aisyah Irdina. Menari pun asyik pandang kengkawan aje! Dah habis tu, budakX2 4 & 5 years plak wat persembahan. Comel dan kelakar nengok. Around 3pm, baru majlis bagi ijazah. Masa ni aku betulX2 sedar yg Aisyah d smallest student for 6 years old. Takpe.. nanti ibu beli susu GROW! (Bior tinggi cam her uncle-uncle kih..kih..)
Pukul 4 baru dapat makan. Gue lapar bangat... tengok menu main is Bihun and nasi goreng! Lain ada rojak, nuggets and ayam ala KFC. Frust... tapi makan aje ler. Ms ni baru bertegur sapa ngan 'orang sebelah' gue. Husband die 'Air Force' and wife Dr Mastura bertugas kat Pusrawi. Dah kenyang, baru gi amik Aisyah kat blkg stage. Dah nengok dekat baru I perasan make-up Aisyah. Tebal... hampir tak cam coz sama aje ngan others. Masa nak balik tu, aku tgk ramai yg ambik gambar ngan teachers and Mama Siti. But.. pity Aisyah coz ayah die dah pi amik keter and I dukung Adam. sorry sayang... some other time! (biler lagi??). Anyway, congratulations to Nuraisyah Irdina kerana berjaya menamatkan pengajian di Twinkle Tots. Alhamdulillah.. Aisyah dah buleh baca buku citer dan newspaper dengan lancar cuma English tersekat-sekat sikit. Thanks for all teachers @ Twinkle Tots. JASA KALIAN MENDIDIK ANAK BANGSA AMAT KU SANJUNGI. TERIMA KASIH.... (utk bekas guru-guru-ku jua!)

1 comment:

sofea^alisa said...

Nur..
Sedih pulak...lepas nie our little gurls tak gi TTT...
mmg aku akan miss u bebeh...kalo tak..keter kita asyik bertemu jodoh on the road ajer kan...
send my hugges n kisses to ur 3A.