Friday, 27 March 2009

Yang ku tunggu... akhir-nya tiba!

Dlm 2 minggu jugak-lah aku tunggu surat INI... bukan apa, risau gak kaloX2 add tulih x betul then sapai box jiran plak! he..he... apa kebende-nye nie...? Zoomiiiiingg


Jeng.. jeng.. jeng...


frens... inilah rupanya Akaun SSPN yang aku bukak hr tur! Canggih tak? sbb depa nie x pakai buku akaun mcm bankX lain. Dah mcm kad kredit plak! So, tiap kali nak deposit duit... kena-lah bwk kad 3A nie but kawan aku cakap... pakai jer Online Banking maybank2u. Oraittt gakss coz aku mmg nak `kosongkan' Yippie Acc 3A utk menabung kat SSPN plak! Baguih taw...

Antara kelebihan-nya:
1- boleh deduct Tax
2- ada coverage Insurans
3- kalo dah ada saving nie, otomatik boleh apply PTPTN satu hr nanti.

Or... korang GoogleSearch aje-lah yea...! (aku maleh nak type pnjgX2! dah kol 12 stgh mlm. Besok-Saturday ada Seminar lagi... last week pun sama! heiii... boring tol...)

Gud Nite Frens... Sweet dream!

8 comments:

Jue said...

wah...advance, dah bukak akaun sspn...baguih2

aimi @ kamalina said...

wahh..canggihnya acc SSPN... kad gitu... saya tak buat lak... tgkla nanti.... kalau rajin, cam best je kan... tapi tula.. ni tgh memenuhkan tbng hj diorang.. memandai je saya potong gaji hubby utk isi duit dlm acc anak2... hehehe...hubby keje gomen, dia blh buat camtu (ala2 mcm standing instruction)... :D

~~ciklinn~~ said...

wah bagus kak..... sennag esok kan..linn tak buat2 lagi.... insyallah nak kena buat gak nie..

izman said...

errr.. aku ada terfikir, tapi belum bukak lagi. kena cari info dia nih..

.:nhalilah:. said...

ada ak terpikir nak buat sspn ni.. tp actually tanak bagi anak2 pinjam PTPTN tur.. kalo buat akaun sspn ni as akaun simpanan pastu bila dah 18 tahun kita kuarkan boleh tak?

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

saya pun terpikir nak bukak gak SSPN ni.. tapi tu la tak tau nak bukak camna.. awak potong gaji ker awak terus gi bayar kat kaunter..

story la sikit.. hehehe

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

aku tak tahu la naper aku tak berminat sgt ngan SSPN nih...sbb seboleh2 nyer takmo la pinjam PTPTN...cam pinjam ngan bank kekdah nyer...
aku amik insuran utk anak2...bila omo 18 leh kuarkan...ada cover sumer lah..health..kritikal illnesses..kalu masuk wad pon leh claim...pastu kalau parents tu meninggal...tak yah bayar dah bulan2...tp still leh dpt sumer benefit...
actually ..pasal deduct tax ni...bukan hny SSPN je..kalau u ada amik apa2 insuran utk anak2...mmg leh deduct pon!
apa2 pon...janji kita ada menabung utk anak2 kan? itu sudah cukup.

Nur a.k.a admansyah said...

Tengkiu to all frens yg bg feed back & opinion yg bernas gitur!!!

I Like...

Cayang korang sumer... muahs!