Tuesday, 12 February 2008

Balik kampung....Ooo...balik Kuantan!

Senyuman `lakonan' dari my dear 2A nie.... Sbnr-mye mcm `Tom & Jerry' (fahamX2 ler..)
Cuti Raya Cina 4 hari lorr.... tak kan tak balik kg? of course.... gue spend this holiday with my belove family at Bandar Indera Mahkota, Kuantan. Kiree... percutian 4 hari 3 mlm ler! Bilik air-con lagi. Kuang...kuang.. Anak dara I yg request, "Ibu, make sure bilik yg ada air-con tu yea?" MentangX2 ler umah I kat UK perdana takde air-con. Grrr....

Adam yg tak leh dok diam dlm kete. All 3A's nie mempamerkan T-Shirt `Bukit Merah' yg baru beli last week.
All in Blue plak! Adam asyik senyum ajer biler time bergambar.
Dengan ayah su kesayangan, Arif. Die nie tgh study Bio-medic kat UKM, Bangi.

Dengan uwan @my mum, Puan Normah. Senyum lagi mamat kecik nie....
3 generasi.... my mum, me & kids. Aiman tgh merajuk....takmo bergambo!
Gaya sblm balik ke KL. Mood dah ok... siap wat gaya ala-spiderman lagi.

Gue nak tambah sikit ler.... mana ayah gue? takde dlm gambo? pahamX2 aje-lah. Nak actionX2 nie, depa tak gemor! Nak tangkap, tangkap aje! Kejap ada, kejap ilang. Isshh... Kali nie, tak brp meriah coz familiy gue and my youngest brother aje yg balik. Gue ni bukan apa, pantang Malaysia bagi `Public Holiday'.... sebat aje. Penat blkg kire, yg penting my mum & dad happy to see us and hopefully my kids will do the same to me.

4 comments:

Nazathul Hamimi said...

amboi anak dara sorang ni kemain dia demand nak bilik aircond ek... pasni kena la mama dia ni pasang aircond kat umah.. citer pasal aircond ni plak, anak teruna mimi tu plak yang tak suka.. asal mimi on aircond kat bilik rumah tu, dia mesti cakap "mama sejuk ah, tutup" grrrr... kes dah terbalik ni..

nur nak tau tak, memang hari ahad baru ni menggugat jiwa dan raga.. biasa balik dari segamat ke kl, 3 jam jer hari tu jadi 6 jam setengah.. aahhh tensen... member mimi lagi, dari ipoh ke kl biasa dia kata 1 jam setengah atau 2 jam, tapi hari tu jadi 5 jam!!!...

Mimi pun sama la macam nur.. asal 'public holiday' mesti pakat balik kg.. tak kira rumah mak sendiri atau mil.. sometimes pergi holiday gaks...

aiman suka spiderman yer.. tu siap buak aksi spiderman lagi, nampaknya boleh geng dengan farhan.. farhan pun sama, kalau nur nak tau semua harta benda dia spiderman, even spender pun spiderman, yang lain lagi la, pinggan, cawan, sudu, beg, kasut,selipar pendek kata asal gambar spiderman mesti beli... la ni dah kemaruk batman plak.. aisymen

opppss terpanjang plak celoteh.. harap nur tak boring...

lenny said...

Hai Mimi...
Pasal air-con tu mmg niat nak letak at least 1 bilik (in case musim panas yg melampau) tapi dok pikir bilik 3A ke..bilik ibu & ayah? sampai la nie... tertangguh!

Batman plak? He..he.. nakal ler Farhan nie! Mana die dpt ide tur? tgk DVD kot. Aiman nie, byk pgrh TV. Musim cicak-man nak melekat kat dinding! musim spiderman nak lompat bgnn... superman lak nak terbang! ngeh...ngeh... anak jantan namanya Mimi!! Psstt.. spender tur.. Aiman pun ada!

It's ok.. Mimi tulih pnjg, sy balas berjela gaks! Tengkiu my dear fren!

kamalina said...

hehe.. balik kg ke??? ooo umah parents awak kat ktn rupanya... kalau on d way from KL-KTN, mesti nampak tol temerloh kan.... haaa... kalau kuar dari tol tu, tak sampai 5 min dah sampai umah kita... tapi tula.. kita pun takde masa CNY tu.. balik kg hubby...

Mmg jln 'jam' giler2... bayangkan ipar saya yg nak balik JB ahad tu, amik masa selama almost 10hrs utk sampai ke JB.. normally 5@6jam pun dah sampai.. pergghhhhh kesian kat diorg.. mesti penat gilerr... ;P

lenny said...

Kamalina, best ler bc exp ngandung awak tur! Husband sy pun suh sy sediakn list nama then die yg choose. All 3A mmg approved by him! Syrt.. kena senang nak nyebut coz "sy kan org kg.. malu-lah nama anak terbelitX2!" ngeh.. Saya plak suka huruf A. Tapi sbnrnya nama meka kat depan ada Nur(for girl)& Muhammad(utk boys).

Boleh sy tanya... Syafiq tu siapa? and if arwah between siapa? Maaf kalau tersinggung... if tak nak answer pun takpe!