Wednesday, 13 February 2008

Jalan-jalan ke Teluk Cempedak, Kuantan

Last Saturday one day b4 went back to KL, we singgah at pantai Teluk Cempedak untuk jalanX2 makan angin. My 3A's suka sangat datang sini coz buleh main air laut & tgk org main `kite'. Sampai sana, "MasyaAllah... ramai-nyee orang!". Kesian Aisyah & Aiman... kempunan nak main kite! So, I bagi dieorang main air. Actually, pantai nie agak merbahaya utk mandi-manda coz air laut-nya yg agak bergelora. KejapX2 ada bunyi wisel dari pengawal pantai agar org yg tgh mandi laut tu jgn ke sampai tengah laut. Ni ada few pics yg sempat I & hubby snap.
Ayah bersama permata hatinya... Aisyah Irdina & Aiman Najmi.
Bersama buah hati ibu.... Adam Nazrin di pantai Teluk Cempedak.
Senyuman yg menggoda jiwa raga ibu... ayah & Adam. So sweet!
Here goes my handsome boy. Main air hingga tinggal sp***der aje!!

Gue nak citer sikit pasal budak rambut perang nih! Agak nakal and main air sampai tengah sorangX2. I geram bangaaaatt..... takut jadik apaX2 yg tak diingini. I ada amik visual tunjuk dak nie yg takmo dgr kata tapi... malu-lah plak biler dgr balik my voice yg asyik terjeritX2 panggil my boy nie. Grrr... Nasib baik ada playground kat sini tapi kecik jer. Boleh-lah... asal depa hepi, kan?? kan...?
"Ibu, kat sini pun ada playground mcm KLCC?" Apalagi.....
Gaya ala Spiderman + Cicak-man!! (maaf gambar ni agak seksi. Tak bertapis!)
Smiley face @ ala-clown from anak dara gue.
My Wonderful 3A..... buah hati pengarang jantung ibu & ayah. Muuaaaahh....

Sejam gak dok situ sambil makan cekodok yg my mum bekalkan. Sbnr-nya I plan nak picnic with my mum & dad but dieorg takmo ler pulak! Letih katanya.... so, berlima je laa! No souvenir, no buah tangan from here coz dah byk abih kat BM and balik Kuantan ni aje ngan tol + petrol + bla... bla... (mesti kiree beb! dah bocor bangat dah nie!). Ok... Bye Teluk Cempedak! I want to recommend to u guys out there to come and join this beautiful beach and can stay overnight at Hyatt Regency ( plg dekat ler....). Gue bagi 4 1/2 bintang!

7 comments:

kamalina said...

saya pun suka gak jln2 kat TC ni kalau gi ktn... tapi mandi tak penah... normally kalau nak mandi kitorg gi kat area balok @ cherating... kat TC ni bdk2 ni sukala main kat playground kat sini... diorg pantang nampak, mesti nak main punya...

*** muka awak ni mcm familiar laaa... dulu belajar kat mana??

lenny said...

Iye-lah awak... kalau kita tak kenal TC, tak yah jadik org Pahang ler, kan??

Eh! cam familiar? cam artis ke saya nir Kamalina? heh..heh.. I belajo kat nuuuun utara tanahair, UUM Sintok. B4 that, I dak MRSM Kuantan batch 91/92. Awak plak... cam sama ngan kawan saya punya kawan! Sy siap call kawan sy tu tanyekn pasal kwn die tur! Tp.. tak!

Anyway...walau sapa pun awak, kita kan dah jadi fren, kan? Besok awak dtg KL yek? Bwk bdkx2? king salam kat kak Daalia.... saya kena dtg ofis, ada test system. SenangX2 sms kita #012-3808229, Byee!

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh teluk cempedak....dah lama tak gi Kuantan,Nur...dulu my sis dok Kuantan gak ..ish bila la nak sampai kuantan lagik.... :)

sofea^alisa said...

phewwitttt...cun ler..yg pakai sun glasses tu..cam anak dara lagik..he..he..he..he..

Adam dah pandai senyum...suka tgk dia amik gambo. Waaa....yr little bro. si Arif tu..encemlah..dulu masa aku jumpa dia..kecik ajer dulu.

lenny said...

Janna pun penah dtg TC? cantikkan? Tapi.. biler time ramai noo makhluk Allah kat situ jadi serabut plak! Sis awak dok kat ner ms tu?

Eee...Riko.. mcm ler aku tak nampak hang pakai spek itam dlm keter ijau u tur? ngeh.. sesekali nak gak nmpk cam anak dara, yea dak? youngest bro aku tu dah gelap-lah asyik main football & futsal. Tinggi pn tok sah ckp...cam tiang bendera daa!

Nazathul Hamimi said...

nur, awak ni kalau tengok sekali imbas macam anak dara la.. tapi rupanya dah anak 3 orang..hehhehe

kebetulan masa hari mengundi nanti saya nak ke Balok..umah SIL kat situ, dia baru pindah... kalau ada masa memang teringin sangat nak ke TC tu.. seronok sebab tengok gambar awak anak beranak gi TC... kena masuk dalam agenda ni hehehe

lenny said...

tima kacih... tima kacih...tapi, takmo ler jadi anak dara balik, takde 3A, takde ayah die...waaarrghh!! jadi mum kan besh mimi??

hmm... seronok ler tu leh jlnX2 lagi? jgn lupa upload gambo gi Balok nanti, yek? If can.. singgah ler Kuantan! itupun if kita balik ngundi gaks! I tak penah vote lagi nih!!