Saturday, 8 August 2009

User Amazing Blog!

Hah.. kena tag lagi but this time from my special fren, Riko!
Why she so special to me? Jom selidik...




• so these are the rules..


# Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
# Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
# Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
# Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
# Paste the award badge in your sidebar.

(5) interesting facts about Riko a.k.a Nurul :

~Org pertama yg memperkenalkan dunia Blog pada-ku. Dr pembaca setia blog die, aku lak ter-jerumus ke `Blog World' nie! Dan... melalui blog die juga daku msk ke alam Fotopages dan mengenali gengX2 yg lain.
~Pertemuan aku dgn Nurul Unik sbb dr tunggu bas samaX2 nak gi keje (bkn satu ofis taw!) hingga-lah kami mengenali hampir semua ahli keluarga msgX2! ehh.. dah mcm bercinta laks! he..he..
~Nurul kawein awal setengah thn dr-ku but anak kami yg eldest same year (2001) and kami hantar dieorg same kindie ms 5 & 6 years old. Dieorg pun bestie gaks mcm ibu dieorg ler!
~Kalo gue ada masalah, Nurul-lah org pertama yg aku curahkan perasaan sapai nangisX2 (thru phone ler... kalu face-to-face aku Malu!) Dr kisah cinta zaman U sapai ler family prob!!! best kan... kawan ngan die?
~Yg plg kelakar pasal kami berdua is... Kami Tak Serasi or Sejiwa! Dr citer fav... hingga-lah penyanyi pujaan. (kome tau tak die minat giler ngan Faizal Tahir tapi gue... king salam sket arrr!!! Gue kan peminat setia `Mr World' tapi my fren nie... mcm nk muntah dgr nama bintang pujaan gue tur! kah..kah...)

(10) interesting facts about me:

1- Seorang perempuan yg agak kasar, tak minat accecorie and brg MAS
2- Suka xtvt lasak, dulu join Canoe Club and penah redah sungai, paya, empangan & last sekali ke laut! balik xpdc tu itam legam u...
3- Sejak kawein ni jiwa soft sket... kalo tgk citer hindustan mesti leleh punye esp kalo yg berlakon tur... SRK! heh..heh..
4- Gue suke Channel AXN esp CSI Miami (peminat No. 1), CSI NY and Amazing Race.
5- Fav No... sbb tarikh lahir gur byk No. 5. Dulu ms study kalo ada sport, pun mesti cari saper yg pakai jersi 15! suke taw...
(br half... apa lagi nk tulih nie...???)


6- Hobby sbnr mengarang citer. Bercita-cita ingin menjadi penulis novel CINTA... tapi takde ms lah, ide pun kureng!
7- Amat slow pick-up dlm babX2 IT or dunia tenet ni... org lain dh ber-photoshop and scrapping sana-sini tapi gue... masih di takuk lama!
8- Fav mknn sambal tumis (tk kire ler ikan bilis ker, udang or kerang) and kena berkuah. Nasi kering cth nasi kerabu gue tak main ler... (tp sejak kawein ngan org Kelate, yg tu pun aku sapu! camner tu??)
9- Fav drink Milo ais tapi now aku realize tk leh minum byk nanti batuk! mcm alahan-lah...
10- Now keje aku bz and aku kena sit Exam. So, kena kureng sket ber-blogging... bln depan oii... 2 paper you! Wish me Luck!!!

(10) most deserving recipents (ayat ni sajer nk sedapkan hati saperX2 yg KENA, kan?)

1~ Aimi ~(Ya ampun... asyikX2 sy choose awak jer! becoz I want u to be d 1st...)
Seorang geng cyber yg amat aku kagumi, tak lokek ilmu esp babX2 tenet nie. Ms mulaX2 bertukar link and berbalas komen, rase mcm ada `tarikan' utk mengenali dgn lebih dekat hinggalah kami bersua muka di hari terbuka Aidilfitri last year! I will never forget that moment... so wonderful!

