Friday, 13 June 2008

3A kelik Kelate weihh....

Percutian ke Kota Bharu a.k.a. 3A punya kg belah ayah nie dah agak basi sbb ibu 3A nie malas sikit nak update story. Ntah... mmg penat ler bila smpi KL and masuk keje 2-3 hari pun rase `down' ajer! Sorry yea... apa-apa pun layan pics from 3A nie!

Ms dlm keter on d way ke Kuantan. Ops! lupa nak mention... kami mmg selalu guna jln KL-Ktn & tidur smlm and d next day br bertolak ke Kelate. Dah biasa dah... lama dah tak lalu ikut Gua Musang- K. Bharu. Tgk Adam tu... I letak kejap jer kat blkg... takmo! nak dok ngan I ajer. Lenguh gak ler tgn ibu ni pangku die 4 almost 7 hours!
Mcm biasa, sampaiX2 ajer... cousin yg memula depa cari. Gambo nie mlm actually... setelah dieorg mandi. Aiman with his cousins bro... Atiqullah & Syahmi. (adik-badik depa 2 nie!)
From left... Afifah, Aina & Aisyah. Afifah is a younger sis to Atiqullah.
My bebe, Adam & Haris. Aina & Haris nie 2 badik yg dijaga oleh nenek & atuk depa utk seketika. Their parent gi kursus! DuaX2 ore gomen... so, no choice! terpaksa berjauhan. Dieorg nie actually dok kat Bangi... remember the posting story b4? he..he.. Atiqullah & family plak... mmg umah depa kat blkg umah nenek ajer! tu yg 3A seronok biler ajak kelik Kelate!
Ruih-rendah umah nenek & atuk dgn kehadiran 3A ngan cucu yg sedia ada nie! sib baik tok rutuh ler umah nih!!! Nie belum cukup korum lagi... Maisarah ( dok Melaka) takleh balik and `waiting-list' iaitu Haziq & Wajihah (coz still under-age to join d group! heh..heh..).
Yg nie br cukup utk cutiX2 kali nie... add Adam & Haris. Wah... Adam booked `first class' nampak!
Xtvt mandi kolam. Ayah 3A br beli kat Supermarket Pantai Timur! Actually, depa dah ada kolam b4 but dah bocor coz yg tu kena tiup. Yg nie... tak yah... isi air jer! See... very happy the girls like mermaid! kengkawan can see the `actual' mermaid kat my fp! jom...
Part boys plak... he..he... Kelate kan... `Serambi Mekah', kena-lah asing-kan depa!
Solat berjemaah antara Aiman & Aina. Tau naper Aiman face like that? Nak citer sikit... depa nie mmg tak ngam langsung! takleh dok dekat.... ada jer yg tak kena! end-up Aina nangis! Bila tanya... "Aiman buat adik ker?", "Takkk..." sib baik coz mmg I tau Aiman bukan `kaki pukul' pun. So, kena ler guna psychology!
Aisyah & her belove nenek, puan Zaharah. kengkawan nie ler my MIL. She's very soft, sporting, good cooking (sedap... nasi dagang `mek'!) and takde pilihX2 kasih antara anak, menantu & cucuX2. Nur sayang sangat kat `mek'.... tak pernah ucap dgn kataX2 but deep in my heart... We Love Sooooo much! Thanks for everything! and last... sedap betul gulai telur itik `mek' buat utk bekal kami hari tu, takkan ku-lupa sampai bilaX2!

2 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wah...beh nyer balik kelate....balik kampung..jeles nyerrr..!

Nazathul Hamimi said...

banyak betul sepupu2 3A ni yer.. tentu seronok sebab dorang tu nampak sebaya yer...

kalau f & e tu, sepupu dia tak ramai.. sebelah mimi ada 2 orang jer anak sedara.. sebelah hubby ada 6 orang anak sedara, tapi semua dah besar, paling kecik pun darjah 5.. so dorang lebih rapat dengan sepupu sebelah mimi la...

re:- saya lebih prefer Dr. Kay, sebab dia lemah lembut orangnya.. kakak saya pun sama dengan awak, suka Dr. Zana.. kalau preggy lagi, saya tetap nak Dr. Kay gak...