Friday, 23 January 2009

CoraT-Coret 2009!

Mcm pelik jer tajuk aku nie... or... sepatutnya aku buat utk year 2008, kan? Abai-kan tajuk, baca jer laa gomel daku kali nie.

Firstly... aku semakin dekat dgn wishlist No.1 aku... utk memiliki Laptop. He..he... (sian aku kan? org lain ada 2-3 pc kat umah...). Fyi, 2 hari lepas aku dpt `durian runtuh' or lebih tepat lagi... Bonus! adalah dlm 2 bln... ok tak? orait ler kan dgn ekonomi yg tgh gawat nie... Sbnr-nya aku tak expect langsung dpt but... Alhamdulillah.... rezeki anak-anak! Aku ingat nak bukak akaun SSPN utk dieorg ... Adalah something kan? kalo aku shopping... mmg tak nampak dah! heh..heh..

Secondly... aku tak berjaya interview hr tu frens. Sedey pun ada jugak tapi... biar-lah... kotX2 rezeki aku kat sini or other place! Insya-Allah... smlm ada interview lagi... harapX2 yg nie berjaya-lah hendak-nya! Amin...

Thirdly... Aku nak citer yg hidup kami agak tidak terurus sejak-dua-menjak nie! naper???
1- Aisyah sek pagi... so kol 6 dah bgn & turun b4 7am. Yg plg kesian-nya Aiman coz die pun kena bangun & mandi terus. Kome pahamX2 ler dak laki 4 yrs plus bgn time subuh cenggitur... Adam tgh tido aku angkat! Ishhh... nak wat camner... no choice beb!

2- As mention b4... aku tukar dept kan? kalo dolu... aku masuk keje 8.50am or ngamX2 9am tapi laa nie... kena reach b4 8.30 daa... So, lepas anto 3A ke school msgx2... (3 tempat taw!) terus ke ofis! Now aku dah biase... ok-lah!

3- Dept baru nie lagi best sbnr-nya... lagi byk mendeX2 yg aku tak buat b4 such as... `Foreign Share'. Syok gak learn new things nie! peh tu management bg pc tenet sorang satu... ok kan? tapi yg aku geram is... byk nooo Road-Block! sapai nak give comment kat blog kowang pun takleh! Grrr...grrr... sib baik leh view. So frens... aku sentiasa ikut perkembangan or story-mori kome cuma takleh bg komen on-d-spot! Nie aku update pun pakai pc yg satuX2 leh `lepas'. But sharing ler...

4- Thanks utk kengkawan yg always support & advise me... tunggu-lah aku beli pc nanti, abih N3 kowang aku serbu!!!!!! last... Ingat aku sokmo neh! he..he..he..

9 comments:

BurungBelatuk said...

wah...nak bli pc ek...or laptop kan...harap langkah kanan...xdapat kija kat tmpt interview xpala kak..rezeki akak masih di co. lama la tu...anyway,best of luck 4 2009

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

beli jangan tak beli, nanti leh tenet sampai lebam, hehehe.

yong said...

tak pe kak..tang interbiu tu..mungkin rezeki di masa lain kan..

wah wah akak kita ni..syokkkkkk! sekali bonus dpt 2 bln gaji! jegl bii mata kalau nak shopping tu...betul tu kan..put aside siap2 kan..utk saving anak2..tu kalau yong buat shopping tu..harus tak mandang lah jawabnye....hahahahaa

farah amoi said...

okeh kak
take ur time
patut le lama akak x nyinggah blog saya
ingat majuk ape plak

~~ciklinn~~ said...

aduhai kak.... tiap2 pagi 3 tempatlah yer kena singgah.. huhuhuhuhu

wah syiookkk tu dapat bonus... harus belanja linn tu... hehehhehhe

Cik Puan Mimi said...

tak lama lagi, mengadap tenet jer la kat rumah kan.. dah ada laptop la katakan.. heheh best la awak dapat bonus 2 bulan, awal2 tahun lak tu.. bonus kita dah abis.. hehehe

bagus jugak kalau nak bukak akun SSPN tu, saya cuma masukan dorang tabung haji jer.. orait la kan. kiranya ada gak saving.

aiman nangis tak kena bangun pagi2? farhan so far ok jer, tak nangis tapi kekadang cam liat sikti.. dah semangat dah nak gi sekolah, tapi selalu komplen, mama asyik pakai baju ni jer (uniform) hehehehe

izman said...

ok lah tu kerja baru tak dapat tapi dpt bonus 2 bln. itu betul2 luck tu.

Jue said...

nur...best yer dpt durian runtuh. 2 bln lg plak tuh, pak cik kayo tuh....Cmn, dh dpt laptop baru ker??? pas ni senang la online dr umah jer kan.

Rutin awk sama ler ngan sy nur, pepg dh sibuk ngan anak2. Amar pun bangun pg sama ngan aiman gakss. Kalo tak kejut dia bangun mandi pg, jawab yer nangis laaa...dia kata "kakak suruh mandi..." adoih, tension tul. Tak sampai tempat keja lg, dah semput kannn.....

Jue said...

re : nur, lupa plak nak jawab soklan awk....hubby g mancing kat kemaman laaaa....kat sg mana x tau la plok