Monday, 23 June 2008

Congratulations to Aisyah Irdina!

At last... Aisyah deserved it! Yesss... she's got the No.1 in class. I'm happy and proud of her but... when I looked at her result, "OMG! sumer markah kureeeenng dr last exam.... apa sudah jadi??" Maybe becoz all Q's are standardized for Wilayah Persekutuan and they felt streessed and tough! (err.. depa tahu ker the feeling of `stress' nie??). Jommm... mari kita `intai' score Aisyah for PKSR 1 nie :

BM- pemahaman 95 % A
BM- penulisan 100 % A
BI 93 % A
Sci 100 % A
Maths 93 % A
BA 75 % B
PJK 96 % A
P.Seni B
BI- spelling & dictation 95 % ( yg ni X kira marks coz lepas cuti baru test)

Secara keseluruhan aku puashati dgn pencapaian anak dara gue nih walaupun pada hakikat sbnr... result nie menurun dr last exam (ujian formatif). Cuma... Aisyah kena lebih tekun (especially yg mana score B tur...) & maintain yang mana bagus sbb utk incoming exam the marks will be average! wahhh... teringat zaman gue budak u dedolu... CGPA or PMK. Kesian bdkX laaa nie.. kecikX2 dah kena pressure!

Last Friday, gue pi amik report card Aisyah & face-to-face ngan cikgu kelas, Cikgu Juliah oso teached them Maths subject. "Aisyah ok... good girl in class, takde masalah ler cuma I pernah tukarkan tempat die becoz bdk lelaki yg dok blkg die dulu tur... suka tarik rambut!!" Cisss... siapa-kah gerangan yg telah `mengusik' anak dara gue nih??? marah tol aku kat bdk nama Haidar nie! Grr... grr... DAN lagi satu yang buat aku terharu bila cikgu Juliah cakap, " Saya dah compare dgn kelasX2 lain... ternyata peratus sebanyak 96.3 ini dia juga-lah No.1 bagi keseluruhan Darjah Satu kat SKWJ !" Masya-Allah.... Syukur Alhamdulillah.... tak sia-sia gue berlagak cam singa lapar bila tang ngajor dak kenit nie! Tahniah yea sayang... Ibu & Ayah sayang sangat ngan Aisyah nie!

Jom.... layan pics yg sempat aku amik kat SKWJ hari tur!


SKWJ to stand for... Sek. Keb. Wangsa Jaya.
Jadual bertugas... Aisyah cakap dia kena susun buku jer! sapu sampah & padam white-board tak payah! maybe becoz she's the smallest in class (kott!)
Gaya seorang juara! ngeeehh.... Kelas Satu Dahlia. (Darjah satu ada 4 kelas sumernya!)
With ayah...
... and ibu!

Ops! lupa... sebelum ramai yang bertanya... 'apakah hadiah yg bakal dihadiahkan utk si manis gue nih?' he...he... gue dah tanya die & she said, " Ibu bawak Aisyah gi `Toy`R' us yea.... Aisyah nak tgk... apa yg sesuai ngan Aisyah kat situ!" Gulppp.... alamak! camner nie ayah-nya? buat di pilihnya yg `high ranking' ??? maklum-lah.... sumer bende dah veryX2 high laa nie! zaman gawat nie!

11 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

nur..
Well done Aisyah! Yey..yey..yey..best..best! I'm hepi too biler tahu result anak dara mu ini.clap..clap..clap.

kamalina said...

wah nur... bagusla ni kira aisyah score d first utk keseluruhan darjah satu la ya.... pas ni jgn lupa belikan hadiah ya..... CONGRATS aisyah!!! nur...saya blh imagine kalau haziq sekelas dgn aisyah...mesti dia akn jadi salah sorang bdk2 nakal yg tarik rambut aisyah... hmmm... nak buat camna, anak jantan kan.... penatla nak bebel, dia buat dunno je..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ah tahniah Aisyah....dapat nombot satu....! Aisyah leh ler pow ibu best2 yer...hihihii...
My Sophea lom dpat lagi report kad...puas aku tunggu nih...tak tahu la dapat nombor baper...

Nazathul Hamimi said...

tahniah aisyah.. semoga terus maju..

sejuk perut ibu mengandung kalau tengok anak berjaya.. saya pun selalu gak berangan farhan dapat result macam aisyah tu.. hopefully dia boleh buat dan berjaya.. dah jugak tak malas belajar..

huhu nasib ler kamu nur, aisyah nak tuntut hadiah kat TRU!! hehehe

Nur a.k.a admansyah said...

Mekasih friends... yg selalu bagi semangat & perangsang utk gue!

nurul : sofea oso not bad, kan??? remeber last time, when they're in same kindie? she's better what..

kamalina : refer to d result, I think Haziq score better! congrates to yr hero oso!

Janna : mesti hang tak sabo nak tahu, kan? whatever it is... she did the best & we've to appreciate it & syukur.

Mimi : hmmm... didik anak pompuan ngan laki nie lain skit, you! I risau skeeet dak Aiman nie... harapX2 boleh ikut jejak his sis.

wati said...

I dpt rasakan.....baguusss NUR.Jgn lupa showw hadiah aisyah kat kami sume..

Nazathul Hamimi said...

re: memang betul nur, kaler yang macam spiderman, transformer tu memang tak bagus.. harap cantik jer... mimi pun suka steadler, luna, faber castle.. la ni tak boleh belikan yang canggih2 tu sebab dia bukan reti nak sayang barang lagi.. asyik hilang memanjang setiap kali beli (tu pun beli murah punya).. kalau nak beli yang cangggih tu kena tunggu dia masuk sekolah betul..

yang masa dia nampak kaler spiderman tu, dia sajer mengada2 nak.. memang notti budak sorang tu

yong said...

salam kak nur..congrats to aisyah...wah best kan..anak pandai2...bestnye...tak sbr pulak nak tggu chem sekolah....hehehe

sue.anne.na said...

congratulations little lady! you deserve a pat on the shoulder and a full trolley of toys from toys'r'us. hahahha.. you must be proud la nur!

Nur a.k.a admansyah said...

mekasih to Yong & Su anne.
BdkX2 zaman laa nie ramai tol yg score perabih. Mcm my ofis-mate bgtau yg anak die pun dpt No.1 but have to share with 4 pupils. % dieorg pun lagi higher than Aisyah... bayangkan-lah!

ApaX2 pun sy bersyukur...

Niza said...

Well Done girl ! Pandai nya Aisyah...semoga usaha berterusan k.... Lucky u Kak Nur, so proud of her.
Niza et Sofia