Monday, 14 January 2008

Maal Hijrah 1429

Assalamualaikum.... Salam Maal Hijrah untuk yang membaca blog nie. Sedar tak sedar berganjak setahun lagi usia kita di bumi Allah ini. Bersyukur kita kehadrat Ilahi kerana DIA masih memberi kita peluang untuk beramal dan beribadat serta memperbaiki mana-mana kelemahan kita selama ini. Eh! macam nak beri ceramah plak!! Sebenarnya... ingatan ini untuk diri saya juga yang alpa dengan dunia dan leka dengan keindahan yang sementara.

Bulan Januari nie... banyak 'event' yang gue kena ingat! 14th Birthday anak buah gue... Muhd Syaheed Zikry. On 22nd Birthday my sis Nadira yg ke.... (nanti die marah!) heh...heh...semakin berganjak usia tu, sedarX2-lah sikit.... and on 30th my youngest brother, Mohd Noor Harif. Lastly... the special day for me and husband OUR 7TH ANNIVERSARY on this January 20th. Teringat my eldest tanya... " Ibu, Anniversary tu aper...?" becoz yg die tahu cuma birthday date aje! So... gue cakap ler... "Hari yang paling istimewa untuk Ibu & Ayah dan lepas tu baru Aisyah, Aiman & Adam ada..." (boleh terima ker jwpn tur?). Tujuh tahun dulu... gue pilih date 20.01.2001 utk kami disatukan. Kireee... cun ler date tu, yek?? Ok-lah nak tanye hubby.. apa die nak bagi kat gue nih! Ntah-ntah die tak ingat pung....

7 comments:

kamalina said...

eh... anniversary awak sama dgn kwn saya lerrr... dia pun pilih tarikh tu sebab nak nampak cun katanya... 20.01.2001.. saya punya lak last year yg cun (07/07/07 - yg ke-7thn).. hehehe...
re: pasal photoshop tu, masa study dulu mmg ada blajar sket2 + minat tu yg beli software ni (rm15 je kat kedai software tu).. editing yg complicated sket tu lak saya belajar sendiri (tgk kat online tutorial psl PS ni)

lenny said...

Thanks for visiting and drop some comments here!
Iya-lah... ramai gak yg kawein date tur! Awak punye b'day pun dekatX2 tarikh kawein tu kan?? Kita agak-lah..3773 tu.. kan? heh..
Hmm.. saya ingat pun nak mulakan dr situ... er! beli yg murah dulu utk belajo create tu.. Thanks!

kamalina said...

hmm... BD kita bln 8... hubby lak bln 9.. haa.. 3 bln berturut2 ada celebration... pasal 3773 tu kan, tu no kete kita.. pastu no hp & tel umah pun hujungnya no tu gaks... :)
ps: software photoshop tu, kalau yg ori, mau ribu2 tau... rm15 tu kira yg pirate punya la... janji blh pakai..

kamalina said...

HAPPY ANNIVERSARY to u & hubby... teringat ni sebab tadi i wish kat my friend.. tu yg tiba2 ingat yg your anvsry pun hari ni gaks.. :P
** celebrate special ke??

lenny said...

Tengkiu 4 d wishes....

I ada plan nak bwk 3A gi holiday. Kiree... yg tur 'hadiah anniversary' ler coz dah lamer X gi bercuti since pregnantkan Adam.

Ingat nak celebrate 2 org jer without bdkX2, romantik ler konon...tapi, tak sampai hati! I yg sedih... I tak penah 'berpisah' ngan 3A! Waaarrgghh..

Lea said...

Ibu Adam, terimakasih banyak2 sudi singgah di FP saya … and thanks for the get well wish …

Happy 7th Anniversary to you and hubby ....

lenny said...

Alamak!! Kak Daalia pun singgah saya sini?? Malu-lah... saya nyer blog nie... ntah apaX2 ler!

Anyway.. thanks to akak 4 being one of my frenz kat `dunia internet' nie! Moga akak cepat recover dan sihat utk edit fp yg canggih-manggih tur!

Psst.. boleh saya letak fp akak kat supporters saya tak???