Thursday, 30 October 2008

Hari Kantin SKWJ

Last saturday, 25th Oct we went to SK Wangsa Jaya to celebrate Hari Kantin. It's sound weird for me becoz first time I heard about this.... and my expression when I received the circular from my doter... I just laughed! you know why...? each of student MUST bring the things stated in the list! what was that...? Ikan Bilis, Cili kering, Beras, Telur, air mineral and bla..bla... Thank god Aisyah just need to bring 2 small size of Mineral water!!! and what happen to those things? The teacher will cook and sell back on the Kantin's Day loo.. It's like `sumbangan ikhlas' and have to buy thru coupon on that day!

W/pun aku rase kelakar... tapi aku pegi jugak memeriahkan suasana Hari Kantin sek anak aku tur since die beriyeX2 benor suh kami pi. Cuma, aku rase kan lebih mudah kami bagi duit jer! cuba kome byg-kan kalau my doter tur nak bwk telur 10 biji ke sekolah! tak ker haru tu...? Lu pikir-lahhh...

Aisyah tgh pilih kupon yg sama rege dgn air yg die nak beli tur!

Oh! lupa nak citer... byk gak xtvt such as sepak bola masuk dlm lubang yg disediakan, main dart, ada pelukis taraf profesional gak dtg melukis potret (caj RM10... mahal tur utk dak sek! aku tak puas hati tol...) and oso jualan bukuX2 cerita & pelajaran selain dr jualan makanan tur ler!

Yg nie ok sikit coz ada xtvt utk anak aku... Rumah Hantu. Ntah naper... beriyeX2 benor dak kecik 2 org nie nak masuk RH. Sekali masuk RM3... ok-lah! tapi nak beratur sikit punye pnjg tur! aku hampir fed-up dah tapi sib baik penjaga RH tur bagi dak 2 org nie masuk terus since dieorg yg plg kecik-kemetot! he..he... (ada gak kelebihan bdk yg tak ckp ketinggian nie!). Lepas kuar aku terus tanye dieorg ... "ok tak?" Tau depa jwb apa... "Alah, ntah apaX2 hantu tur... asyik nak pegang kaki kakak jer! Org nak jalan pun susah..." Lagi satu... "Ibu, Aiman carik kubur... takde pun! asyikX2 org pakai topeng putih tur yg kuar!" kah..kah..kah... patut pun depa nie muka selambe jer! tak takut rupe-nyeee...

Posing with Shadira (a.k.a kak Shed), Shaz (owner T.Sufi), Aiman, Aisyah & Haziq.

Kami pi around 11 and balik time kul 1. Lepas tur... kami straight pi makan kenduri umah Tea-lady ofis-mate gue punye anak dara. Muda lagi die... dlm awal 40-an dah dpt menantu! Tetiba jer aku teringat pepatah lama... kalau kome dpt anak pompuan 1st... mesti dieorg ckp... "cepat ler dapat menantu...." Ye tak??? ekekeke..

4 comments:

Cik Puan Mimi said...

cepat ler kamud apat menantu nur oi!!!

haip, mengata orang kecik kemetot yer.. terasa i tau!! hehehe

hish tak faham ler saya ni.. ada ker nak buat hari kantin tapi nak guna barang orang lain.. pastu hasil jualan masuk dalam tabung sendiri?? lain la masuk tabugn anak yatim ker..tabung perpustakaan ker

berani sungguh anak2 kamu nur, sikit pun tak takut hantu!!!! selamba jer si aiman tu yek..

~~ciklinn~~ said...

lahai kelakarlah citer hantu nie... mesti bebudak sek tu jugak yg jadi hantu... wakakakakkakka

Ayong said...

hahahahhaha dulu2 masa sekolah rendah, tak pernah pun merasa hari Kantin wooo..ada pun masa sekolah menengah aje... :)

wahhh aima tak takooot hantu lah....auntie ni penakuuuut!!!

Nurul a.k.a Riko said...

nur..
syiok pulak tgk hari kantin sek. aisyah....