2~ Jue ~ (aku rase mak buyung ni liat sket nk jwb tag nie! heh..heh.. Jue, try yr best and buat sket pun takpe noo)
Geng sekepala ngan Aimi... depa ni sama minat iaitu deco & biz CC! Persamaan gue ngan Jue ialah 3 anak kami same year (same age ler tu!) but... yg ke-4 tak sama you! fuhh... masih selamat gue...

3~ Janna ~ (td br terperasan yg Riko dh TAG ko. So no excuses yaaa... )
Kenal thru blog Riko. Anak 1st same year... so selalu bertukar citer psl our doter-lah! Oghe Kelate mace laki ambo jugok... tapi tok tau bilo bulih jupo mung Janna!

4~ Cik Linn ~ Geng Cyber ini seorang Homemaker tapi ada ide yg canggihX2 and pandai masak esp wat cake! biler nk pos kt 3A nie Linn? Mempunyai 2 putera cute iaitu Alif & Aisy

5~ Mimi ~ Antara kenalan cyber 1st batch (sekali ngan Aimi). Teruja dgn scrapping and lay-out kt FP... cantek bangettt! Ada sepasang teruna dara yg amat-lah comel-nya... Farhan & Emily. 1st kwn cyber yg aku jumpe face-to-face and kami saling mengunjungi sbb samaX2 dok KL.

6~ Izman ~ One & only male blogger yg aku kenal kt cnie. Amat suke menulis (selalu update blog die nih!) and peminat novel. Ops.. lagi satu hobi die tgk citer Tamil, betui kan??? jgn mare...

7~ Amy ~ Kenal kt FP ms die citer psl keje kt BERNAS! ehemm... I ada seseorang kt situ so biler tanye die kenal tak? die kenal you... Mama kpd Batrisya same year ngan my youngest, Adam.

8~ Farah ~ Seorang mama yg ROCK and gue kenai kt FP gaks! Die ni rajin update blog ooo... mcmX2 stori-mori psl live die esp her 2 notti boys... Darwisy & Dani. Oghe Kelate jugok nihhh

9~ Halilah ~ Ibu muda yg br dpt anak ke-2! Byk persamaan daku dgn die nie... sejiwa ler! Oso same anak 1st... Zahirul sama ngan Adam. Tapi, naper dh lama tak update yea???

10~ Rose ~ Geng Aimi & Jue same skool depa nie dr sek menengah lagiks! Seorang mama yg alim, asyik dgn jubahnya. Penah dok kt Afganistan (ye kan? aku ingatX2 lupa-lah) & kat sana-lah die bertemu jodoh! Aku jumpe die kt umah Aimi & tak tau biler leh jumpe Rose lagi even samaX2 dok KL.

Alhamdulillah.... abisss juga....

6 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Syahdu pulak dgr u described pasal diri I nie...manyak susah, senang, hepi, tension kita lalui b'sama! kan...bulik tak watak I nie ada dlm yr novel in the making? (ecewahhhh..)

Macih laling..lebiu!

Nur a.k.a admansyah said...

Kan aku dh ckp yg aku ni ada bakat menulis??? sbb ayatX-ku ittew wat ko touching, kan? heh..heh..

Bole..bole...

Helmiyani said...

ahahahaha... bestla entry kali ni... suka sgt! very kretip la cara kak nur buat... suka!

izman said...

kena lagi... ha.3x..

trima kasih, nanti aku buat.

minat movie tamil ko cakap aku? ha.3x... memang betul pon.

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

nur, tak nak buat aci tak??? hahahaha... saya ingat lagi..yg award ni, saya tak bg sesapa sebab ada TAG..saya takut org malas nak buat... hmm...camno tu nur????

E-Marlin said...

Salam perkenalan Nur...

hehehe... kita TAG org yg sama ye-Aimi hehe.

Cantik ke saya? TQ. aisey malu la plak, dlm gambar je kot, kat luar biasa-biasa je....(huh, ni yg makin kembang ni hahahha)