Thursday, 11 December 2008

Satu Hari di Hari Raya Haji

Saturday morning aku dikejutkan dengan berita tanah runtuh di Bukit Antarabangsa... mmg dekat bebenor ler ngan area gue! Memula aku ingat `kes biasa' ajer... I mean maybe affected cars or lerengX2 bukit (mcm yg kat Jln Semantan tur...). But... biler bukak TV3 & Astro awani... OMG! ada yg terkorban.... & ramai kenalan-ku di situ! Apalagi... terus kejutkan my hubby coz his colleague cum partner kat ofis dok Oakleaf Condo. Sib baik takde apaX2 cuma die kena pindah selai sepinggang ler coz keter xleh bwk kuar! sian....

Kami bertolak balik ke Kuantan around 4pm... mak datuk jammed kat KARAK tur start masuk tol Gombak lagi.... Sabar! sabar... just imagine frens... kami sampai hentian Lancang nak solat Asar kul 6.30! (kalu X jam cuma sejam lebih jer...) Cobaannn....

Alhamdulillah... kami sampai kol 9.30 gitur! Fyi, hujan mmg berterusan sampai ler pagi raya. Pagi raya, ayah bwk 3A tengok lembu kena korban kat depan umah Uwan jer.... tu pun kejap je coz ujan renyaiX2...


Aisyah, Adam & Aiman di pagi raya @ Indera Mahkota, Kuantan.

My sweet doter. Fyi, Aisyah takmo balik coz suke dok ngan Uwan, Tok Ayah & Ayah Su yg manja-kan die. Xtvt harian die main congkak & tgk TV. Sampai sedih ler Aiman coz kakak takmo ikut balik!

Aiman pun ikut main guli. Korang penah main tak jentik guli cenggini? aku-lah yg ngajo... he..he..

Ha..ha...ha... si kecik lak yg terror main congkak!!! yg pelik-nyer... die tak masuk mulut plak... cam tau jer biji guli tur xleh makan! But... don wori frens... I always monitor him.

Kami balik on d next day raya... bertolak around 12pm and reached KL by 2.30pm. Alhamdulillah... Line Clear!

13 comments:

Cik Puan Mimi said...

Selamat Hari Raya Haji Nur...

Seronok la balik kg kan.. mimi pun balik kg gak, tapi alhamdulillah tak jam langsung..

balik jer dorang semua berbaju kurung.. kemain lagi aisyah sampai tak mo balik kl ek.. nak duduk dengan uwan kat kg ker..

kesian dengar berita pasal tanah runtuh tu kan.. sedih bila ada yang meninggal

~~ciklinn~~ said...

alahai sonoknya cucu uwan yerk..... iyelah budak2 mmmg suka balik kg kan...sbb leh manja2 dgn uwan..

kamalina a.k.a aimi said...

salam aidiladha.... raya kat ktn ya??? tak jumpa jue ke?? makcik tu tak balik mana pun.. saya lak balik jengka.. mmg hujan sepanjang hari....even hari raya itself pun hujan je... saya pun kejenya tido... hehehe...

nnur, aisyah dah balik ikut awak ke KL ke tak??? haziq dah ikut sama... 2minggu kat kg... bila dia balik ni, riuh rendah semula rumah saya... aktiviti menyakat adik bermula spt biasa... hmmm...

yong said...

salam raya kak nur..

wah..si kecik tu..jom main congkak dgn auntie jom!

takut dgr pasal tanah runtuh tu kan. kawan sorang duk kat oakleaf park tu gak..dgr dia citer je dah seriau! insap sgguh dia dgn kejadian ni..

farah amoi said...

wahh...memang kan..terkejut dpt tau berita tanah runtuh kat BA tu
memula saya pon ingat untuhan kecil
rupeye tu diaaa....14 banglo ranap tu!

sian nye kat adik-adik..kak aisyah x mau balik lg yea
dio sonot sbb ramai dok manje kan dia ye...

kak nur, sibbaik kak nur kasitau kak nur dok moitor adam main guli tuh
seriau jugak tgk kan...


akak, x ubah pon lagi link saya tuuuuuuuu..........
saya dah kasi kannn..?

Zanna_MamaBatrice said...

la kak nur...
ye ker dekat ngan area kak nur...sib baik umah kak nur x terlibat kan....alahai, siankan diaorg...dah ler nak raya haji.....jadi plak camtu....

amboi anak dara akak...
duduk bersimpuh ha...
siap cam nak tunggu pinangan masuk jer...

zana suke nengok muka anak2 akak....coz' sume iras jer...iras byk plak tu.....

izman said...

alhamdulillah semua terkawal. aku juga tumpang sediah atas kematian, kecederaan dan kemusnahan disitu.

qadar dan qadar Allah tiada siapa blh menentukannya.

BurungBelatuk said...

Huk ala...comey nyer dgn tema biru...so sweet....bertambah lg comey depa,he3

JUE / MRS MEGAT said...

hai nur.....dh kena dh, penyakit berjangkit....tak pasey2 pi bukak blog plak dah....entah la buleh maintain ker tak. tp nmpk gaya yer.....mcm much more easier to updt kan....

aimi @ kamalina said...

hi nur..surprise!!! nak tau naper saya ckp surprise??? jom dtg umah saya.... hehehe...

farah amoi said...


re:

akak, x baik cakap camtu tau
nak majuk ler ni
ni dah 2 kali saya kena "tembak" camni


cuba akak check tul-tul balik
ada x...?

farah amoi said...

re:


ramai yg x tau tau...
akak check balik...
dah lama saya linked akak tau..


huaaa...
nak majuk!

aimi @ kamalina said...

re: hehe.... biasala nur..saya aktif semula pun sebab nak layan jue... dia kan baru dlm dunia blog... kira temankan dia sekali la ni... time tak baking blh la ngadap personal blog... :D