Tuesday, 3 February 2009

Hari Wilayah

Aku ada citer kelakar gak pasal Hari Wilayah nie. Ye-lah... smlm cuti utk kami kan? Tapi, sbnr-nya area kami nie mmg confuse coz ala-ala sempadan... err! cth-nya aku keje area Kl but umah aku Ampang! so... Selangor-lah! jadi, smlm tur bas sekolah beroperasi cam biasa & aku X rase cam `holiday' puuunn...

SceNe 1 :

Masa kami kuar jenjalan smlm, kat SinarFM ada lagu Hari Wilayah...

Aisyah : Ibu, ni lagu sekolah Aisyah... selalu nyanyi hari Isnin! (sambil nyanyiX2 dgn kuat-nya!)
Ibu tau nyanyi tak?
Aku : Ooo... ibu tak tau coz ibu belajar kat Trg dedolu
Aisyah : Ayah...?
Aku : Ayah pun sama coz Kelantan.

Tetiba jer Aiman menyampuk...
Aiman : Ibuuu.. Aiman pun ada lagu sekolah Tadika Amal
Aku : Ye ker? cuba nyanyi sayang... ibu nak dgr?
Aiman : twinkle.. twinkle... little star! (nyanyi sampai habis daa....)
Aku & Hubby : saling-berpandangan...(takleh gelak kuatX2... kang merajuk lak! he..he..)

Rupe-rupenya lagu tur yg cikgu Aiman ajar, so die ingat tur lagu sekolah die lorrr! Tak pun... die nak `lawan' kakak die! Apalagi... cari pasal nak gaduh ler beb!

SceNe ke-2 :

6 pm aku pi psr mlm... bwk 3A but jammed coz org blk keje-lah! Tetiba jer aku rase cam ada yg tak kena...

Aku : Yang, Aisyah mmg ler cuti coz W.Maju tur KL. err... Keramat bkn ker Selangor?
Ayah : Keramat? ada yg KL... ada Slgr!
Aku : ye ke..? rase-nya... Aiman sekolah-lah hari nie.
Ayah : Kan hr tur ada lay-out kan?
Aku : Tu-lah.. rase-nye dieorg mention cuti CNY & Thaipusam aje!
Ayah : Abis tur?
Aku : ponteng je larrr... dak Aiman nie!

***Moral : Jgn ajar anak ponteng dr Tadika lagi. Salah di sisi UndangX2... Ha...3X

10 comments:

Jue said...

conpuse gak gitu yer nur....cmn ni ibu??? sampei dak aiman tuh terponteng plak...ekeke

** yong ** said...

hehehehe ssh tul tu..nak cuti ke tak..nak cuti ke tak..last2 ponteng gak..hehehehee

Cik Puan Mimi said...

nasib baik aiman yang ponteng, kalau aisyah yang ponteng lagi naya sebab aisyah dah sekolah betul.. rugi kalau tak datang sekolah.. tapi kalau aiman tak gi sekolah, leh lagi excuse.. heheheh

saya pun boring semalam sebab saya cuti, taska emily cuti, so saya kena jaga dia.. papa kerja dan farhan sekolah sebab dorang kerja/sekolah kat selayang.. hehehe.. so memerap jer la saya kat rumah

aimi @ kamalina said...

so conclusionnya apa nur??? isnin tu bdk2 tu sekolah ke tak?? hahahahaha.... awak ni lawak laa....susah gak yg dok sempadan ni.... cam aiman kira ok lagi la kalau nak ponteng sebab dia baru tadika.. cam aisyah tu payah sikitla...sebab bdk sekolah ni, kalau termiss sehari pun dah byk nak catch up...

nur... saya rasa bdk2 tadika mmg tulah lagunya...sama cam rafiq..balik sekolah je lagu twinkle gak yg dia nyanyi..sampaikan taufiq pun dah reti nyanyi..penangan abg dia punya pasal...

~~ciklinn~~ said...

hahahhahahhahahaha ponteng jgn tak ponteng

Jue said...

re : nur, kalo tak der hari romantika d amour tu, adakan la...best tau, berdua2an cam zaman cintan-cintun dulu....

cerr suggest kat dear hubby, mesti dia xcited puye

izman said...

tak per bukan aiman nak ponteng, ibu yg paksakan?

sempadan ni confius jugak. korang kelantan dan teganu tak confiuske?

Nurul a.k.a Riko said...

Nur..
Wahhh..ckp kat Ayman auntie suka lagu sek. Ayman tu. Itulah lagu favourite Alisa.

Nurul a.k.a Riko said...

Opppsie..typo error should be *Aiman. Ya ampun.

Dilla 019-9691142 said...

hahaaa.. kalakau la anyah ni.... tp kami dulu pun memang selalu confius gakkk... address rumah kat ampang kira selangor arr... opis dila pulak KL betul2 sempadan KL-sgor.. melangkah belakang jalan skit je jd sgor balik... eiii ni la nasib org yg dok sempadan ni ekkk.. :)
pe pun.. selamat belajar utk aiman.. fareiz pun dah masuk tadika.. baru sebulan tapi dah kenal aa, ba, ta.. a, i, u...ok la tuhh..
cikgu dia kata x leh paksa sgt budak 4 thn ni.. takut dia x nak g sekolah lg haru.. huhu..