Thursday, 12 February 2009

Jawab Tag...



1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda.
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.
--> tak lain tak bukan... My sifu, Aimi mum to Haziq, Rafiq & Taufiq.
3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya.
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda.


10 FakTa or... HoBby diRiKu
So.. aku nak senarai 5 fakta dulu, boleh kan cikgu Aimi? hmmm.. bos dah angguk tu! jom layannn...
1) Anak kelahiran Terengganu, dibesarkan & bersekolah di negeri ini hingga ting 4 kami sekeluarga berpindah ke Kuantan, Pahang dan menetap hingga kini.
2) Merupakan anak ke-2 dari 5 beradik (sbnr-nya 7 tapi 2 dah `simpan'... Al-fatihah). Fakta anak ke-2 nie of course ler degil, keras hati & tahap jeles yg tinggi ler jugak! Saper anak ke-2 setuju tak...?
3) Aku bertuah krn cemerlang dari segi akademik dari sek rendah hingga ke menengah tapi berubah bila memasuki matrikulasi & U. Frens... aku grad cukupX2 makan jer! Aku frust nonggeng masa tur... ahaks!
4) Gue seorang yg suka berkawan, mudah mesra (tapi sukar utk mulakan perbualan), sukakan kejujuran, tak mudah merajuk, cepat melenting Ooo... (tapi cepat gak bertenang blk), kelakar (kdgx2 ler...)& tegas dgn 3A!
5) Dah 8 thn aku bertemu jodoh dgn pasangan seiras wajah dgn-ku (he..3X ramai yg ckp taw!) Mr Nazri Yusof & dikurniakan 3A yg comel-lote... Aisyah Irdina, Aiman Najmi & Adam Nazrin. Dah 10 thn keje KL but masih tercariX2 arah sbnr karier hidup-ku! pebende cita-cita-ku selama ini? lupa daaa....

... 5 hobi lak!
1) Suka menulis... tak kire ler Diary ke (byk Ooo curah rahsia kat sini...), Cerpen (penah menang pertandingan taw!) and of course now... my Blog! muaha..ha..
2) Membaca... buku citer ler especially tapi lama doh I tak layan hobi nie coz veryX2 d bz now! aku kalo bc concentrate abisss... jgn kacau ooo! penulis fav is Ahadiat Akashah.
3) Tgk movie.. kalo citer yg aku suka... beribu kali tgk pun takper! my fav? Titanic, Pretty Women, Ghost (sumer love story u..),kalo hindustan plak.. Kuch Kuch Hota Hai & Dil To Pagal..(10X tgk, 10 kali nangis!) and series lak.. CSI Miami.
4) Window Shopping.. hobi fav org pompuan ler! tapi.. pun dah lama tak buat coz asyik berkepit ngan 3A kan? pi ngan depa jgn harap nak lama-lah..
5)Kemas rumah (nie tiru sifu aku-lah!) w/pun rumah-ku tak lama dlm keadaan bersih sebegitu! confuse ekk? means... lepas kemas jer terus 3A sepahkan! geram taw... tapi takper coz kalo bersepah, aku jadik nak marah! tahap degree aku ntah brp ntah..

Cop! aku rase... 10 byk sgt, so aku nak TAG sorang jer! THE ONE & ONLY person GOES to... Izan or... http://100island.blogspot.com. Tak boleh? suka ati I ler... nie kan blog I... So, Izan... apa tunggu lagi? Jalankan tugasan anda!


TAG KE-2... to be continue! (dr sifu-ku yg lagi satu... Nurul mum to Amalin & Alisa)
tungguuuuu......

9 comments:

aimi @ kamalina said...

hehehe...rajin gak awak siapkan w/pun lambat yaa.... anak ke2 mmg keras hati ye??? saya rasa betul la nur..sebab tgk pada abg saya yg kedua ut... hmm..sabar jelaa....

nur... org kata kalau jodoh wajah seiras ni "sejuk" rumahtangga.. InsyaAllah..berkekalan hingga keakhir hayat...sama2la kita doakan utk kebahagiaan kita ya...

ps: gah tgk Geng??? saya dah bwk bdk2 tu tgk... tapi kat KTN je... tak jadi pi KL..

Jue said...

nur....suka baca novel ahadiat akashah, suka menulis lg, ciri2 seorg yg jiwang tu....jiwang karat kerrr???? hehehe

re : ye la nur, buat sendiri sema cc tuh. penat usah kabo la, tuhan je yg tahu, tp since ramei yg dok order, jd seronok la plak....doakan supaya bejaya yerk

.:nhalilah:. said...

setuju kak nur.. kite anak kedua gak... bukan aja keras hati.. kuat cemburu.. tp cekal hati.. hikhikihik..

pekabo?? lama tak borak2.. skrg ni free skit.. tu yg online tuh..

akak ngan hubby mmg ada couple look.. ala2 seiras gitu..

p.s: sy nak link blog akak ek??

aimi @ kamalina said...

hehehe..nur..saya nak suruh update lagi ni.. jgn mara yek..kali ni TAG yg fun.... bebila rasa nak buat, buatla.. :D

aimi @ kamalina said...

nur..jgn panik2.... tag tu mmg sempoi..tak yah set apa2 lagu... gamble je tekan MP3 / PC / HP awak ker... that's why dia suruh set ke "shuffle" supaya kita tak dpt jwpan yg tepat dgn soalan...kalau tak nanti kita dah awal2 setting jwpan yg kena mengena dgn soalan.. rasa2 paham tak?? ni saje je games mainan minda... nak releasekan tension...

Lynn - Mama Dhiya Qistina said...

hi nur.. yeke no 2 keras hati.. :) sy sulung pun keras hti gak.. hehehe

salam perkenalan dr lynn - mama Dhiya Qistina

akim85 said...

Kak ore wat lambat sikit tag tu (no idea nak citer). Jgn marah ek.. ore kena ambil feel dulu ni.. Tp tak tau bila nk ader feel2

wati said...

Setuju dgn pendapat pasal anak ke 2 tu..

RADIOKITA said...

Assalamualaikum .. anda diundang mengirim Mutiara Kata untuk dimasukan dalam site rasmi kami (warna kuning) selain itu ada boleh mendengar siaran radio