Monday, 3 August 2009

Cempedak goreng!

Oleh krn blog gue ini seakan bersawang... jadi gue amik keputusan utk mencoret sesuatu! err... sejak 2 menjak nie, gue takde MOOD langsung nk ngadap PC lamaX2! ntah ler... pun bkn sbb 2 dak cute yg DIE-HARD fan ngan AKOMEN tur! Dlm erti kata lain... AKU MALASSSS!




Kowang nampak tak pic apa nie...? Haaah... ni-lah peberet gue dr kecik hingga la nie! Tak bulih bau sikit org goreng mende nie, mesti suruh Mr. Hubby boli. Kalu rate KL mmg 5 bijik 2 hengget, tapi skarang cam murah sket coz dah berlambak kat tepiX2 jalan. Baghu nie kat Keramat dapet ler... 6 bijik utk RM1, fuhh... mmg terangkat!

LastX2... hubby-ku (boring agaknyer dgn permintaan Mem die yg asyik dok ngidam...), dibelikan gue 2 biji `buah cempedak' di luar pagar! Murah tak geng... 3 hengget sekilo??? dapat ler gue ngan anak dara nan sore tu makan sepuas-nya! Burrrppp....

Alhamdulillah...

7 comments:

Jue said...

sedap yer nur, buah cempedak kt blog awk tuh...murah la kalo kt kl jual 6bj rm1. Kt cni 4bj rm1, mahal kan, tk puas makan...tak dan lg nk goreng sendiri kt umah sobab ehhh cik abe tak der kan. Ingat dia balik ni nk cari gak sebj nk makan2 puas2 seblm bln posa ni kan....

p/s : tu la nur, cik abe ku mmg romatika d amour, wa ckp luuu.....ekeke

Nurul a.k.a Riko said...

Yuhuuu...
Laling, gwe sudah tag nko. Kalo free buat yer.

~~ciklinn~~ said...

sedappnyer kak dah lam alinn tak mkn cempedakk gorengg... adehh tinginnn nak mkn

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wah...ni pon peberet kami sekeuarga neh.....gilo mahal yer 5 bijik 2 hengget, beli sebijik goreng sendiri lagik puas hati....leh makan byk2...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nur saya pun suka cempedak goreng, tapi kekadang tu kuat serap minyak kan..

kat tempat saya 3 biji singgit.. bagi saya mahal la.. tak puas makan..

nak beli buah sebiji tapi malas nak goreng.. aku kan ala2 p***las.. hahaha

Helmiyani said...

masa musim ni la nak makan puas2 kan.. nanti time bukan musim, telan air liur je la sebab beli 2 ringgit pun baru lekat kat celah gigi..hehehhe

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

amboi nur...bukan main lagi dgn goreng cempedak dia....mmg sedap.. saya pun suka mkn..esp yg mak saya goreng...hehehe..teruk kan??

kalua beli sendiri nur mmg puas hati....byk dpt...mknla sampai termuntah...heheehhe...

ps: saya mmg notis yg nama mamatisya tu dkt2 dgn nama saya...hope ada luck la, tp saya tgk pic bloggers yg join semua gempak2..mcm takde harapan la pulak..huhu...